Alexandru NEMOIANU: Despre duhuri

În momentul de față un perfid atac împotriva creștinilor și încă mai vârtos împotriva Bisericii Ortodoxe Române este în desfășurare.

Invalidarea referendumului din 6-7 Octombrie, 2018, faptul că un număr mare de Români nu s-au prezentat la vot, din lene sau din lipsă de informare, este prezentat ca un “eșec” al Bisericii Ortodoxe Române, o “dovadă” că ea este “depășită” de duhul, spiritul nou al lumii.

Din capul locului are loc o răstălmăcire. Biserica Ortodoxă Română a sprijinit, pe temeiuri scripturistice și de bun simt, promovarea Familiei Tradiționale, alcătuită dintre un bărbat și o femeie. Acest lucru a fost sprijinit de “poporul lui Dumnezeu”, vechii Evrei și “noul Israel”, adică dreptmăritorii creștini, din totdeauna. A fost sprijinit de câteva mii de ani încoace și va fi sprijinit și în viitor. Dar acești perfizi “avocatus diaboli” nu sunt interesați în fapte reale, ei vor să promoveze perversiunea și răul. Nu surprinzător vârful de lance al acestei noi mârșăvii este partidul “Uniunea Salvați România”, USR, care se definește că un oribil furuncul eruptiv în viața politică românească, un record absolut al decăderii morale. Ilustrativ este faptul că acești viermi rău mirositori au pus drept candidat pentru Parlamentul European un homosexual deschis și militant. Un sodomit care a făgăduit ca, la caz că va fi ales, să promoveze “cauza” drepturilor” sodomitilor și știm bine ce ar însemna asta: ”familia” homosexual și dreptul de a adopta copii, drumul spre pedofilie ar fi larg deschis. Ei bine acest USR și cei de o teapă cu el, se află în treaba să vorbească despre “duhuri”, spirite, care ar fi în lume și în Biserica și solemn declară că sunt diferite. Culmea este că aici au în totul dreptate. Spiritul lumii și cel al Bisericii nu au nimic în comun,sunt total deosebite!

Acești atleți ai răului nu înțeleg ce este Biserica. Biserica nu este o instituție, Ea este Trupul mistic al lui Iisus Hristos, comuniunea în mărturisire de credință și în Taine a credincioșilor. Iar despre “duhuri” și cum să le deosebim lămurit ni se spune: ”În aceasta să cunoașteți duhul lui Dumnezeu: orice duh care mărturisește că Iisus Hristos a venit în trup, este de la Dumnezeu. Și orice duh care nu mărturisește pe Iisus Hristos nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui antichrist”.I Ioan,2-3.

Deci să nu avem nici o îndoială: Duhul Sfânt se află în Biserică și între cei care o alcătuiesc, iar “duhul” lui antichrist se află în lume. Împrejurarea că cei care știu și mărturisesc acest lucru pot fi, vremelnic, o minoritate, nu are nici o semnificație.

Adevărul nu este alcătuit din părerea majorității, Adevărul este o Persoană, adică Iisus Hristos, Fiul Dumnezeului celui viu. Să înțelegem bine unde este Duhul Sfânt și unde sunt “duhurile” rele.

Dar răutatea și prostia acestor USR și acoliților săi merge și mai departe. Ei spun că respingerea referendumului ar fi dovadă că “duhul” lumii iubește pe aproapele, iar “duhul” Bisericii nu.

Iubirea frățească autentică și constant propovăduită de Biserica, este că trebuie să iubim pe păcătos și să urâm păcatul. Mai mult această iubire de frate ar rămâne formală și fără conținut și ar fi complicitate la rău, dacă nu am căuta să îl scoatem din păcat. Ar fi dovadă fie de indiferență, fie de complicitate, fie de sentimentalism ieftin, lacrimogen. Biserica nu acceptă atari stări.

În momentul de față se vestesc vremuri de încercare pentru Biserică și pentru creștini, se vestesc vremi în care mărturisirea credinței va însemna suferință, jertfă personală. Să ne pregătim cu vitejie pentru aceste vremi și să stăm neclintiți în Biserica Ortodoxă, Biserica lui Dumnezeu și a minunaților ei Ierarhi.

—————————————

Alexandru NEMOIANU

Istoric
The Romanian American Heritage Center

Jackson, Michigan, USA

12 octombrie, 2018

Lasă un răspuns