Rexlibris Media Group: Iisus – Rege Etern al României

ULTIMA CREAȚIE A SCULPTORULUI ȘI SCRIITORULUI CRISTIAN PETRU BĂLAN DIN S.U.A. (Detalii despre lucrarea respectivă se află pe pagia de facebook a autorului).

https://www.facebook.com/cristianpetru.balan1

Autorul acestei minunate statui o prezintă ca ultima sa lucrare sculpturală și este intitulată „IISUS REGELE ETERN AL ROMÂNIEI, DISTRUGĂTORUL COMUNISMULUI ȘI AL ATEISMULUI”. Puntem observa (ca un detaliu relevant) că în partea de jos a statui, sub picioarele Mântuitorului, se află creatorii comunismului – Marx, Engels, Lenin și Stalin!

 

Iată ce ne declară autorul: „În sculptura mea, L-am proclamat pe Mântuitorul Iisus Hristos oferindu-I titlul suprem de Rege Etern al României, urmând exemplul Poloniei care, nu cu mult timp în urmă, I-a oferit oficial acest măreț titlu simbolic. Închinându-I opera de față, am vrut să materializez artistic acest titlu, rugându-L pe Fiul lui Dumnezeu, în numele poporului român, să ne ocrotească Țara și națiunea noastră care au îndurat și încă mai îndură destule necazuri. Printre altele, lucrarea are mai multe simboluri anticomuniste pe care vă las să le interpretați Dv. De asemenea, sculptura respectivă este și un original omagiu pentru marea sărbătoare a Unirii care se apropie. Cred că am fost în asentiment cu majoritatea celor care văd această sculptură, fiind convins că fiecare va descoperi și alte mesaje pe care am intenționat să le transmit prin câteva simboluri mai mult sau mai puțin evidente”.

 

 

Lasă un răspuns