Rexlibris Media Group: Theodora Andra Petec și magia copilăriei

Theodora Andra Petec, s-a născut la Bucureşti, în ziua de 4 octombrie 2008, într-o frumoasă zi de toamnă. Este al doilea copil din familie, având un frăţior mai mare cu 2 ani şi 8 luni. La vârsta de 3 ani a fost înscrisă la Grădiniţă de stat „Narcisa” (Școala 308) intrând direct în grupa mare împreună cu fratele ei Andrei Laurenţiu, la clasa doamnei educator Rodica David. După un an de grupă mare şi-a reluat ciclul normal intrând la grupa mică unde a avut-o educator pe doamna Mariana Bercaru. În septembrie anul 2015 intră în clasa pregătitoare la Școală Gimnazială nr. 165 unde are plăcuta surpriză de a o avea ca pedagog şcolar pe doamna Alina Pintilii.

În primele luni de şcoală dezvoltă un comportament de lider, fiind foarte dinamică și plină de energie. Din martie 2016 începe să prindă gustul acţiunilor caritabile datorită unui proiect inițiat în cadru şcolii sub îndrumarea doamnei învăţător. În luna aprilie 2016 participă la „Crosul Pădurii”, împreună cu fratele ei, unde fac parte din primii 15 finalişti (dintr-un grup de 2500 copii). În data de 1 Iunie 2016, de Ziua copiilor, participă la o altă acţiune caritabilă organizată de Asociaţia „Casa Tuturor”, la Galeriile Dalles din București. Tot în aceeaşi lună îşi descoperă pasiunea pentru sporturile acvatice. În luna septembrie a anului 2016 începe cursurile de limbi străine în cadrul şcoli particiulare „Lexis” pe care le urmează şi în prezent. Studiază limbile?????? Care?

La vârsta de 8 ani primeşte cel mai frumos cadou pe care şi-l poate dori un copil de vârsta ei! Face o vizită la casa celui mai renumit personaj de desene animate, Mikey Mouse, aflat în minunatul parc de distracții din Disneyland Paris, unde este fascinată şi încântată de fapt… de toate personajele create de celebrul Walt Disney. În toamna anului 2016 participă la o altă acţiune caritabilă numită „Târgul de toamnă” unde se comercializează doar produse ecologice – „Nimic din comerţ, decât din cămările, debaralele şi grădinile părinților!”. În acelaşi an se înscrie ca participant la proiectul eco „Mănâncă responsabil!” organizat de Primăria capitalei.

Demonstrând că are o energie debordantă, în februarie 2017, merge împreună cu fratele ei, pentru prima oară, în Tabăra de sky de la Azuga… unde spre surprinderea monitorului prinde foarte repede tehnica acestui sport şi se integrează minunat în tainele schiatului. Şi de atunci, tot aşa, suntem nelipsiţi în taberele de sky organizate de Vladi şi Iulia la Azuga ne declară cu confidențialitate tânara domnișoară. La București, din lipsa pârtiei de sky, caută terenurile de patinaj… Se înscrie şi la cursuri de înot, unde frăţiorul era deja veteran (!), în cadrul Clubului Sportiv „Pinguinul” și unde sub îndrumarea antrenorului Vasile Cristian Dumitru performează excelent… încât după o lună și jumătate acesta hotărăşte să o trimită la un concurs care a avut loc la Bazinul  Olimpic de la Târgovişte. Spre surprinderea tuturor obţine locul III la 50 metri plută şi locul II la 50 metri spate.

Şi tot mai există ceva energie neconsumată!!! ne declară părinții Theodorei Andra! În lună martie a anului 2017 aceștia o înscriu la cursurile de pian şi canto sub îndrumarea domnişoarei profesor Aida Borovina (solistă de muzică ușoară și etno), în ideea că o s-o vadă „stând măcar o oră într-un loc!” Tânăra neastâmpărată demonstrează că și în acest domeniu este foarte activă și talentată, plăcându-i tare mult idea de canto şi pian. În luna mai a anului 2017 ajunge pentru prima dată într-un studiou de înregistrări (a domnului Claudiu Bulete) unde înregistrează melodia „Pădure nebună”. Performează  pentru prima dată în faţa unui public, pe data de 27 mai 2017, unde printre invitaţii evenimentului se afla şi doamna Ecaterina Câmpean, directoarea postului de Radio ProDiaspora, care la momentul acela i-a spus o vorbă frumoasă şi i-a dat un sfat:  „Perseverează! Ai talent!” Acel sfat i-a dat aripi! În toamna acelui an participă la primul concurs „Simply The Best” unde câştiga trofeul la secţiunea debut. Pe data de 14 octombrie este prezentă la festivalul „Lumini sonore by Ozana Barabancea” unde obţine o menţiune. Prima difuzare radio are loc pe 17 noiembrie 2017 la postul de radio ProDiaspora, o zi mai târziu participă la festivalul „Star de 5 stele” unde obţine locul II, iar peste o lună cântă la Târgului de Crăciun (eco) 2017. Tot în luna decembrie 2017 participă la Festivalul „Magia Crăciunului” unde obţine Locul I și primește „Premiul de Excelență” în cadru Festivalului „Fulgi de iarnă muzicali”.

În februarie 2018, Theodora Andra Petec participă, la festivalul „Armonii de iarnă” unde  ia locul III, iar pe 3 martie participă la Festivalul „Mărțișor IV” unde se clasează pe locul I  şi obţine şi Trofeul Grupei. O lună mai târziu participă în cadrul Centrului Cultural al Municipiului Bucureşti (ARCUB) la Concursul naţional de interpretare „Pe aripile sunetului”, ediţia I-a, unde obţine locul I. În luna aprilie a anului 2018 se prezintă  pentru a da o probă de evaluare a potenţialului artistic în cadrul şcoli de muzică „Daia Art Studio”, unde sub îndrumarea profesoarei Martei Daia continuă şi în prezent orele de canto. În luna mai a participat la cursurile de jurnalistică susţinute de doamna profesor (voluntar) Maria Budeascu, în cadrul Palatului Copiilor din Bucureşti. „Distinsa doamnă profesor de la care am învăţat să citimne spunea zilnic «Citiţi! Citiţi tot ce vă pică în mână Citiţi articole, cărţi, legi, ziare, anunţul de pe scara blocului, chiar şi cărţi poştale! Doar aşa veţi putea fi informaţi şi veţi avea răspuns la tot şi la toate. Citiţi, pentru că voi suntei viitorul!» Și așa fac de atunci, citesc și… biletele de tramvai și timbrele de pe cărțile poștale!

Apoi în imediata perioadă mi-am concentrat atenţia asupra acţiunilor caritabile de unde învăţăm să apreciem tot ceea ce avem, învăţăm să respectăm şi să nu facem diferenţe între oameni, între cei cu potenţial financiar şi cei fără, între cei bolnavi şi cei sănătoşi, între cei veseli şi cei trişti, între cei cu maşini de fițe şi cei fără...”, ne declară tânăra și multilateral-talentata artistă continuând: „Wow! La începutul lunii iunie 2018, într-o frumoasă zi de vară, primesc un telefon de la doamna Ecaterina Câmpean, director al postului de radio ProDiaspora, care îmi face o propunere de nerefuzat! (Aprobată și de părinți, desigur!) Şi iată-ne pe post! «Theodora şi Magia Copilăriei», aşa sună prezentarea, o nouă emisiune la Radio ProDiaspora, realizată de Theodora Andra Petec, de doar 9 anişori!

 

Ei da, prima emisiune a fost difuzată pe data de 29 iulie 2018 şi de atunci facem parte din minunata echipă a „faimosului” post de radio! Se spune despre noi că suntem voluntari, dar înainte de toate suntem oameni cu suflet curat. În cadrul acestei mari familii de oameni talentați am învăţat ce înseamnă respectul, ce însemna compasiunea, ce înseamnă iubirea necondiţionată pentru aproapele tău, ce înseamnă empatia, ce înseamnă să fii acolo când cineva are nevoie de tine, ce înseamnă să ajuţi fără să aştepţi nimic în schimb, am învăţat că de cele mai multe ori distanţa apropie oameni. De altfel se spune că relaţiile la distanţă sau cele virtuale nu rezistă, dar noi cei din echipa Radio  ProDiaspora dorim să distrugem acest mit! Ascultați emisiunile postului de Radio ProDiaspora și ne veți da dreptate! Din fericire – și bucurie pentru mine – sunt cel mai mic membru al acestei echipe. Și asta, datorită încrederii, susţineri şi respectului pe care mi lau acordat şi mi-l acordă grupul „veteranilor” de aici, demonstrându-se că la RPD este locul unde nu contează vârsta ci doar talentul și mesajul pe care vrei să-l transmiți. Cu respect şi dăruire Andra Theodora!”

Theodora Andra PETEC

București, România

mai 2019

 

Realizator al emisiunii:

„Magia copilăriei”

Radio Prodiaspora

https://www.liveonlineradio.net/germany/radio-prodiaspora.htm

 

Lasă un răspuns