Viorel ROMAN: Criza d-nei Angela Merkel (6)

Adolf Hitle, Führer-ul celui de al III-lea Imperiu German, se trezește la 30 august 2011 într-un parc din Berlin, în uniformă cu miros de benzină, și viața sa aventuroasă continuă ca star TV într-o Germanie americanizată plină de comic involuntar, de umor negru. Romanul lui Timur Vermes, paralizant de verosimil, „El e din nou aici” / „Er ist wieder da“. Eichborn Verlag, Köln 2012, 396 p., se bucură de un formidabil succes, se vând milioane de exemplare, e tredus in 40 de țări, se face un film, premii etc.

Angela Merkel, cancelar federal, lansează la 31 august 2015 lozinca „Wir schaffen das!“ / Noi facem față! și invită milioane de afro-asiatici musulamni și idolatrii. Și din nou, Vermes descrie cu umor negru, fără perdea, în romanul „Flămânzii și imbuibații“ / „Die Hungrigen und die Satten“, Verlag Eichborn, Köln 2018, 509 p. o tragi-comedie social-politica Made în Berlin. Pe coperta sunt disperații din Gara din Budapesta, care o iau pe jos spre Țara Făgăduinței, Germania.

Scenariul cărți, filmului: un star TV Reality-Show, un fugar isteț, Lionel și un guvern din UE lipsit de simțul realității. La sud de Sahara, dintr-un lagăr cu milioane de flamânzi, 150.000 sunt ajutați de TV Reality-Show și călăuze profesioniste să-o ia pașnic, pe jos spre Europa. Exodul biblic spre libertate e transmis Live la TV de „Îngerii în mizerie“. Lionel devine „Gandhi Africa”, care visează să facă din Germania o mare națiune crescătoare de capre.

Stereotipurile PC, politically correct, de la „Ați mințit poporul cu televizorul!“ la „Fortareața Europa“, și de la naivitatea negrilor flămânzi cu nostalgia omului alb, colonialismului și a posibilității de a ajunge chiar și în America lui Obama, la ipocrizia imbuitabilor impotenți, nimic nu scapă acestor romane care ar merita să fie traduse și în română.

http://www.gandaculdecolorado.com/napoleon-hitler-merkel/

————————

Dr. Viorel ROMAN

www.viorel-roman.ro

Bremen, Germania

26 august, 2018

Lasă un răspuns