Alexandru NEMOIANU: De ce există asemenea mizerie umană?

Apariția grupării politice Uniunea Salvați România, în forma în care o vedem azi, reprezintă, în viață politică a României, o mutație malignă.

Această grupare politică nu este rezultatul unei evoluții organice și nu este rezultatul unei nevoi românești. Uniunea Salvați România este o apariție impusă, concepută de cercuri jurat anti-românești și scopul grupării este promovarea disoluției a tot ce este românesc și tradițional românesc. In zilele de la jumătatea lui Iunie 2020 din nou aceasta sinistra vespasiana politica USR s-a manifestat dezgustător. USR s-a ridicat din nou în promovarea sodomiei.

Am mai avut ocazia să vorbesc despre ce reprezintă, o formație politică de tipul “Uniunea Salvați România”, în peisajul politic românesc. Am să repet câteva lucruri despre acest USR.

Acest partid a fost înființat ca o continuare sau proiectare pe plan național a unei formațiuni, ”Uniunea Salvați Bucureștiul” , formațiune care a dus o campanie electorală strânsă, dar care a pierdut-o detașat, pentru Primăria Bucureștiului.

Înființarea acestui nou partid are o istorie neclară. Dar, cele mai autorizate voci spun că USR a apărut și este o creație a unei organizații decisiv sorosista, ”Pentru o Românie Curată”. Această “Românie curată”, dorea să adauge figuri politice noi, chipurile ”necompromise”, care să dezvolte planurile sorosite mai vechi. Un fel de aceiași Mărie, cu altă pălărie.

În fruntea noului partid se afla Nicușor Dan care, se pare, avea anume standarde morale și care nu avea cum să își afle locul într-un plan pus la cale de oameni ai lui Soros Gyorgy.

Astfel noul partid și cei cu el, au debarcat rapid pe Nicușor Dan, au aninat la conducere pe Dan Barna, s-au fofilat, cam pe ușa din spate, în Parlament și au pornit să execute planurile care le-au fost ordonate.

Repet, în peisajul politic românesc, care nu excelează prin moralitate sau principialitate, acest USR reprezintă un record fără glorie in negativ. După ce a fost dovedit că ‘președintele” acestui partid, a folosit, cu probitate îndoielenică, fonduri europene destinate handicapaților, cei mai nevoiași membrii ai societății, USR a scăzut dramatic în ochii electoratului românesc. Nici nu putea fi altfel.

După ce au făcut cap de afiș cu lozinca, ”fără penali”, s-a dovedit că Dan Barna este în stricta lor vecinătate!

În aceste împrejurări, în interiorul acestui partid, au avut loc convulsii teribile. Aceia care au minimale standarde morale au cerut demiterea lui Dan Barna, dar, folosind metode de tip “Ana Pauker”, gruparea lui Barna a eliminate pe cei minimal corecți morali din USR. Evident acest lucru a stârnit încă mai mare îndoială în viața publică. Tot mai limpede a reieșit că USR este o mișcare anti-românească, extremistă,marxist-anarhistă. Aici USR a trecut de la incorectitudine la panică.

Dan Barna și cei din jurul lui, au declarat că USR se va defini ideologic și, în grabă, au alcătuit un soi de “pronunciamentum”, în care spuneau că USR este, nici mai mult și nici mai puțin, o mișcare de “centru-dreapta modern”. Este una dintre tipăriturile al căror singura noutate este titlul. Dar chiar titlul, în sine, este ridicol și fără sens căci, sau ești de “centru-dreapta” , sau ești “modern”. Dar, se pare, Dan Barna și cei din jurul lui, clica lui, nu pricep un lucru elementar: cuvintele au înțeles. Dar să vedem cum s-au definit ei, și citez: ”Valorile în care credem sunt: Libertatea, însoțită de responsabilitate. Economie de piață și libertatea economică. Educație și șanse pentru toți. Respectul și garantarea proprietății private. Libertate religioasă. Respectul față de viața privată. Demnitatea persoanei. Dreptatea, Adevărul. Competența. Meritocrația. Integritatea. Respectul față de lege și stat de drept. Libertatea de expresie. Drepturile omului. Respectul față de cultură europeană clasică. Valorile și principiile morale euro-atlantice.”

Programul lor este o adunătură de cuvinte fără acoperire, a căror aplicativitate este din capul locului declarată selectivă, opționala și interpretabilă, folosind adausul “modern”(?!). Dar să exemplificăm această afirmație prin câteva cazuri.

Spun ei: “libertate,însoțită de responsabilitate”. În mod practic asta a însemnat “libertatea” lui Dan Barna de a declara că luptă contra “penalilor” și, în fapt, a însemnat folosirea abuziva de către el a unor fonduri europene destinate celor mai nefavorizați membrii ai societății, invalizii. Tot asta a însemnat folosirea dubioasă și incorectă de către USR a stipendiilor pentru Campania electorala.
Apoi, spune manifestul USR: ”adevăr, competenta, meritocrație…libertatea expresiei”. În fapt asta a însemnat că membrii USR, cu minimale standarde morale și autoritate intelectuală, au fost scoși din partid de clica Barna atunci când au criticat eșecurile lui Barna.

Aceiași “declaratie” USR vorbește de respectul și grija de cei în nevoie. Dar iată că USR s-a ridicat vehement împotriva creșterii alocațiilor pentru copii. Mai mult,unul dintre membrii gupului Dan Barna, un anume Drula, hectoriza haotic într-un penibil articol. Drula nu înțelege că orientarea cheltuielilor sociale către cei săraci nu este politică de centru-dreapta, este politică de stânga. Personal sunt pentru o asemenea politică. În plus această „revoltă” față cu alocațiile pentru copii este nepotrivită și jignitoare. Există atâtea domenii în care bani publici sunt cheltuiți fără rost. Spre exemplu cheltuielile militare, practic achiziționarea de fier vechi din UȘA. Este mult mai comod să te alarmezi de cheltuielile pentru copii, cei mai vulnerabili și fără apărare membrii ai societății și să taci față de cheltuielile cerute de „hegemon”. Aici revolta dlui Drula pare de tot artificială și ipocrită. Dar, în general, USR face o mare greșeală. USR s-a aliniat la toate extremismele, inclusiv la familia „alternativă” și a făcut din acomodarea politicilor Bruxelles și USA o virtute. În acest chip USR nu oferă o alternativă, confirmă doar că este o altă alcătuire politică dornică să ajungă la buget. Cine va putea crede că au fermitate ideologică în momentul în care confundă „centru-dreapta” cu „stânga’? Comentariul domnului Drula îmi pare manifestare de oportunism precipitat și panică.

Dar manifestul USR capătă dimensiuni halucinante când vorbește despre “libertatea religiei”. Ar fi fost bine să spună la care “religie” se referă,căci categoric nu la cea Creștină.

USR a fost singura formațiune politică având necuviința să voteze direct împotriva definirii familiei „ca unire între un bărbat și o femeie” și este singura formațiune politică din România care, direct, pe față, a făcut și face apologia sodomiei. Un alt ‘partizan” al lui Barna, Moise Guran, cu scurtă vreme în urmă, a vehiculat cifre grosolan false despre bugetul Patriarhiei. Dovedit ca mincinos și calomniator, Moise Guran nu a avut decența să își ceară scuze sau, minimal, să ofere o explicație.

Un alt apropiat al lui Barna, un anume Bulai, scurt înainte de Crăciun, a împroșcat blasfemii cutremurătoare (condamnate de catre Episcopul Catolic al Iașului, căci Bulai pretinde a fi Catolic).

La jumătatea lui Iunie 2020 Senatul României a aprobat o lege care să interzică propaganda “genului”. In esență legea interzice promovarea ideii că genul este optativ și stabilește, cu elementar bun simț, ca acest gen este un dat biologic. Ei bine Senatorii USR, cu spuma la gura, au căutat sa oprească acest demers și act de normalitate. Efectiv ne putem întreba de ce mai fac acești USR umbră pământului? Dar cei care ar vota cu asemenea vespasiana politica efectiv trebuie considerate retarzi.

Acest partid al imposturii ar trebui să fie eliminat din viață publică românească în cel mai scurt timp.

——————————

Alexandru NEMOIANU

Istoric

USA

16 iunie 2020

Lasă un răspuns