Dr. Viorel ROMAN: Cine, cum a declanșat războiul mondial? Parlamentul UE / opinii

* Nu e nimic nou aici. Se uita reocuparea Ruhr-ului, fără nici o împotrivire, acceptarea Anschluss-ului, anexarea Sudenților și dezmembrarea Cehoslovaciei – toate acceptate în numele mult speratului Drang nach Osten care să distrugă URSS – țara care-și permitea să conteste proprietatea privată. Pentru ce nu a vrut Franța să apere Cehoslovacia în 1938? Pentru ce s-a lăsat Republica Spaniolă prada statelor fasciste? Și mai înainte Etiopia pe mana Italiei lui Mussolini? Și pentru ce România și Polonia nu au permis traversarea țărilor de către Armata Roșie întru ajutorarea Cehoslovaciei?

Și de ce puterile occidentale au dat garanții doar Poloniei in 1939, nu și Țărilor baltice – asta înainte de Pact? Si de ce s-a negociat cu URSS o posibila alianță în bătaie de joc? Războiul bătea la ușă iar Anglia și Franta au trimis delegații cu vaporul ca sa piardă 3 săptămâni pe drum și propunerea ca Franța să vina cu 5 divizii, Anglia cu una și URSS cu 108? Iar la final să declari că n-ai împuternicire să semnezi ceva? Iar când războiul a început, să stai și să te joci pe linia Maginot, tot sperând ca Hitler să o ia spre est?

Ce are URSS cu toate astea? Ca ucenicul vrajitor, l-au pregatit pe Hitler ca sa distruga URSS si ce a iesit? Si acum vrea Macron si UE sa rescrie istoria? Adica noua si buna prietena Germania n-are nici o raspundere in declararea razboiului? UE e curata ca lacrima! Nazismul nici n-a existat! Au fost niste bolsevici rai care au atentat la proprietate si noi am cautat sa scapam lumea de ei, cum ne-am priceput. Te pomenesti ca razboiul a fost castigat de UE (impreuna cu Germania care s-a trezit si a eliminat nazismul, care n-a existat)!

Noul asta este o sfanta mare nerusinare – rescrierea istoriei sub pavaza faptului ca Rusia nu trebuie ascultata, fiind raul absolut, a cata oara! Te pomenesti ca ne ducem din nou – Drang nach osten? Asta e „proiectul pasnic” al UE! Impotriva Rusiei! Dati-i inainte, ca de data asta Rusia nu se mai opreste pana la Atlantic! Sper ca Macron si Ciolos sa ajunga si ei unde au ajuns si au si ramas prizonierii nazisti de razboi – transformati in invingatori morali.

VR: Politica agresiva a Federatiei Ruse ortodoxe impotriva Ucrainei, Romaniei, Moldovei si a Angliei anglicane, BREXIT, impotriva Uniunii Europene catolice a retrezit trauma Europei / UE strivita mereu de alianta ruso-engleza. http://www.gandaculdecolorado.com/napoleon-hitler-merkel/

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm declara: „Rusia este cea mai mare ameninţare … ea nu vine doar prin mijloace convenţionale, ci şi din eforturi hibride. Suntem foarte îngrioraţi de influenţa malignă îndreptată de Kremlin înspre ţări din toată comunitatea transatlantică … există eforturi ale actorilor ruşi de a influenţa opinia publică din România împotriva partenerului strategic al României, SUA, dar şi împotriva apartenenţei României la UE şi la comunitatea transatlantică.“

O retrospectiva istorica: Dupa Schisma dintre ortodocsi si catolici, vine Schisma occidentala pustiitoare dintre catolici si protestanti si aruncarea in aer a Sf. Imperiu Roman de Natiune Germana de catre principii germani in Razboiul religios de 30 de ani. Pierde Sf. Imperiu romano-catolic, castiga ortodoxo-protestantii, Rusia si Anglia, impotriva lui Napoleon, Wilhelm II si Hitler. Cand Londra anglicana pierde Imperiul Britanic si Moscova ortodoxo-comunista vrea sa scape de Lagar, reapre Marele Proiect Europea catolic la Roma, UE, care este din nou pus sub presiune din est si vest. Va rezista Europa / UE pasnica unei noi aliante agresive ortodoxo-anglicane / protestante?

http://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2019-0021_FR.html

http://www.observatorul.com/articles_main.asp?action=articleviewdetail&ID=17944

––––––––-

Dr. Viorel ROMAN

Lasă un răspuns