Alexandru NEMOIANU: Un apel disperat și fără acoperire

istoric-Alexandru-Nemoianu9.În urmă cu două zile, într-un mod brutal, agresiv, grosolan, încălcând orice normă de conduită diplomatică, Ambasadorul USA la București a adresat un avertisment administrației legal constituite a României. Amestecându-se grosolan în treburi de gospodărire internă, acel ambasador cerea Parlamentului României să respingă un proiect de lege înaintat de guvernul NUMIT de acel Parlament. Un asemenea amestec grosolan este aproape fără precedent!
Mai grav, acea avertizare nu are nici un merit.
Guvernul României caută să îndrepte o aberație juridică având urmări foarte grave pentru buna funcționare a “statului de drept” în România. Cu riscul de a repeta voi arata în ce constă acea corecție.
Cu mai mulți ani în urmă, sub presiunea “comisarilor” de la Bruxelles, în România a fost instituit un soi de “procuror” cu puteri excepționale. Pe scurt acel procuror are latitudinea de a ancheta, teroriza, intimida pe oricine voiește. În plus acel procuror nu are de răspuns nimănui; este stat în stat. Evident în acest fel s-a alcătuit “brațul înarmat” al unui “stat paralel”. Cel care controla “procurorul”  în fapt controla România. Această aberație juridică a existat și în Polonia și în Ungaria. Sub presiunea bunului simț această aberație, acolo, a fost înlăturată. Același lucru caută să îl facă și administrația, repet LEGAL aleasă prin vot covârșitor, a României.
Evident cercurile de interes, cele care controlau, prin “procurorul special” , România au sărit în sus.
Mai întâi ele au pus în mișcare compromisurile și putredele Organizații Ne Guvernamentale. Oficine reprezentând interesele străine în România și controlate de către “Societatea deschisă” a “deja” internaționalistului George Soros.
Acele apeluri, care de fapt erau adevărate incitări la sediție, au avut un răspuns jalnic pentru inițiatori. Românii s-au săturat de minciunile lor și pur și simplu s-au uitat la meciuri de fotbal. Mult mai interesante decât penibilele ONG-uri și încă mai penibilii #rezist.
Atunci agenții Soros au activat “artileria grea”, proclamațiile Ambasadelor USA. Dar aici trebuie avută în vedere o circumstanță.
Funcționarii și ambasadorii USA în Estul Europei sunt cei numiți de fosta administrație Obama și mai precis de femeia de tristă amintire Victoria Nuland. Toți acești funcționari, direct sau indirect, sunt pe statele de plata Soros. În același timp ei nu se bucură de sprijinul actualei administrații USA, Donald Trump, sau a șefului Departamentului de Stat, Tillerson. Folosind vicii procedurale și șicane parlamentare, minoritatea democrată din Congresul USA împiedecă numirea de noi funcționari și ambasadori. Deci această agentură Soros a fost activată și încearcă să intimideze. Dar cei avizați ar trebui să știe că aceste amenințări realmente nu au dinți și nu sunt sprijinite de administrația centrală USA. Nici nu pot fi. Căci existența unui  “procuror special, ” fără a fi responsabil puterii legislative aleasă de popor, este anatemă pentru sistemul constituțional American. Pentru a da un exemplu. Un “procuror special”, în USA, nu poate fi numit decât prin votul ambelor Camere și strict pentru o problemă, fără dreptul de a se extinde.
Dar în plus de asta George Soros este un personaj terminat și totalmente compromis. O fiară rănită de moarte, care rămâne însă foarte periculoasă.
George Soros a fost deconspirat:  au fost numiți cei 270 de deputați Bruxelles care sunt pe statele lui de plată; a fost divulgat planul său de a “dilua” etnic Europa, prin așezarea ANUAL a “minimum” un milion de refugiați, în zonele unde ei nu sunt doriți, pentru a avea mereu o stare conflictuală și plata, de la bugetele de stat, a unui stipendium de circa 1.500 euro fiecărui refugiat, ”cât ar fi nevoie”. Bătălia cu Soros a fost începută în USA, în Ungaria și Polonia. Mai mult, Statul Israel consideră o lege care îl va declara “persona non grata” în Israel iar ONG-urile lui de acolo vor fi scoase în afară legii. Personajul este terminat și în momentul de față el poate doar lătra tare. Doar cei ignoranți și cei foarte proști îi mai dau ascultare.
Guvernul României ar trebui să folosească acest incident, amestecul grosolan al ambasadorului USA în treburile interne, pentru a rupe în bucăți organizațiile patronate de această moluscă rău mirositoare care este George Soros.

———————————

Alexandru Nemoianu
Istoric
The Romanian American Heritage Center

29  noiembrie, 2017

Lasă un răspuns