Ileana Cornelia NEAGA: Despre fericire în citate

Cine nu vorbește despre fericire, azi? Cred că toți am așteptat ziua de azi să strigăm în gură mare: „Suntem Fericiți”!  Cu toate că:  „Omul fericit nu are calendar. – Titu Maiorescu”.

Căutăm fericirea în fiecare zi și nu o simțim că ea e deja în sufletul nostru, în fiecare clipă ne umple inima de bucurie! O rază de soare, ciripitul unei vrăbiuțe,  râsul zglobiu al unui copil, un fluturaș galben,  adierea vântului prin păr, îi adevărata fericire: „Oamenii adevărați găsesc bucurii în toate lucrurile. Theodore Roosevelt”

Fericirea e și modul nostru de a fi, felul cum  gândim, de a face în fiecare zi ceea ce ne aduce satisfacții, ne aduce zâmbetul pe buze!  Gătim, spălăm, dereticăm, citim, ne plimbăm! Să o facem cu bucurie pentru cei dragi, pentru noi însăși. Să aducem bucuria în suflet: „Secretul fericirii nu constă în a face ceea ce-ți place, ci a-ți plăcea ceea ce faci. – James M. Barrie”

Câteodată  trăim din amintiri, ne aducem  aminte doar de  zilele cu soare, cu împliniri din trecut, uitând că trăim în prezent și putem fi fericiți: „Oamenii fericiți au memorie scurtă și multe amintiri. – Martin Page”

Prin felul nostru de a fi, prin acțiunile de zi cu zi, prin pozitivitatea gândirii, vom atrage în jurul nostru  oameni frumoși, oameni cu suflet mare, prieteni și toate astea la un loc dacă nu e fericire, ce poate fi? – „Optimismul este un magnet pentru fericire. Dacă rămâi pozitiv, atragi lucruri pozitive și oameni buni. – Mary Lou Retton”

 Că „Fericirea depinde de noi”  a spus-o  deja Aristotel.

Uneori, supărați pe lume, supărați pe nori, supărați pe insuccesele venite cu duiumul, vrem să ne răzbunăm pe soartă, chiar și pe noi însuși! Cei ce știm să iertăm suntem adevărații învingători, adevărații fericiți: „Dacă vrei să fii fericit o clipă, răzbună-te, dacă vrei să fii fericit o viață, iartă!” a zis cineva, un Anonim!

Dar fericirea cea mai mare e atunci când vezi că cel drag inimii și sufletului tău, trăiește fericit! Când zi de zi îi simți sufletul împăcat și dormi liniștit că Fericirea i-a bătut la ușă! Atunci ești și tu norocos: „Dragostea este atunci când fericirea altei persoane este esențială pentru propria ta fericire. – Robert A. Heinlein”.

 Observi că norocul a întrat în casa unor oameni răi, oameni fără scupule, și-ți pui întrebarea dacă sunt și fericiți! Alexandru Vlahuță a scris: „Cei răi pot avea noroc, însă doar cei buni pot fi fericiți.”

Deci, putem striga în gura mare, în fiecare zi, că suntem fericiți!

Fericire e în noi, ne ține de mână, nu trebuie să o căutăm, ne găsește singură!

 Fericire înseamnă să fii mamă, să fii soție, să fii femeie, acum și-n vecii vecilor! Amin!

——————————
Ileana Cornelia NEAGA

20 martie 2019

Lasă un răspuns