Eleonora SCHIPOR: În prag de sărbătoare…

Foarte încărcate aceste zile de la început de Primăvară la CIE Cupca. În afară de orele principale, am pregătit un șir de măsuri extrașcolare foarte interesante.

            Am avut la acest început de martie a avut loc atestația profesorilor în școală.

            Astfel profesoara de limba și literatura ucraineană Alina A. Tarâța a susținut o lecție deschisă la literatura ucraineană în clasa a 8-a, dedicată clasicului ucrainean Mîhailo Koțiubinski, mai ales operi sale (Cu un preț scump) „Дорогою ціною”. Profesoara a folosit cele mai felurite metode moderne, cât și mijloace tehnice. Elevii au răspuns la întrebări, au lucrat cu fișe, au lucrat individual și în grup…

 

 

            Cea de a doua profesoară de limba și literatua română Olimpia P. Bojescu a organizat o măsură extrașcolară cu elevii clasei a 11-ea intitulată „ Un buchet de lalele în Primăvară”. Absolvenții au recitat, au cântat, au dansat, în proză și în versuri au mulțumit mamelor ce le-au dat viață și îi educă, învățătoarelor, profesoarelor ce le-au altoit și le altoiesc dragostea de carte, muncă, viață, frumos…

            Sincere mulțumiri aducem celor două profesoare pentru buna pregătire și desfășurare a lecției și activității artistice, elevilor și părinților acestora.

            În prag de primăvară, de frumoase și importante sărbători le dorim tuturor doamnelor și domnișoarelor, mamelor, bunicuțelor, surioarelor, educatoarelor, învățătoarelor, profesoarelor, lucrătoarelor, elevelor multă sănătate, fericire, succese, stimă din partea celor dragi, pace pe pământ și toate florile primăverii.

———————————-

Eleonora SCHIPOR,

Cupca, Ucraina

7 martie 2019

Lasă un răspuns