Viorel ROMAN: Criza d-nei Angela Merkel (5)

Criza d-nei Angela Merkel, a ‘porților deschise tuturor’ din perspectiva lui Charles de Gaulle, 1980 – 1970: „E foarte bine ca exista francezi galbeni, negri sau tuciurii. Arata ca Franta e deschisa tuturor raselor si ca are o vocatie universala. Dar, cu conditia ca ei sa ramina o mica minoritate. Daca nu, Franta nu va mai fi Franta. Suntem totusi, inainte de toate un popor european de rasa alba, de cultura greco-latina si de religie crestina. Sa nu veniti sa povestiti basme. Musulmanii? V-ati dus sa-i vedeti? I-ati privit cu turbanele si djelada-urile lor? Vedeti bine ca nu sunt francezi.

Cei care propovaduiesc integrarea au un creier de colibri chiar daca sunt foarte savanti. Incercati sa integrati uleiul si otetul, agitati sticla si dupa o vreme se vor separa din nou. Arabii sunt arabi, francezii-francezi. Credeti ca populatia Frantei ar putea absorbi 10 milioane de musulmani care mâine vor fi 20 si poimiine 40? Daca noi facem integrarea (Franta cu Algeria n.r.), daca toti arabii si berberii din Algeria vor fi considerati francezi, cum ii vom impiedica noi sa nu vina in Franta continentala, cind nivelul vietii e mult mai elevat? Satul in care m-am nascut eu nu se va mai chema Colombey-Doua Biserici ci Colombey-Doua Moschei”.

Pentru a intalege acest discurs celebru, realist si surprinzator de actual, trebuie sa ne reamintim de Razboiul rece, 1947 – 1991, cand de Gaulle visa la un Imperiul Latin intre cele doua mari blocuri, care se amenintau reciproc cu bomba atomica. In acest proiect, romano-catolicii urmau sa-i aiba ca aliati pe musulmani si sa refaca vechiul spatiu de civilizatie al Imperiului Roman de Apus din jurul Marii Mediterane – Mare Nostrum.

Teama de fanatismul ortodocso-comunistilor slavi si de imperialismului capitalistilor anglo-mozaici era la Paris, in vremea Razboiului Rece, mult mai mare decat de Coran. Asta poate explica, de ce Franta a permis imigrarea a milioane de nordafricani si poate fi o ipoteza, ne poate explica noua azi, dece d-na Merkel a deschis porțile Europei Centrale a milioane de musulmani si idolatrii straini de teologia muncii, de credinta, civilizatia judeo-crestina, a Vechiului si Noului Testament.

*

Din vremea Razboilui rece, NATO „ii tine pe rusi la distanta, pe americani in Europa si pe germani subordonati“ („to keep the Russians out, the Americans in, and the Germans down“. Gen. Ismay, primul secretar NATO). In acelasi timp anglo-mozaicii i-au atras pe vestgermani la hedonism si consumism, i-au “facut grasi si impotenti“ (Churchill).

Dupa Cortina de Fier, reeducarea sovietica era brutala, usor de depasit dupa 1991, pe cand cea Made in USA e departe de a fi intaleasa, depasita de majoritatea inca grasa, impotenta si mai ales inca supraveghiata. SUA au stationati 44.660 de militari in 174 de baze militare in Germania. Marea Britanie, dupa Brexit, are inca o Armata pe Rhin.

Dupa planul Morgenthau esuat, incepe reeducarea, care submineza autoritatea barbatilor germani. Femeile, handicapatii, refugiatii etc. au mai multe drepturi. Scoliile, universitatiile devin mediocre, armata de mercenari. Nemultumirea „fara alternativa“ – „Alternativlos“ e cuvantul de ordine al d-nei Merkel -, e de intales. Dar de curand ei se confruntat si cu fostii RDG-isti si refugiati fara complexele reeducarii, situatia a luat o turnura neasteptata. Germania face fata invaziei arabe pentru a nu ajunge in capcana anilor 1914 si 1939, cand Perfidul Albion a atras Reich-ul II si III in razboaie mondiale, care permit de un secol anglo-saxonilor invingatori stapanirea lumi. SUA are 800 de baze in 80 de tari, inclusiv Romania.

Nu este exclus, ca din nou, ca in vremea lui Wilhelm II si Adolf Hitler, expansiunea tehnico-economica germana actuala sa trebuie sa fie distrusa (vezi „Germania delenda est“, Saturday Review, London, 11.9.1897) si pentru a nu se ajunge pe picior de razboi ca predecesorii ei naivi, neinspirati sau „fara alternativa“, d-na Angela Merkel refuza sa opuna rezistenta.

Fara o victorie ca in 1918 si 1945 anglo-americanii risca periferizarea. Germania e docila, Rusia a revenit ca mare putere militara in Siria, iar conflictul, razboiul dintre USA si China va avea alta dimensiune si deznodamant ca cele mondiale din secolul trecut, de aicea vine invazia araba, Brexit-ul si nervozitatea presedintelui Donald Tump.

http://www.clipa.com/a999-Imperiul-Latin.aspx

http://www.logossiagape.ro/2018/07/16/viorel-roman-criza-d-nei-angela-merkel-4

https://revistasingur.ro/altele/18939-viorel-roman-criza-d-nei-angela-merkel-4.html?q=altele/18939-viorel-roman-criza-d-nei-angela-merkel-4.html

–––––––––––

Dr. Viorel ROMAN

17 iulie, 2018

Lasă un răspuns