Rodica DANU: Un deceniu de existență, un deceniu de frumusețe și sensibilitate

Poate că uneori îți înfloresc în suflet iubiri ce nu dorești să se sfârșească niciodată,   poate că pe parcursul unei vieți alegi mereu cu ce sau cu cine să te însoțești, dar sensibilitățile sunt cele care acceptă sau nu hotărârea minții. Când între cele două: minte și suflet se statornicește o armonie, se naște clipa bucuriei, fericirea! Ea nu vine întotdeauna din lucruri mari, ci mai degrabă din trăiri simple, armonioase care-ți bucură clipa, ceasul.

De vreo patru ani am intrat într-o lume ce-mi era străină, dar mă pasiona, o simțeam ca un suflu înnoitor în viața mea care dăduse în pârg de ceva vreme. Noua mea pasiune purta un nume cu rezonanță, se numea Radio Prodiaspora. Uneori nu aveam timpul necesar, dar dorința de a mă întoarce în lumea aceea mă stăpânea tot mai tare. Emisiunile erau minunate, dar oricâtă voință aveam nu-mi puteam împărți timpul, așa că m-am statornicit la una-două emisiuni, unde îi întâlneam pe toți.

Aici mi-am găsit prieteni, aici mi-am împărtășit gândurile prin poeziile pe care le scriam și le scriu, prin comentarii, aici am ascultat glasul inconfundabil al doamnei Ecaterina Cîmpean, directoarea acestui post de radio, recintâdu-mi poeziile! Familia mea era nelipsită de la aceste emisiuni pline de o frumusețe și o căldură sufletească fără egal! Am plâns și uneori m-am bucurat alături de acești oameni care mi-au devenit asemenea unei familii. Rar am întâlnit atâta implicare, atâta dăruire la un om pentru a uni suflete și a le dărui clipe de bucurie.

Cea de-a doua emisiune era realizată de Aurora Istratie, o minunată moderatoare, o ființă deasebită, o iubitoare de folclor înzestrată cu o voce superbă! Recită, dar mai ales cântă superb! Îmi pare rău că timpul (era dascăl de profesie foarte implicat în fel de fel de activități didactice) nu i-a mai permis să țină emisiunea. Mulțumim, Aurora pentru frumusețea emisiunilor tale!

Dar, cum totul se întâmplă, a răsărit o altă stea, ea se numește Mioara Gram, vocea ei străbate lumea tocmai din America, unde s-a statornicit și unde are o familie minunată și un dar de la Dumnezeu, două copile ce le mângâie sufletele! Emisiunile Mioarei sunt o explozie de cultură ce-ți deschide noi orizonturi! Doamne, câte aș mai avea de spus de fiecare în parte pentru că  am intrat câte puțin peste tot și am mai furat din frumusețea acelor emisiuni. Dragii mei, vă iubesc pe toți în aceeași măsură și-mi manifest același respect și admirație pentru toți! Împreună formăm o familie formidabilă! Ea are scris cu litere de aur, cu toată dragostea sufletelor noastre, Radio Prodiaspora!

***

LA ANIVERSARĂ

O undă dintr-un clopot de argint divin,

Ca o răsfrângere de dor nemărginit,

De un deceniu răsună-n glasu-i cel de vis

Iubirea pentru oameni ce-l face-un neînvins

 

Este frumosul ce dăinuiește-n tine și în mine,

Dorința imensă prin care toți se regăsesc,

Impărtășirea trărilor de bucurie și durere,

Radio ProDiaspora, prin tine, oamenii iubesc!

 

Tu ne-ai unit cu lumi îndepărtate, triste,

Unde plecații, de dorul celor dragi, tânjesc

Și le-ai adus pe chipuri, zâmbetul și fericirea,

Radio Prodiaspora, prin tine, visele-nfloresc!

 

Aș vrea să știți că dragostea ce se revarsă

Să vă pătrundă-n case, în suflete și-n gând,

Nu-i o întâmplare, nu-i un moft, e doar iubirea

Unor semeni ce vă închină munca lor oricând.

 

Ei sunt aceia ce vă dăruiesc zile senine,

Speranțe și-ncurajări să credeți și-n ziua cea de mâine

Și mângâieri în clipe grele când parcă totul se termină,

Radio Prodiaspora, ei sunt sufletul înălțător din tine!

 

Azi, sărbătorim ca-ntr-o famile-ndrăgită,

Cei zece ani de împliniri mărețe, dar nu oricum

Ci, croindu-ne alt drum plin de trăire și speranță,

Radio Prodiaspora, iubire-ai fost, iubire ne vei fi de-acum!

 

 

La mulți ani, Radio Prodiaspora, la mulți ani dragi ascultători!

 

Rodica DANU

Iași (România)

Colaborator al emisiunii:

„Artă, Ştiinţa şi Religie – În Căutarea Drumului Comun”

Radio ProDiaspora:

https://www.liveonlineradio.net/germany/radio-prodiaspora.htm

 

Lasă un răspuns