Gabriela NEGRU-VODĂ: De ce am ales „Solitudinea” ?

Lectura m-a pasionat dintotdeauna. De la vârsta când un copil este capabil să citească și să perceapă ceea ce citește și până în prezent am citit, am studiat, am discernut informația gradual, depozitând ceea ce am considerat că-mi va fi necesar în diverse situații ale vieții.

Pasiunea pentru lectură mi-a fost de un real folos în timpul anilor de școală, în special în timpul liceului. Mă familiarizasem deja atât cu cititul prozei, cât și al poeziei și mi-a fost mai ușor să identific aspectele valoroase ale literaturii studiate, să întrepătrund asemănările dintre literatură și viața reală și nu în ultimul rând, să mă dezvolt încontinuu, acumulând experiență, cunoștințe și empatie.

Liceul a fost perioada în care m-am afirmat destul de mult în domeniul literar, datorită pasiunii mele pentru literatură și profilului umanist pe care l-am urmat și mai ales, datorită dirigintei mele, profesoară de limbă și literatură română. Implicarea mea a avut loc nu doar în cadrul orelor de limbă și literatură română, ci și în cadrul evenimentelor extracurriculare. Am organizat, împreună cu colegii, cenacluri literare la care am recitat și am cântat poezie, ne-am expus viziunile și am dezbătut diverse subiecte literare, ne-au bucurat cu prezența scriitori și oameni de cultură, care ne-au vorbit despre experiența lor de viață, despre ceea ce înseamnă literatura pentru ei și despre cum ne poate modela.

Tot pe atunci, îmi doream să fiu membră a vreunei reviste literare, lucru care a devenit posibil acum, în al doilea an de facultate, când am descoperit revista „Solitudinea” prin intermediul unui prieten, care m-a invitat să mă alătur „Cenaclului Solitudinea”, coordonat de revistă. Am acceptat invitația și am fost plăcut surprinsă să descopăr o echipă bine-organizată, cu viziune și perspectivă, care a reușit în câteva zile să atragă un număr mare de persoane prin intermediul grupului de pe Facebook al cenaclului. La fel ca activitatea revistei, cenaclul este foarte bine organizat și se menține foarte activ, datorită echipei care propune câte o temă diferită pentru fiecare zi a săptămânii. Prin urmare, membrii cenaclului sunt invitați să dezbată diverse subiecte literare, să posteze creații, atât proprii, cât și din creațiile scriitorilor și criticilor consacrați.

Revista „Solitudinea”, împreună cu cenaclul coordonat de echipa revistei reprezintă locul unde tinerii sunt invitați să se afirme în plan literar, să-și publice creațiile și să se formeze ca viitori scriitori. Revista coordonează mai multe proiecte literare. Cel mai recent proiect este ,,Oglinda lui prier”, prin care pasionații de literatură au fost încurajați să-și trimită creațiile spre a fi publicate în cadrul revistei. Textele nu au întârziat să vină, iar cele mai bune au fost selectate și publicate într-o broșură-supliment, atașat  numărului 1 al revistei.

Proiectul ,,Oglinda lui Prier” mi-a oferit oportunitatea să mă alătur echipei de redacție, să mă implic și să contribui prin resursele de care dispun la buna organizare a revistei, pentru a rămâne în continuare un mediu de afirmare a celor pasionați de scris, coordonat de o echipă profesionistă, responsabilă și inovatoare.

–––––––

A consemnat,

Gabriela NEGRU-VODĂ

Secretar General,

„Solitudinea” – revista tineretului literat

Chișinău, aprilie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *