Dr. Viorel ROMAN: Feudalismul actual moldo-valah / un laborator european

* Apologeți al UE, răspundeți la următoarele întrebări legate de „jostitie”:

1) Cum se încadrează protocoalele secrete cu SRI în acquis-ul comunitar? Dacă nu se încadrează, de ce a fost și este sprijinită autoarea lor Kovesi – „eroina” procuror-șef al Parchetului European.

2) In acquis-ul comunitar intra participarea ofițerilor din serviciile secrete la ancheta procurorilor și la fixarea verdictelor înainte de proces prin „hârtiuța” transmisa de aceeași ofițeri, lucru confirmat de numeroși judecători.

3) Ce înseamna „dosar penal secret” pe care avocații inculpaților nu au voie să-l vadă? O astfel de „apărare” face parte din acquis-ul comunitar?

4) In mult laudatul DNA, protejati de sefa lor Kovesi, s-au aflat si se mai afla procurori santajisti cu scop declarat ca scopul lor este „sa paradeasca vieti”! Si asta face parte din acquis-ul comunitar?

5) In UE sefii unei mari banci care au spalat bani de cateva miliarde de Euro au fost exonerati in urma unei intelegeri amiabile prin returnarea pagubelor de miliarde. In Romania o mica neglijenta in serviciu de 4-5 mii Euro este taxata de mare coruptie si, desi paguba a fost acoperita, „vinovatul”, acuzat de coruptie (!), primeste ani de inchisoare cu executare, fiind de fapt adversar politic al celor care gestioneaza institutiile de forta.

Dublul standard face si el parte din acquis-ul comunitar?

* În România se derulează un film de groază! Alex Coita vede pe de o parte realitatea de zi cu zi ce seamână cu un film de groază și de cealaltă parte clasa politică, „o comedie neagră”. Rezultatul unei perioade în care România a fost lăsată în paragină, în care agenda publică a fost capturată de obiective înguste, prea puțin corelate cu nevoile reale ale oamenilor acestei țări.

Feudalismul actual moldo-valah / 112 / un laborator european

* România un laborator european de modernizare alertă și forțată a unei societăți tradiționale încă neasanate integral de corupție.

*…2014-2016, au fost trimiși în judecată pentru infracțiuni – care se urmărea a fi practic dezincriminate -, de abuz în serviciu: 1.960 de funcționari publici, miniștri, 202 funcționari publici; respectiv conflict de interese: 215 funcționari publici, parlamentari, primari, directori în instituții publice. Prejudiciile erau de sute de milioane de euro.

*Eliminarea monitorizării MCV ar fi ajutat proiectul T zero pentru corupți, deoarece evaluările Comisiei Europene și rapoartele MCV sunt cele care, de ani, avertizează că politicienii corupți vor să scape de răspundere penală, să elimine activitatea anticorupție a DNA și să blocheze eficacitatea justiției.

* România, ca laborator european al modernizării alerte, cum se prezenta în primii ani după intrarea în UE, a bătut pasul pe loc, iar uneori a părut a face pași înapoi. A coborât standardele statului de drept în materie de legiferare și independență a justiției la un nivel depășit în urmă cu mulți ani.

* Modul de operare clasic, descris în studiile și cursurile de specialitate – montajul fraudulos economic-financiar cu aparență de legalitate, gestionat de administratorul „paravan“ sau „om de paie“ -, folosit în criminalitatea „gulerelor albe“, a fost utilizat la nivelul cel mai înalt cunoscut în istoria instituțiilor statului.

*Pentru aplicarea proiectului T zero pentru corupți, Justiția a fost abordată de politicienii interesați, prin intermediul unor lideri cărora li s-a cerut cooperarea, cu avantaje materiale greu de refuzat (posturi de ministru, salarii majorate, pensionare anticipată, sediu de 18 milioane de euro pentru CSM, în paralel cu sediul construit în cartierul justiției etc.), iar distinct, pentru cei nereceptivi, cu instrumente juridice de înăsprire a răspunderii materiale și a cercetării penale, controlul sever al acțiunilor judiciare și exprimării corpului magistraților (bomboana și nuiaua).

* Observăm trei maladii periculoase ale societății noastre: corupția endemică combătută de DNA, plasarea de persoane „paravan“ sau „de paie“, vizibil incompetente, la nivel înalt și utilizarea în exces a minciunii în viața publică, care ar trebui combătute prin investigație, educație și evaluarea exigentă a persoanelor cărora li se încredințează mandate de funcționari publici și demnitate publică.

*În ultimii 30 de ani, toți ceilalți procurori generali, neagreați de executiv, au fost revocați sau presați să demisioneze în timpul mandatului.“

Citate din Augustin Lazăr, procuror general al României în perioada aprilie 2016–aprilie 2019, in interviu cu Ramona Ursu: În proiectul T0 pentru corupți, Justiția a fost abordată de politicieni. In:  Newsweek România, Bucuresti, vineri, 27 septembrie 2019 https://newsweek.ro/interviuri/augustin-lazar-in-proiectul-t-zero-pentru-corupti-justitia-a-fost-abordata-de-politicieni

ANEXA: GHINIONUL DE A FI MOLDO-VALAH

500 de ani au supravietuit moldo-valahi sub cea mai incompetenta administratie din lume, cea turco-fanariota, 50 de ani sub cea sovietica. Acuma ei sunt in Europa numai aparent, pentru ca noua statui a lui Kemal Atatrk pe Calea Victoriei si faptul ca in locul Aeroflot-ului rus s-a instalat la Bucuresti Turkish Air pe Magheru sunt indicii mai sigure.

Moldo-valahii sunt in continuare provinciali turco-pravoslavnici, chiar daca bacsisul se chiama acuma comision si Inalta Poarta e UE. De la vladica la opinca nu s-a schimbat mai nimic. Vezi pe viorel-roman.ro Scrisoarea deschisa adresata poporului roman de arhimandritul Iustin Parvu si pe badpolitics.ro Lucian Croitoru de la BNR: In Romania nu e capitalism, clicile antreprenori de carton-politicieni au acaparat economia.

Chiar si Voda, presedintii moldo-valahii au o soarta ca sub fanarioti. Ceausescu este lichidat, Iliescu a lichidat economia, Constantinescu s-a auto lichidat, Basescu vrea o amnestie pentru el si ii pregateste pe evreii Unghureanu & Tismaneanu cel Tanar sa-i convingape naivi ca o forma fara fond, statul lui, o fictiune dependenta de FMI, e cu UE compatibil. Cam cum au incercat si esuat sub sovietici si Ana Pauker & Tismaneanu cel Batran.

Noua clasa politica imita establishment-ul din vest. Cutumele turco-fanariote sunt insa cat se poate de reale. Voda e deasupra legii si cu boierii cei mari decid totul in Consiliul Suprem de Aparare al Tarii. Baronii locali, boierii mici si mazilitii isi cumpara imunitatea cum pot si chiar trebuie sa suporte procese de coruptie, acum la moda in Europa.

Totul s-a privatizat, invatamantul, sanatatea, siguranta personala, saracia, armata. Cei care supravietuiesc cu cativa euro pe zi sub administratia de la Bucuresti n-au incotro. Asa ca nu-i surprinzator ca milioane fug spre vest.

Oricum, din toate timpurile, numai in occident s-au putut afirma Enescu, Brancusi, Vlaicu, Vuia, Coanda, Cioran, Eliade etc. Probabil ca in cultura de anonimat de la Portile Orientului nu ar fi iesit din mediocritate.

La moldo-valahi nu exista o clasa de mijloc sau o burghezie nationala, ca in apus, ci numai intermediari, agenti, dealer, vatafi, interlopi, care cu totii sunt hotarati sa distruga orice sansa de integrare reala in UE, pentru ca ei nu au o religie, ci popi, care ierta mai mult decat pot ei fura. Zeci de miliarde de euro le stau la dispozitie ca sa modernizeze tara, dar ei nu le folosesc pentru ca ar trebui sa dea socoteala la UE pentru ei.

Nu mai exista banci sau intreprinderi autohtone notabile, ci numa filiale a unor banci si companii straine. Totul depinde de buget si de sansa de a primi contracte privilegiate, bineinteles in cardasie. Contractele, examenele, licentele, locurile de munca, aprobarile devin facile numai prin coruptie, influenta, spaga etc. Capitalism de cumetrie.

Ca de la buget se fura, stie arhimandritul Parvu si cum: Slujbasii tarii, caftanitii vand la pret de piatra seaca si fier vechi bunurile realizate de tine, sub obladuirea sefilor lor, impart banii, apoi sunt judecati de ochii lumii si primesc pedepse cu suspendare, adica multumesc, la revedere, te chemam noi cand avem nevoie de serviciile tale.

Croitoru e mai putin folcloric: clicile antreprenorilor de carton ale politicienilor nu se imbogatesc din riscurile pe care si le asuma pe bani proprii, ci din alocarile de la buget, iar cei care platesc impozite si taxe n-au ce face, au ghinionul de a fi moldo-valahi, romani captivi.

Viorel ROMAN, 30 iunie 2012

Lasă un răspuns