Alexandru NEMOIANU: Noi provocări

Este bine să nu ne amăgim și să înțelegem că momentul crucial al clipei istorice actuale este referendumul pentru definirea Familiei. Este un moment de afirmare sau infirmare a voinței naționale de a fi cu rost.
Acest referendum, o acțiune de enorm bun simț, nu provoacă și nu dezbină. Scopul său este unul singur, conservarea celulei de baza sociale, cea care garantează sănătatea morală și fizică a Neamului, respectiv Familia. Referendumul ar trebui să reafirme ceea ce știm de când am fost alungați din Rai și chiar din vremea în care protopărinții noștri se aflau în Rai, că Familia înseamnă unirea în dragoste a unui bărbat și a unei femei, cum spun anglo-saxoni: ”for good and for bad, in health and in sickness, till death us depart” (la bine și rău, în sănătate și boală, până ce moartea ne desparte). Este simplu, clar și răspicat. Ce este tragic este faptul că acest adevăr fundamental trebuie din nou rostit și cuprins în lege. Această împrejurare, necesitatea reafirmării unui adevăr fundamental, ar trebui să ne neliniștească. Și asta pe bună dreptate.
Traversăm o vreme în care forțele răului sunt dezlănțuite și în panică. Scopul lor este de a distruge rațiunile pentru care oamenii au trăit și murit din totdeauna, de a distruge rațiunile pentru care oamenii iubesc sau urăsc lucruri. Să nu ne lăsăm înșelați.
Actuala ideologie , ”globalismul”, este o formă sinistră de subordonare a oamenilor prin teroare economică și la nevoie prin teroare militară. Încă mai distrugătoare este însă politica “culturală” a acestei ideologii. Ea urmărește transformarea oamenilor în numere socio-economice, în “indivizi” purtați la voia mijloacelor de informare în masă,mijloace de informare care sunt controlate de “putere” și care nu mai au nici o legătură cu adevărul.Cele mai sinistre contra valori sunt promovate:pornografia sordidă,inversiunea,urâtul în sine.Știm bine acuma care sunt mijloacele care promovează aceste stări de scârbă în România: ONG-urile sorosiste, abominatia #rezist și fripturiștii politici “déjà” “europeni. Lor le-au căzut și le cad victimă mulțimea jalnică a “imbecililor utili” (infinitus numerus stultorum), cei care ies pe stradă fără să știe de ce și care zbiară lozinci fără conținut. Aceștia sunt cei care “protestează” contra reformelor minimale în legislație și aparat juridic. Măsuri care nu fac altceva decât să elimine statul “paralel”, instituțiile care nu sunt subordonate și controlate de puterea legislativă aleasă de popor. ”Imbecilii utili” sunt însă stârniți și în mintea lor puțină, de fapt foarte puțină, își imaginează că “lupta” împotriva unui comunism care în România nu mai există din Decembrie 1989. Dar în momentul de față tot ceea ce reprezintă interesele “globalismului”, cercurilor de interes transnaționale, sunt mobilizate pentru a împiedeca trecerea referendumului pentru definirea Familiei.
Ei știu bine că dacă Familia rămâne sănătoasă, în timp, ”globalismul” și acoliții săi vor pieri.
În mod trist vedem cine sunt cei care s-au mobilizat contra referndumului: Președintele țării, un om slab și fără convingeri dar cu interese personale meschine, partidele “sorosiste” și desigur ONG-urile și abominatia #rezist.
Cu disperare, tenace, diabolic se caută crearea unei crize politice. Orice pretext este folosit: propunerea de a muta ambasada României din Israel în Ierusalim, este un exemplu de asemenea pretext. România nu este în poziția să facă geo-politică sau dreptate istorică în Orientul Apropiat. România trebuie să își urmărească modestele ei interese și ele au fost puse alături de USA. Bine sau rău asta a fost opțiunea, iar cine își imaginează că România va putea schimba acțiunile USA, mai ales în Orientul Apropiat, este pur și simplu tulburat la minte. Un alt pretext este persoana Prmului Ministru,Vasilica D. Fără îndoială că a fost o alegere rea, fără îndoială că persona ar fi mai potrivită că îngrijitoare de bloc, fără îndoială că nivelul ei cultural, exprimarea lui, este dureros, penibil, jenant. Dar ea este o figura fără importanță care în câteva luni va fi complet uitată, cu excepția vestitului “centru” Videle. Dar a crea o “criză” politică în jurul Vasilicai D. este un caz cusut cu ață albă. Criza urmărește abaterea atenției de la referendum. Acest lucru nu trebuie îngăduit.
Dacă referendumul va trece, va însemna că România rămâne în hotarele bunului simt, ale Tradiției și Credinței strămoșești și mai înseamnă că viitorul va fi cu putință.

–––––––––––––

Alexandru NEMOIANU

Istoric
The Romanian American Heritage Center

18 mai,  2018

Lasă un răspuns