Alin CUCURUZAN: Literatura ca o carte de bucate

Literatura ca o carte de bucate

 

Se iau cinci versuri din A.
Se critică bine-bine,
cu silogisme, cu sofisme,
cu platitudini și alte –isme.
Se lasă la rece.
Apoi se iau trei strofe din V.
Nu mai multe
deoarece sunt prea acide
și dăunează bazei;
se încorporează cu două capitole din MP.
Tot la rece.
Se dau la dunst.
Între timp, se iau douăzecișiunu de grame de poezie
din NB și se pun la dospit;
(am păstrat la congelator
aproape un kilogram de E).
Se decongelează,
se compară cu AP și se trece la pierderi.
Se poate combina cu ulei de M
sau cu extract de LB dar,
tot la pierderi rămân.
La final, va rezulta un aluat fărâmițat,
sec, inodor și amorf,
volatil și vitros
și atât de atemporal
încât va trebui să îl servești
vers cu vers,
capitol cu capitol,
până îi vei simți gustul crud,
nealterat de crucile ce zac
peste mormintele lor.

—————————————

Alin CUCURUZAN

23 august 2019

Lasă un răspuns