Nicoleta NICOLAE: Radio ProDiaspora a acordat Premiului de Excelență doamnei Camelia Florescu

Radio ProDiaspora a fost prezentă, pe data de 22 noiembrie 2019, la evenimentul organizat de artista Camelia Florescu, eveniment care a avut ca scop dubla lansare de carte și un CD cu noi piese muzicale. Postul nostru de radio a fost prezent dorind să aprecieze si să marcheze realizările remarcabile, activitățile artistei, prin acordarea Premiului de Excelență ca o recunoaștere a valorii sale artistice, a întregii sale cariere și a aptitudinilor remarcabile, demonstrate cu perseverență timp de 40 de ani.

Cartea este primul volum de autor (poezie), și vine după un lung proces creativ de-a lungul anilor de antologii colective publicate, iar CD-ul, scris integral pe versurile sale, alcătuit numai din prime audiții semnate de compozitori cu nume sonore – Ovidiu Komornyik, Virgil Popescu, Jimi El Laco, Bela Andrasi, Antonio Passarelli, Francisc Reiter, Oleg Baraliuc (Chișinău), Ivan Aculov (Chișinău).

Evenimentul intitulat „Nu-s o fată ca oricare” a avut loc la restaurantul Monarh din capitală,cu aproximativ 300 de invitați, care au putut sa vadă, ceea ce tatăl artistei, parafrazând-ul, a văzut dintotdeauna în sufletul fiicei sale: unicitatea și originalitatea frumusetii sale interioare, personalitatea sa artistică și creatoare, dinamismul și potențialul său nelimitat, tatăl fiind muza inspiratoare a artistei, imprimând in conștiința acesteia efecte profunde.

Evenimentul a fost o adevarată sărbătoare, sărbătoare care continuă să genereze ecouri pozitive. A fost bucurie pură, plină de admirația invitaților prezenti, de susținerea prietenilor săi minunați și a familiei sale deosebite. Toti, impreună, au creat o atmosferă de o calitate rafinată, la fel ca și actul artistic al solistei. Camelia Florescu a făcut ca fiecare moment să fie încărcat cu o semnificație specială. A fost un adevărat spectacol, un minunat musicall show.

Cu această ocazie s-a dovedit a fi un foarte bun organizator si comunicator în relațiile cu publicul. Un public care a fost foarte prietenos de altfel, foarte aproape de sufletul artistei, magnetizat si atras chiar de la mare distanta,venind din diferite orașe. Camelia a știut să-și răsplătească publicul, familia și prietenii, dăruindu-le un spectacol veritabil, demonstrând că este o artistă autentică și de neegalat. Eforturile sale au fost încununate de succes, iar acest moment particular din viața sa poate fi la fel de bine un moment care deschide poarta către realizări si mai mărețe.

A prezentat piese proprii, a cântat,a dansat, împreună cu invitații săi speciali care la rândul lor au recitat si au vorbit despre vocea si calitătile ei.
Evenimentul a avut cea mai bună prezentare posibilă, a lui Octavian Ursulescu. A recitat actrița Bianca Brad.

In spectacol au participat Adam Jenei – un tanar talentat de numai 15 ani din Baia Mare, Silvia Dumitrescu, Sanda Ladoși, George Călin, Ligya Diaconescu,  Virgil Popescu, Oleg Baraliuc, Carmen Voinea Raducanu, Otilia Rosianu, Trupa Pro Dance, Corul școlii româno-finlandeze.

Piesa de rezistență cu care s-a încheiat spectacolul, numită “Testament” compusă de compozitorul Oleg Baraliuc din Chișinău,a fost compusă in dar pentru fiul său,dar poate fi considerat un cântec manifest pentru societatea românească, însetată de valori si adevăr, care în momentul acesta particular este frământată de atâtea probleme la care nu a găsit încă soluții. Mesajul acestei melodii este foarte puternic, va face să vibreze inimile tuturor celor care o vor asculta. Ea reprezintă un dar oferit societății pentru a conștientiza directia noii generații, a tinerilor care vor trebuie să se ridice cu curaj, să-și ia în mâini propria responsabilitate pentru viitor.

Tinerii au cea mai mare capacitate de a aduce o schimbare pozitivă în societate, de aceea creațiile artiștilor, muzica, cuvintele, mesajele trimise prin compozitiile proprii pot inspira, pot imputernici această generație de tineri. Noi toți putem contribui la îmbunătățirea lumii și a societății, cu atât mai mult artiștii, care sunt niște exemple pentru noi, prin posibilitatea pe care o au de a se adresa maselor de oameni. Sperăm să auzim din ce in ce mai mult despre asemenea artiști care aduc o contribuție însemnată în servirea oamenilor prin operele lor. Societatea are disperată nevoie de mesaje aducătoare  de speranță, are nevoie să-și mobilizeze forțele și voința de a acționa conform principiilor morale si spirituale.

Un adevărat artist trebuie să știe să îmbine armonios în viața sa diferite oportunităti,realități, forțe umane și creative, iar Camelia Florescu a reușit să facă acest lucru într-un mod foarte natural.Ii mulțumim și-i urăm succes în continuare.
La mulți ani, Camelia Florescu!

–––––––––-

Nicoleta NICOLETA

Radio ProDiaspora

30 noiembrie 2019

Lasă un răspuns