Dr. Viorel ROMAN: Teocraţia ortodoxă moldo-valahă (66)

Imperiul Sf. Andrei, Moscova, Lagărul ortodox-comunist, în luptă cu Imperiul Sf. Petru, Roma, Lumea liberă, occidentală, se încheie revoluționar în 1989, în ciuda eliberării exploatării omului de către om a clasei muncitoare si îndobitocirii ei, cu larg caracter de masă, în spatele Cortinei de Fier.

Fără refacerea unității de credință dintre ortodocși și catolici, se instalează însă treptat o nemulțumire generală, lehamite, atât în Est cât și în Vest.

Criza…

La București, cu toata aderarea la civilizația euro-atlantica și președinția de șase luni a UE, discursul naționalist-ortodoxist, antieuropean și xenofob al Partidului unic, din 1938 la putere, FRN, PMR, PCR, FSN, PNL, PSD, nu surprinde.

A revenit aceeași Mărie, cu altă pălărie de după vechea Cortina de Fier, acuma de Argint.

În ciuda tuturora, vizita Sf. Papă Ioan Paul II la București, în anul de gratie 1999, descătușează energii, deschide larg porțile Lumii libere și românii aderă la UE/NATO.

Toți președinții ortodocși moldo-valahi merg în pelerinaj la Roma, depășesc astfel blocajul fanarioților și a regilor germani.

Și, la 31 mai 2019, vine Papa Francisc în România… trei zile la Bucuresti, Iasi si Blaj

https://www.academia.edu/29967067/Papa_Francisc_in_Romania

https://www.academia.edu/36701998/ORTODOXIE_SI_NATIONALISM

http://www.amosnews.ro/ce-asteapta-romanii-de-la-papa-francisc-2016-11-03

 

Teocrația ortodoxă moldo-valahă (65)

Laura Codruţa Kovesi: “Am solicitat CEDO să constate că mi-au fost încălcate, în această procedură de revocare, anumite drepturi fundamentale, cum sunt dreptul la un proces echitabil, dreptul la apărare, dreptul la un recurs efectiv. 

Într-o procedură în care eu nu eram parte, nu am fost citată şi nu am avut dreptul să îmi fac apărarea, mi s-a aplicat o sancţiune a revocării de către Curtea Constituțională a Romaniei, cu toate că în legea CCR această atribuţie de revocare sau de sancţionare a procurorilor cu funcţii de conducere nu este prevăzută. Mai mult, a fost o decizie definitivă, ea nu poate fi atacată. 

Doresc stoparea îngenuncherii procurorilor, în acest moment decizia poate fi invocată ca precedent pentru revocarea oricărui procuror care deţine o funcţie de conducere. Prin aceste atacuri se încearcă stoparea independenţei procurorilor şi înlăturarea celor care doresc să continue lupta anticorupţie.“ 

Tudorel Toader, ministrului justitiei, face cu acest prilej o clarificare juridica: “Curtea Constituționala a Romaniei nu judeca oameni, judeca exceptii, obiectii sau conflicte juridice de natura constitutionala. Deciziile Curtii sunt definitive.“ Drepturile catolicului in occident, in Imperiul Sf. Petru, sunt rationale, formale, reci, materialiste, individualiste, pe cand drepturile ortodoxului, la Portile Orientului, in Imperiul Sf. Anderi, sunt duhovnicesti si sobornicesti, colectiviste, informale, idealiste, codificate si in multiseculara traditie a devalmasiei valahe.

Laura C. Kovesi, după ce a atacat la CEDO decizia de revocare din funcţia de şef al DNA, s-a prezentat la Parchetul General şi le-a declarat jurnaliştilor că demersul său nu urmăreşte nici repunerea pe funcţie si cu atat mai putin, nu vizează obţinerea unor despăgubiri materiale, bani, care sa fie plati de la bugetul Romaniei. Este un demers eminamente idealist, dezinteresat, duhovnicesc, sobornicesc in deplina concordanta cu genius loci, cutuma teocratiei ortodoxe moldo-valahe.

In occident, nimeni nu-i deasupra Legii, in orient, cel Ales de Sus, face, este Legea. Romanii la incrucisarea Imperiilor, religiilor, civilizatiilor au parte cand de una cand si de alta.

*

Un comentariu de la inceputul anului 2018, cand ma intrebam:

Demisia d-nei Laura C. Kövesi, din 2013 procurorul şef la Direcția Națională Anticorupție? 

DNA, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, combate corupția la nivel înalt, colaborează cu Oficiul European de Luptă Anti-Fraudă, OLAF și e firește sub permanenta presiune a președinților de partide, prim-miniștrilor, miniștrilor, senatorilor, deputaților, baronilor locali etc. ortodocși corupți, care refuza in pectore jurisdictia acquis-ul catolic UE, străina de neam, de cutuma devălmășiei valahe. Un mileniu de incompatibilitate est-vest, dintre ortodocșii și catolicii nu s-a volatilizat la aderarea formala la civilizația occidentală. Cortina de Fier s-a metamorfozat în una de Argint, dar mentalitățile diferire, decalajul est-vest, confruntarea de civilizații incompatibile, confesiuni, concepții politice, juridice se perpetuiază.

Pentru Samuel P. Huntington în cartea sa „Ciocnirea civilizațiilor“, granița est-vest e pe Carpați, la răsărit in mentalul ortodox, justiția e a Puterii, in vest e invers. In afara de acesta realitate milenara mascata în Războiul Rece de ideologii fără Dumnezeu, de care ținem inca seama politically correct, mai este si viziunea lui José Ortega y Gasset,  autorul cartii „Revolta maselor“, care vede

că toți purtam masca preotului, doctorului, judecătorului etc., profesii vechi de milenii pe care ne străduim să le îndeplinim, dar nu de rare ori nu facem față, doar masca ne salvează, și 

că oamenii de rând în lupta lor anevoioasă de a face față nevoilor zilnice sunt în conflict cu intelectualii pe care nu-i înțeleg, îi detestă, de fapt ii urăsc din tot sufletul.

Plecând de de aceste considerente religioase și filozofice, cazul d-nei Kövesi este dupa Huntington atât la frontiera celesta și terestră, ortodoxie-catolicism, stat paralel oriental versus stat paralel occidental, cât și după Ortega y Gasset, la granița conflictului inexoriabil dintre intelectualii, rationali, formalisti, individualisti par excellence de sorginte occidentală și dreptcredincioșii informali, conciliaristi, jerfelnici in est. Suntem în fata unui conflict religios între culturi, civilizații, care n-ar avea nevoie de nici un rechizitoriu în viziunea orientală, ortodoxă moldo-valaha, dacă România n-ar fi aderat la acquis-ul UE, la alianța militară NATO, până la Marea Neagră.

http://bentodica.blogspot.ro/2017/12/stat-de-drept.html 

http://www.logossiagape.ro/2018/02/13/viorel-roman-razboiul-dintre-statele-paralele/

http://confluente.org/viorel_roman_1518494438.html

https://admin.over-blog.com/write/89898768

http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2018/01/leviathan/nr.87.html

http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2018/02/razboiul-dintre-statele-paralele.html

http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2015/09/statul-roman-stat-mafiot.html

http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2018/02/prabusirea-imperiului-roman-si-destinul-uniunii-europene.html

Teocrația ortodoxă moldo-valahă (64), opinii 

SC: Resuscitarea unor clișee ale național-comunismului de tip ceaușist, egalitatea în drepturi, neamestecul în treburile interne, cercurile imperialiste etc., în perioada în care România este în poziția fără precedent în istoria sa de „conducător”, chiar dacă doar formal al UE, al civilizației „catolice”, dacă vrei, este o situație hilară, care confirmă influența perpetuă a ceea ce numești tu „teocrația ortodoxa moldo-valahă”. „Eterna și fascinanta Românie” – cum s-ar zice.

LA: Nu zic că România nu este stat mafiot, dar, pentru cine a mai urmărit revista România Mare, acest domn (VR) a început să devină plictisitor prin repetarea la infinit a unor idei enervante. Că spațiul nostru se numește comunisto-ortodox, că devansul economic al României este cauzat de apartenența la ortodoxie …

VN: Chiar dacă si noi doi nu ne prea avem la suflet, nu mă pot abține să nu reacționez.
Nu numai Vestul descoperă o țară coruptă până în măduva oaselor, care nu știe, dar nici nu vrea, să se guverneze singură, care exportă numai scandaluri și gafe de proporții, guvernată de mafioți care sfidează fățiș clubul select al țărilor din care face parte, care nu respectă regulile UE la care a achiesat, care refuză banii europeni numai pentru a reuși să fure din propriile proiecte aranjate cu… parandărăt, împotmolite de treizeci de ani, o țară condusă de guvernanții cel mai puțin competenți, agramați și repetenți în școlile făcute cu diplome false, inclusiv la fără frecvență, o țară care a devenit de ani buni „oaia neagră” a Europei, o țară în care nu s-a construit nimic trei decenii, dar s-a jefuit încontinuu!

Aceeași lideri pesediști din prezent, care își bat joc de un popor întreg, acuză Europa și mass-media internaționale că „atacă” România, că se desfășoară o campanie de denigrare la adresa țărișoarei noastre, că nu sunt lăsați să guverneze numai pentru binele, vezi Doamne, al românilor.

Păi, cum să nu critici o asemenea țară, dacă ai atâtea argumente, iar lista nu este epuizată?

Cum să nu răspunzi la „Europa, Soros, ne vrea răul”?, la ideea că împotriva țării se desfășoară o campanie de denigrare.

Situația internă dezastruoasă nu se reduce la Dragnea, Dăncilă, Vâlcov ș.a., ci și la milioanele de români care stau în spatele lor, ținuți într-o stare de totală nesiguranță a zilei de mâine, de lipsă de educație, care așteaptă să-i voteze din nou, după ce aceștia le vor da și lor în plus la salariu sau pensie vreo sută de lei, firimituri oarecare…

Dacă Dragnea va fi ales anul acesta președinte, atunci acest popor merită și trebuie să sufere și mai mult în continuare, putând fi comparat cu un câine care, după mai mulți ani de ținut în lanț, a fost eliberat, a dat o raită prin curte, s-a bucurat de libertate în felul lui, apoi s-a întors și s-a așezat cuminte de unde a plecat, așteptând să fie legat din nou…

Dacă, după eventuala participare la alegeri nu va câștiga, cu toate aranjamentele Ministerului de Interne pe care tot el îl conduce, acesta va fi primul semn că începem să răspundem la îndemnul „Deșteaptă-te, române!”

În cazul în care m-ar întreba cineva, în optimismul meu naiv, aș spune: „Dragnea va sfârși urât!”, mai ales din cauza faptului că s-a luat la trântă cu cine nu trebuie – Liviu Dragnea dă în judecată Comisia Europeană -, iar pe deasupra este un om bolnav…

Glumind, aș mai spune: dacă s-a sfârșit până la urmă mărețul Imperiu Roman, dapăi (sic!) un biet cârciumar din Teleorman, care sfidează o lume întreagă, cât va mai putea conduce prin forță, mituire și șantaj o țară ca România?https://ioncoja.ro/viorel-roman-romania-stat-mafiot/

https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf

www.academia.edu/36701998/ORTODOXIE_SI_NATIONALISM

https://www.academia.edu/31003254/Geopolitica_apropierii_dintre_Ortodoxie_şi_Roma_2

http://www.clipa.com/a6208-STATUL-SI-BISERICA-2014-%E2%80%93-UN-DIALOG-CU-ION-OLTEANU-2.aspx

Teocrația ortodoxă moldo-valahă (63) 

Liviu Dragnea da în judecată Comisia Europeană. 

Victor Ponta: „Această acțiune – Dragnea v Commission Case T 738/18 – sigur că nu are nicio șansă la tribunal, dar o face ca să arate că UE e ceva foarte rău. Din cauza UE, a străinilor, a multinaționalelor, ne e rău nouă, nu din cauza a Tel Drum și a hoților și analfabeților pe care Dragnea îi aduce.“

Gabriel Liiceanu: „Staţi o clipă, oamenii aceştia (la preşedinţia Consiliului UE) nu au fost selecţionaţi după valori europene. Nu au nimic comun cu statul de drept. Vă demonizează de dimineața până seara. Iar pe noi ne-au adus în coada Europei. Ce vreţi să faceţi cu ei?”

România este reflectată în presa internațională prin acțiunile ”antidemocratice” ale ”guvernului corupților” manevrat de ”stăpânul din umbră”, de Liviu Dragnea, de Cristian Citre, 5 ian. 2019

Campanie anti-românească în spațiul UE, de Corneliu Vlad, Curentul, 6 ian. 2019

DPA, Deutsche Presse-Agentur: Welt am Sonntag: 

Președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker își manifesta îndoiala că guvernul de la Bucureşti înţelege ce înseamnă să conducă blocul comunitar. România este “din punct de vedere tehnic foarte bine pregătită, dar cred că guvernul de la Bucureşti nu a înţeles pe deplin ce înseamnă să prezidezi ţările UE”.

Frankfurter Allgemeine Zeitung, FAZ: 

Guvernul român atacă fundamentele democraţiei prin demontarea statului de drept şi retorica sa antioccidentala tot mai sălbatică si daca va reuşi să-şi impună întreaga agendă, din statul de drept nu va mai rămâne în România decât o ruină.

Der Spiegel, Hamburg: 

România se află în mijlocul unei crize de stat și Bucureștiul preia președenția Uniunii Europene, în timp ce mai mulți politicieni condamnați pentru corupție plănuiesc să-și legifereze propria grațiere.

Neue Zurcher Zeitung, NZZ: 

Liviu Dragnea este promotorul controversatelor modificări aduse legilor Justiţiei şi Codurilor penale. Statul de drept este ameninţat şi sabotat din cauza intereselor grupului de corupţi aflat la putere. Guvernul corupţilor prezidează Consiliul Uniunii Europen.

Financial Times, FT: 

Într-una dintre cele mai sărace regiuni, conacul lui Liviu Dragnea, cu teren de tenis și piscină, este un monument al culturii imunității. … în iunie, Dragnea a fost condamnat la trei ani și jumătate închisoare pentru abuz de putere … Dragnea a făcut recurs … Olaf, agenția de audit a UE, DNA, susțin că Tel Drum a fost un vehicul prin care Dragnea și-a îmbogățit familia …

New York Times, NYT: 

România, luptând cu Uniunea Europeană, se pregăteşte să o conducă într-un moment crucial. Guvernul ia în considerare acordarea amnistiei pentru persoanele condamnate pentru corupţie. Dragnea: „România nu va mai accepta să fie tratată ca o ţară de mâna a doua”. Viorica Dăncilă spune ca guvernul e mustrat mereu „pentru că suntem o țară din Europa de Est.“

VR: 

Daca „O minciuna spusa de o mie de ori ramane minciuna, in schimb o minciuna spusa de un milion de ori se transforma in adevar“ (J. Goebbels?), atunci frustrarea lui Dragnea si Dancila, ca Romania e o tara de mana a doua, din Estul ortodox al Europei, mereu privita de sus din Vestul catolic, ca exista un dublu standard mereu defavorabil lor, e justificata.

De un mileniu s-au spus atatea enormitati si s-au creat atatea prejudecati, in Vestul catolic despre Estul ortodox, si invers, mai ales de la Vlad Tepes la Nicolae si Elena Ceausescu, ca inca cateva despre coruptia, abuzurile, dupa acquis, nu insa dupa devalmasia valaha, cutuma autohtona, a cuplului Dragnea / Dancila, nici nu mai conteaza, nu mai atarna greu in balanta. 

Oricum exista un dublul standard milenar, de o parte si alta a Cortinei de Fier, azi de Argint, care desparte Imperiul Sf. Andrei de Imperiul Sf. Petru, Ortodoxia de Catolicism.

De la Marea Schisma, 1054, la Conciliul Vatican II, 1965, ortodocsii si catolicii se excomunicau si erau quasi programati sa vada paiul din ochiul celuilalt, nu insa barna din ochiul lui. De aceeia cand Dragnea da in judecata Europa occidentala / UE, el se bazeaza pe teocratia ortodoxa moldo-valaha, care ii da deja castig de cauza, indiferent de acquis-ul catolic, si ii va creste astfel sansele de a fi ales in acest an si Presedinte, seful al Statului si Bisericii nationale.

https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf

http://melidonium.ro/2016/12/12/viorel-roman-romania-2017/

https://revistasingur.ro/eseu/9581-viorel-roman-antioccidentalism.html

http://www.clipa.com/a6208-STATUL-SI-BISERICA-2014-%E2%80%93-UN-DIALOG-CU-ION-OLTEANU-2.aspx

Teocrația ortodoxă moldo-valahă (62) 

se bazeaza pe unitatea de monolit dintre dreptcredinciosi, conducerea superioara de Partid si de Stat, cel Ales de Dumnezeu in simfonie cu Biserica Mantuirii Neamului. 

In orient, Cel de Sus alege, unge un Conducator, care apoi are grija de neam, pentru liber cugetatori, cei de jos, el „este expresia subconstientului colectiv al maselor largi populare“. (Iliescu)

In Romania s-a schimbat numai de ochii lumii Partidul unic cu democratia euro-atlantica, de facto devalmasia balcanica, clientelismul feudal al baronilor locali moldo-valahi au ramas intacte.

Teocratiile euro-asiatice de la Moscova la Mecca, Bangkok la Bucuresti nu pot renunta la unitatea de nezdruncinat, Conducator, parlament, guvern, justitie, simfonia dintre stat, credinta, biserica.

La Bucuresti vedem ca mimarea democratiei Occidentului a dinastiei catolice germane si a presedintilor ortodocsi moldo-valahi nu poate inlocui cutumele Orientului. 

Ce-i de facut? 

In teocratiile euro-asiatice apar spontan grupuri informale, care iau puterea cand cel Ales nu se mai bucura de protectia Celui de Sus, sau de legitimitatea celor de jos, „a maselor“. 

Asa l-a inlocuit la Moscova, Stalin pe Trotzky, Brejnev pe Hrusciov, Putin pe Ieltin, la Bucuresti, Carol pe Cuza, Ana Pauker pe Antonescu, Gheorghiu-Dej pe Pauker, Iliescu pe Ceausescu.

Azi, „Statul Paralel Ilegitim“ este delegitimat de camasile albe (PSD) si nu e decat o chestiune de timp, cand Dragnea il va inlocui pe Iohannis.

Ce va face va atunci Occidentul? 

La Portie Orientului cine calareste un tigru, nu descaleca, cand stie soarta lui Cuza, Zelea Codreau, Antonescu, Gheorghiu-Dej, Ceausescu. Iliescu e la tribunal.

Pe tanarul Heinrich Heine il fascina cum Sultanul turc lasa sa fie strangulat Marele Vizir cu un sal de matase, dar mai ales usurinta cu care gasea mereu altul, fericit sa-i ia locul. 

Teocratie … 

http://www.logossiagape.ro/2018/02/13/viorel-roman-razboiul-dintre-statele-paralele/

http://www.curentul.net/2013/07/20/marile-puteri-si-democratizarea-conducerea-lumii/

https://www.academia.edu/23211833/BISERICA_-_STATUL_Romania_2016

https://saltmin.com/2012/02/28/ghinionul-de-a-fi-moldo-valah/

https://www.totpal.ro/viorel-roman-statul-la-romani-ed-a-ii-a/

––––––––––-

Dr. Viorel ROMAN

11 ianuarie 2019

 

Lasă un răspuns