ZAMFIR ANGHEL DAN: Turma planetară

       Lumea de ieri și de azi a fost și este condusă de o minoritate de indivizi ,,descurcăreți. Cum a fost posibil așa ceva și cum este încă posibil? Mister.

        De unde a venit omul, nu știm. Clar. Nici cine este acest om, nu știm. Și mai clar. Cum s-a ajuns ca un om să stăpânească un alt om, să îl asuprească, să

îl domine, să și-l facă sclav, să îl omoare, bănuim, dar nici asta nu știm sigur.

        Bănuim că, venind din spații diferite, oamenii se luptă între ei pentru supremație. Asta am înțeles. Dar, de ce și între componenții aceleași specii se subjugă, se domină, se fură, se păcălesc și se omoară unii pe alții, asta greu vom pricepe.

        Nu este exclus ca femeia să fi venit dintr-un univers celular al ei și bărbatul din alt univers. Obeservați că  femeia este făcută parcă din alt gen de materie: finețea pielii, chipul, culorile părului, frăgezimea cărnii, perfecțiunea formelor; pornind de la expresia feței, la sâni, la fese, coapse picioare, trup, componente ce dau puterea  de atracție sexuală ce subjugă orice bărbat.

      Ai senzația, privind și admirând o femeie corneană că, materia a folosit la inventarea ei cele mai bune ingrediente stelare, special spre a crea această minune a naturii universale: Femeia Corneană.

        Cum a reușit bărbatul să domine această forță a  universului, femeia, un mister greu de descifrat.

        Cum reușește această minoritate de cîteva milioane de indivizi să domine cîteva miliarde, omenirea întreagă, mereu mă întreb?

       De ce pare a exista un conflict mocnit între bărbat și femeie când se știe clar că, femeia este născătoare de viu, de Dumnezeu, că ea susține aproape toate treptele vieții? Încă nu știm.

          La început au fost cei puternici, bătăușul suprem. El a devenit șef de clan, șef de trib, șef de pământ și de ape, șef de șef..

        Apoi i-a venit ideea să spună că el este trimis de,,sus,, că are putere divină și restul trebuie să  îi pupe mâna, să îi zică ,,părinte,, și că el se va ruga iar restul să muncească.

        Cum a reușit? Că toți avem aceleași circuite, aceleași componente corporale, psihice?

        Ceva nu se leagă, lipsește ceva din codul genetic umanoid. Dacă apăream toți din maimuță, așa cu zice  Darvin, eram toți negri. Nu fugeam la Polul Nord și deveneam albi, blonzi sau oacheși.

        Am observat că, se perpetuează o formă cu care ,,descurcăreții,, domină mulțimea= sclavagismul !

        Primul bătăuș, după ce i-a bătut pe toți și a omorât câțiva, și-a făcut o ceată a lui. Inițial, poate din rudele lui, frați, neamuri.

      Apoi se trece direct la înființarea unei amante. Se adaugă credința cu spaimele ei: iad, rai, înviere și ghiveciul dominației devine perfect.

      La început îi răsplătea cu furatul din pradă. Apoi s-a inventat salariul. Și uite cum un soldat, un jandarm, un polițist un politician, un popă- pentru bani este în stare să nu aibă milă de nimeni. Nici de mamă, nici de tată, nici de frate nici de rude. Îți dă cu bastonul în cap, sau te gazează, sau te împușcă și gata. Descurcăreții înving.

        De ce mulțimea nu reușește să învingă această minoritate, totuși?

       Pentru că, spiritul de turmă planetară domină aceste miliarde de indivizi până și în ziua de azi. Dacă ei s-ar uni, tăvălugul lor ar putea mătura tot. Apoi???

       Parcă e un făcut, de câte ori au încercat, din rândul turmei apare alt gen de descurcăreți, gen lenin, stalin, hitler,,,,,,,,,,,și,,,câți și,,câți,,,,,

        Și atunci, ce urmează ? Sclavagismul modern. Rețeta sigură de succes a descurcăreților.

——————————

ZAMFIR ANGHEL DAN

Lasă un răspuns