Eleonora SCHIPOR: Locuri de poveste în prag de Primăvară

          Profesorii de limba și literatura română din raionul Hliboca au avut zilele trecute seminarul practic în problema: „Eficacitatea lecției: proiectarea, desfășurarea și analiza. Metode și tehnologii formative ale educației moral-creștine în cadrul orelor de comunicare și literară”.

            Seminarul a avut loc pe baza CIE Cupca, avându-le ca protagoniste pe profesoarele de limba maternă din școala noastră: Maria Lazurca, Marilena Zâgrea, Lucica Dușceac și Olimpia Bojescu.

            Obiectivele au fost cunoașterea și îmbogățirea valorilor patrimoniului nostru național; Cunoașterea în cauză a locurilor de baștină a unor personalități literare; Dezvoltarea dragostei față de tot ce este frumos și sfânt;

            În cadrul seminarului practic toți profesorii  însoțiți de metodista secției raionale de învățământ Hliboca, d-na Domnica Mihai, au vizitat mai multe locuri importante din România, așa ca muzeul „Ion Creangă” din Humulești, deoarece la 1 martie este și ziua de naștere a „sfătosului bunic”. Pe urmă au vizitat mai multe obiective culturale din județul Neamț: mănăstirile Agapia și Văratec, unde au fost la casa, dar și mormântul Veronicăi Micle, iubita lui Eminescu, cât și muzeele „Alexandru Vlahuță” și „Nicolae Grigorescu”. La întoarcere toți participanții au făcut o scurtă vizită la mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” unde au asistat puțin și la slujba de seară și s-au închinat la moaștele Sfântului.

            Peste tot au procurat obiecte de cult, cât și suvenire spre amintire, au făcut poze, iar principalul  au revenit cu impresii de neuitat.

            Sincere mulțumiri aducem doamnei profesoare-metodiste Domnica Mihai, profesoarelor de la CIE Cupca, pentru buna organizare, colegilor pentru susținere și încurajare. Tuturor le dorim succese și realizări depline.

———————————————

Eleonora Schipor

Lasă un răspuns