Alexandru NEMOIANU: Obsesia reeducării

În anii 1948-1951 în infernul concentraționist din România comunistă a avut loc ceea ce a rămas cunoscut sub numele “fenomenul Pitești”.

În închisoarea de la Pitești și mai apoi și la Gherla, Tg.Ocna, Canal, a avut loc un regim de teroare, tortură și degradare a deținuților politici fără precedent și fără egal în sinistra lume a lagărelor comuniste. În esență deținuții au fost supuși unui program de tortură continuă, prin alți deținuți care fuseseră distruși și robotizați prin inimaginabile chinuri, o tortură care s-a aplicat luni și ani de zile permanent, ziua și noaptea. Acest sistem de tortură a fost inițiat de “comisari „ovrei în Rusia, a fost practicat asupra prizonierilor de război germane,tot prin comisari ovrei, dar măsura deplină a fost atinsă în închisorile din România pe care le-am pomenit. Voi aminti doar una dintre aceste torturi.

În Săptămâna Învierii, la Pitești, călăii au organizat o “sărbătorire”. Cei mai credincioși dintre deținuți au fost siliți să meargă în genunchi o întreagă Săptămâna și să intoneze “cântări’ continuând cele mai sinistre blasfemii. În final, s-a făcut și o “liturghie”, conținând aceleași blasfemii și la capătul ei, cei torturați, au fost “împărtășiți” cu urină și fecale.
Scopul acestor torturi a fost de a stabili “gradul” de tortură la care și cei mai hotărâți și motivați oameni cedează. A fost stabilit că nimeni nu poate rezista la tortură continuă, fizică și psihologică, la un moment dat orice persoană se frânge, se prăbușește sub povara chinului. În această stare de cădere el trebuia să dovedească celor ce îl chinuiau că s-a reeducat,aceasta însemnând să renege orice avea mai de preț, Credința, să își insulte părinții și pe sine. Iar în plus el trebuia să participe la torturarea altor deținuți și mai ales a foștilor săi prieteni. Este limpede că acesta a fost un fenomen demonic și premeditat. Ce s-a întâmplat în închisoarea din Pitești a fost manifestarea cea mai pustiitoare a unei obsesii demonice:reeducarea. Reeducarea nu a însemnat și nu înseamnă altceva decât distrugerea personalității omenești și este o sfidare care se aduce planului divin. Obsesia ei bântuie și lumea noastră.

Teoretic acest “fenomen”, forma lui din Pitești, a încetat în 1952, dar, în realitate, “învățăturile” lui au fost studiate, analizate și perfecționate și ele se continuă și sunt extinse la întreaga populație.

Suficient este să amintim lagărul de la Guantanamo unde, autoritățile USA, țin oameni, fără judecată sau termen de detenție, și care sunt supuși torturii continue. O tortură “igenizată” dar în fapt doar perfecționată. Pe lângă chinurile fizice, înnecări simulate, poziții stresante, lipsa de somn, ”alimentare” anală, sunt cele psihologice: batjocorirea textelor religioase, stropirea cu sânge menstrual, etc. Ca și la Pitești scopul este distrugerea, anihilarea ca persoană a celui deținut, transformarea lui într-un robot condiționat și la voia totală a călăilor. Dar ceea ce este cu adevărat înspăimântător este faptul că cei care folosesc “fenomenul Pitești” au reușit să îl introducă la scară globală și că “reeducarea” a cuprins efectiv masele, ”imbecilii utili”. ”Fenomenul Pitești”, ”reeducarea” , este promovat la nivel de masă prin media, complet aservită demonismului, prin “Organizațiile Ne Guvernamentale”, prin sistemul de educație. Să nu ne amăgim. Atunci când în România, un Președinte  promovează un program educativ al cărui punct central este promovarea sodomiei și educația sodomita începând de la vârstă de cinci ani, nu are rost să vedem alta decât “fenomenul Pitești”. Iarăși să nu ne amăgim. Pentru moment se folosește agresiv media și necinstea unor oameni politici, în România adunați în USR, PLUS,  “julien”, dar foarte curând se va recurge la metodele tip Gestapo și Guantanamo. Să ne uităm doar la ce se pregătește viteazului jurnalist Julian Assange!

Scopul “reeducării”, insulta Credinței, a Bisericii, a Familiei a devenit program politic și este promovat la nivel de masă. Să nu ne amăgim. Cei care promovează sodomia, cei care zbiară “spitale, nu Biserici”, cei care propun ca ‘europarlamentari” ,sodomiti, USR, PLUS, ”julien”, sunt exact cei care” reeducă”, cei care au îmbrățișat “fenomenul Pitești” de bună voie. Iar în 15 Aprilie, 2019 cu toții am asistat la repetarea la mare vedere a abjecției din Săptămâna Mare petrecută la Pitești.

Catedrala Notre Dame, simbol al Credinței, a fost incendiată. Teoretic autoritățile caută “cauzele”. Poate le vor află, dar până atunci câteva lucruri sunt clare.

Acesta nu a fost un incendiu întâmplător. A fost un incediu așezat de profesioniști, care știau ce fac, erau de meserie. Fără îndoială că au fost folosite substanțe incendiare accelerante, și focul a fost așezat că să cuprindă toată clădirea, să provoace cât mai mult rău. În plus există o foarte suspectă circumstanță: de ce s-a produs acest incendiu în chiar Săptămâna Mare (conform cu socoteală Romano-Catolică)? Dar ce este halucinant a fost modul în care au reacționat autoritățile statale. Ele nu au îndrăznit să sugereze că poate va fi fost un act premeditat pus la cale de cei care urăsc Credință Creștină. (Sa ne imaginam ce s-ar fi întâmplat dacă incendiată va fi fost o sinagoga!). Sunt aceleași autorități care ,atunci când, scabroasa publicație ovreiască “Charllie Hebdo”, a fost atacată,au organizat priveghi național și au vărsat toate lacrimile posibile. În acest caz când, poate cel mai reprezentativ simbol al Franței istorice, a fost distrus, aceleași autorități nici măcar nu îndrăznesc să spună că cei vinovați vor trebui să fie pedepsiți. Acești conducători ai Franței și cei ce le stau alăturea, probabil vor aresta pe cei care vor spune că fost vorba de un odios act terorist. Acești conducători ai Europei sunt cu adevărat reeducătorii de tip Pitești, cei care de bună voie au acceptat scopul demonic “fenomenul Pitești”.

Catedrala Nottre Dame va fi cu siguranță refăcută. Cu voia lui Dumnezeu această tragedie va deștepta poporul Francez din lâncezeala ateistă. Ajutorul lui Dumnezeu va fi pentru ei și cei credincioși. Dumnezeu nu va uita pe eroicul Părinte Jean Marc Fournier, capelanul pompierilor din Paris, care a trecut prin flăcări mortale, în limabaj pompieresc “flăcări maxime”, și a salvat și pus în siguranță, “cununa de spini” a Mânutitorului și Cămașa lui Hristos, cele mai de preț relicve ale Catadralei, și Sfintele Taine din Altarul Catedralei. Pentru asemenea oameni Dumnezeu ține lumea și ne rabdă și pe noi păcătoșii!

Trăim vremi crâncene,vremi de durere și vremi în care se aleg apele de uscat. Pentru cei care suntem Ortodocși este imperios , ’să stăm bine, să stăm cu frică”. Să ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să ne dea curajul și mintea să ne apărăm și Credința și Sfintele Ei locașuri. Este iarăsi vremea ca ploconeala fără rost în fața unor “valori” europene care sunt sodomia, pedofilia și satanismul, să înceteze. Cei care o fac acest lucru, repet, USR, PLUS,  “julien”, sunt dusmani ai Neamului. Sa găsim admirație pentru locurile unde Catedrale Creștine sunt înălțate si nu acolo unde ele sunt distruse!

Iar mai departe să nu avem îndoială.

Pe cei care comit acest gen de crime și pe cei care le stau complici,așa cum le stau azi”conducători” de felul Macron, Dumnezeu va ști cum să îi bată.Și să nu uităm și să fim deplin încredințați că, “înfricoșător lucru este să cazi în mâinile Dumnezeului celui Viu”(Sf.Pavel,Evrei,10;31)Și cei vinovați în acele “mâini” vor cădea!

——————————

Alexandru NEMOIANU, istoric

The Romanian American Heritage Center

Jackson, Michigan, SUA

18 aprilie 2019

Lasă un răspuns