Dr. Viorel ROMAN: Centenarul / cinci teze

La origine scribii, intelectualii, singurii care știau să scrie și să citească, transmiteau voința Faraonului, Împăratului, Regelui, poporului. Nici nu se punea problema ca ei să aibe un mesaj propriu. În Sfântul Imperiu Roman de Națiune Germană erau preoții Papei sau administratorii Impăratului, până când principii germanii ies din Biserca Sf. Petru, protestează în case de rugăciuni, temple, dinamitează Imperiul și fac astfel posibilă Revoluția Franceză, o acțiune propagandistică anticatolică, care-l înlocuieste pe Dumnezeu cu Progresului și zeița Rațiunii în catedrala Notre Dame, Paris.

Intelectualii liberi cugetători, materialiști, naționaliști, socialiști cu viziunea Rațiunii și Progresului apar după lichidarea Imperiului. Credința lor, religia tehnico-științifică e dominantă și au în față un mare viitor. De ea se folosesc și moldo-valahii, atât pentru a submina refacerii unității de credință cu Roma, cât și pentru al legitima pe Conducătorul lor, ca socialist, european, democratic, liberal și alte etichete. Pentru că Programul de emancipare națională și sociala e al Școlii Ardelene, încercarea moldo-valahilor de a fi model de urmat de toți românii e contraproductiv. Pe de alta parte Biserica Unita cu Roma a acceptat, dupa episcopul Ioan Bob, linia maghiara de la Strigoniu și a fost lichidată de ortodoxo-comuniști. Azi Biserica Unită e periferizată, în timp ce maghiarii sunt mereu în alianța cu moldo-valahi. Ideea Unirii este a Școlii Ardelene, faptă e a Vechiului Regat, asta creează, că și alianța PSD-UDMR împotriva Școlii Ardelene, confuzie, frustrare, de o parte și alta a Carpaților.

Roma îi ajuta pe români, la Unirea lui Mihai Viteazul 1600, Unirea cu Roma 1700, Unirea lui Cuza 1859, Marea Unire 1918, aderarea la UE 2007, dar de fiecare data greco-pravoslavnicii, maghiarii, masonii sunt mai puternici și Mihai Viteazul, Cuza, Antonescu, Ceaușescu pierd. Lanțurile grele ale duhovniciei și soborniciei moscovite și constantinopolitane îi determină pe regățeni să refuze orientarea spre Roma, rațiunea de a fi a Școlii Ardelene. Pe de alta parte ei sunt politic corect, cum cere credința tehnico-științifică și relativitatea adevărului. Dacă intelectualii în vest sunt ai Papei, Împăratului și dupa 1789 ai Progresului, Rațiunii, moldo-valahii au ca semn a lui Dumnezeu, Fanarul, Vodă, Domnul, Regele, Kremlinul, Secretarul General al PCR, Președintele. Simfonia dintre Putere și Biserică. Nu sunt vremurile sub om, ci bietul om sub vremuri, după Miron Costin, iar după înțelepciunea populară, Capul plecat, sabia nu-l taie!

Peștele de la cap se împute. Nu intelectualii sunt cauza, ci simptomul bolii cronice de care suferă conducătorii moldo-valahi, care refuză unirea cu Roma, Școala Ardeleană, până a o răstălmăcii în contrarul ei. Pe de altă parte mimetismul lor e străveziu, pentru că se folosesc de paleative, de curente culturale, masoni, maghiari, evrei în speranța deșartă că se acceptă în Europa un București neofanariot, clientelar și corupt, acompaniat la țambal de o intelectualitate balcanică, duplicitară. Ceata dintre moldo-valahi și Europa e mai densă în era libertății de expresie și relativitatea adevărului, ambele tipice omului modern, fără Dumnezeu. Sub semnul Progresului avem acuma o inflație de opinii, care devin rapid gunoi informațional în era politic corectă, care veghează și sancționează. Ateismul Revoluției Franceze nu poate înlocui unirea cu Roma, cum s-a încercat cu ecumenismul Războiului Rece și se continuă după Revoluția de Crăciun. Aceasta idee a produs numai nenorociri lipsite de sens. Urmuz, Tristan Tzara, Eugen Ionescu, absurdul e un produs de la Dunarea de Jos.

Vizita Fericitului Ioan Paul II la București a deschis larg porțile Europei, UE/NATO, dar după aderarea la civilizația euro-atlantică, fără refacerea unității de credință, contemplam resemnați involuția bine cunoscută dupa 1600, 1859, 1918. 2018, refuzul premierului partidei la putere, PMR, PCR, FSN, PSD, a d-nei Dăncilă, de a pune pe ordinea de zi vizita papei Francisc și beatificarea celor șapte episcopi greco-catolici morți în faimă de martiri sub regimul ortodoxo-comunist dă apă la moară celor, care-i văd pe moldo-valahi incompatibili cu civilizația euro-atlantică și autohtoniștilor, care nu înţeleg, accepta acquis-ul comunitar catolic. Fără vizita papei, Centenarul, 1918-2018, e o manifestație minoră, a unei culturi de anonimat la Porțile Orientului.

http://vorba.16mb.com/ce-asteapta-romanii-de-la-papa-francisc/

http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/  http://www.logossiagape.ro/2018/03/04/viorel-roman-antiintelectualismul-protestant-si-ortodox-opinii/

https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf

viorel-roman-bremen.over-blog.de

www.viorel-roman.ro

——————————————

Dr. Viorel ROMAN

Timisoara la 5 martie 2018

Lasă un răspuns