Alexandru NEMOIANU: Complicitatea prin tăcere

În „Apocalipsa”(dezvăluirea) Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan, Apostolul iubirii, ucenicul cel iubit al Mântuitorului, la cap.3;16 se spune: „Astfel, fiindcă ești căldicel-nici fierbinte, nici rece-am să te vărs din gura Mea.”

Este un text fără echivoc și răspicat: în probleme de conștiință, atitudine morală, alegere între bine și rău, nu există decât două căi: ești pentru sau ești contra. Orice încercare de a „sta pe gard”, de a fi „și cu mândra și cu draga”, orice încercare de fofilare sau scuză prin asociere, nu funcționează. Ești singur, persoană unică și cu responsabilitate unică. Vei avea de ales între bine și rău și pentru asta poți pierde și lumea asta și cea viitoare. Există o tendință, provenită din slăbiciune morală, din lașitate, din lene și din prostie de a încerca să te „fofilezi” în situații critice, unde compromisul nu este posibil. Întâlnim acest gen de comportament în tot locul dar mai ales între politicieni și încă mai vârtos între politicienii de duzină, între fripturiști. Sunt asemenea politicieni care zic, „nu credeam așa, dar astfel a decis grupul”. Cred că nu există formă mai scârboasă de manifestare nevertebrată și prostie: nu grupul va fi judecat, tu, persoană unică, vei fi judecat. Modalitatea în care aceste specimene, demne de milă și scârbă, se justifică este râs oamenilor și demonilor. Iar consecințele rele, care pot decurge din hotărârea „grupului”, vor fi și ale tale, prin tăcere lașă ai fost complice, părtaș la rău și pe merit vei capătă răsplata cuvenită. Și să nu ne amăgim,”înfricoșător lucru este să cazi în Mâinile Dumnezeului celui viu”. Sf.Pavel, Evrei 10;31


Dumnezeu nu se lasă batjocorit, nici El și nici Creația Lui. Pedeapsa lui uneori așteaptă, alteori este fulgerătoare, uneori lovește părinții în copiii sau urmașii lor, dar întotdeauna, pedeapsa este teribilă.

Cei care cred că îl pot „păcăli” se înșeală amarnic.


Iar toate aceste se împlinesc în câteva zile.


În câteva zile va avea loc cel mai important referendum din istoria Românilor. Românii sunt chemați să se pronunțe pentru Familia tradițională, nucleară, SFÂNTA sau pentru abominatia sodomită.


În față urnei, unde vei fi singur cu Dumnezeu, tu vei alege: bun sau rău. Iar cei care nu vor merge la vot sunt cei „căldicei”, sunt cei cărora li s-a făgăduit că vor fi” aruncați de la gura Mea”. Unde vor fi aruncați? În întunericul cel mai din afară. Prin tăcerea lor vor fi complici, complici nevertebrați și fără iertare, poate mai scârboși decât cei care direct au îndemnat la rău.


Binele și Planul lui Dumnezeu se vor împlini, cu sau fără aprobarea noastră, dar locul unde vom fi în veșnicie ni-l alegem singuri.


Sunt încredințat că România tainică, România fără egal și fără moarte va alege Familia Sfânta, așa cum ne îndeamnă în acest ceas crucial Sfânta noastră Patriarhie Ortodoxă.

—————————————

Alexandru NEMOIANU

Istoric
The Romanian American Heritage Center

Jackson, Michigan, USA

28 septembrie, 2018

Lasă un răspuns