Alexandru NEMOIANU: Buturuga mică, răstoarnă carul mare

De aproape două decenii întreaga lume și tot ce este mijloc de informare controlat de “putere” a stat sub semnul promovării “globalismului”.
În repetate rânduri s-a arătat și s-a demonstrate că în fapt “globalismul”, sub masca unor bune intenții iluzorii, însemna controlul absolut asupra “lumii” de către “anumite” cercuri.
În cursul acestor două decenii absolut toți și toate au fost bombardați (uneori la propriu!) cu “informări’ despre caracterul “depășit” al ideilor de :Țară, Neam, Credință.
Dintr-o perspective istorică mai largă în fond era o continuare, în formă nouă, a vechii obsesii de inspirație satanică a “internaționalismului”. Care “internaționalism”, indiferent de gesticulația verbală folosită, în esență dorea și dorește să înlocuiască condiția de “persoană”, entitate eminamente liberă și spirituală, cu acea de “individ”, de număr biologic și socio-economic.
Se părea că nimic nu poate sta în calea “globalismului” că va trebui să ne supunem, să ne plecăm capul sub un jug umilitor și înjositor, că va trebui să ne uităm numele, originea, ”locul”. Dar iată că din nou istoria s-a dovedit cu neputință a fi prevestită și condiționată.
De mai bine de cinci ani și din ce în ce mai brutal, trupurile “globaliste” sunt lovite de criză, morală și economică, și tot mai deslușit se aude strigătul lor de panică stridentă și se deslușește faptul că li se strânge latul de gât. Evident că acest eșec al “globalismului” înseamnă, că întotdeauna, că, pentru o vreme, cei bogați vor deveni încă mai bogați iar cei săraci vor fi încă mai săraci. În privința asta “nimic nou sub soare”. Dar în același timp devine limpede că factorul esențial în eșecul “globalismului” au fost “locurile” istorice,”țările” din totdeauna, încăpățânarea lor de a fi: de la Tirol, la Catalunia, și de la Burgundia la Almăj.
“Locurile” istorice au răsturnat carul triumfalist al “globalismului. ”Buturuga mică a răsturnat carul mare!”
Însă am fi cu totul naivi dacă ne vom imagina că promotorii “globalismului” se vor da așa de repede bătuți. Aceia sunt profesioniști ai răului și al facerii de rău, inspirați de tenacitatea „tatălui lor“, negativitatea pură, necuratul.
A început și în viitor se va intensifica, lupta și acțiunea de distrugere a “locurilor”, a “țărilor”. Această încercare a răului va fi făcută în mai multe feluri și pe mai multe planuri și în același timp.
Mai întâi se va încerca o discreditare morală,o descurajare psihologică. Se va spune: ”aceste locuri nu au viitor, aceste “locuri” se vor pustii, cei care rămân nu vor avea nimica de făcut și vor fi “marginalizați”. (Evident că adevărul istoric, adică împrejurarea, FAPTUL, că aceste locuri au un trecut care efectiv nu poate fi cunoscut, faptul ce ele sunt practic din totdeauna, nu va descuraja pe atleții răului și ai minciunii de care pomeneam). Iar apoi vor avea loc acțiuni directe de piraterie și furt economic și social: abuzurile vor fi tolerate și încurajate, structurile locale (școli, spitale, biserici) vor fi sabotate direct, distruse direct, închise, “concesionate” și așa mai departe. Iar în același timp se vor ivi tot soiul de “generoși”, dornici să cumpere pământ pe preț de nimica. Dar părerea mea este că aceste acțiuni potrivnice nu vor reuși. Părerea mea este că din perspectiva istoriei și considerând lucrarea vremii, în confruntarea dintre “globalism” și “locuri”, ”locurile” au biruit. În momentul de fata “globalismul” și “comisarii” de la Bruxelles sunt în panică: Franța este în stare de revoltă, Marea Britanie clocotește; Italia, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia, Slovenia au arborat steagul identității naționale și creștine. Singura Germania stă pe loc, fiind stat ocupat military dar, si acolo, este liniștea de dinaintea furtunii. Iar în USA “globaliștii” sunt și ei puși pe fugă. ”Locurile” vor fi biruitoare!
Biruința “locurilor” nu va fi fulgerătoare, va fi incrementala, bucată cu bucată. Tot mai mult politicieni și propagandiștii ai “globalism”-sorosismului vor deveni mai ridicoli și cu mai puțină credibilitate. Tot mai mult, ei și urmașii lor, se vor vădi ce sunt: lipsiți de orice credință, ideal și țintă, fără urma de loialitate sau atașament etnic sau social, obsedați de confort și “siguranță”, deficitari în bărbăție, respectiv, feminitate, un soi de castrați tinzând spre sodomie, incapabili să viseze mai mult decât o închisoare cu confort sporit și maimuțărind un vocabular pe care de fapt nici nu îl înțeleg. Să ne uitam la ONG-iștii, #abominația #rezist, USR, ”julien” și aplaudacii lor penibili! Acest gen de oameni nu sunt o alternativă și vor dispare. Iar în loc va rămâne superba unitate în diversitate care înseamnă respect pentru fiecare element al creației, Neam, Credință, Familie. Dar, să nu ne amăgim, TOȚI și fiecare trebuie să exprime limpede în ce crede. Tăcerea nu este o opțiune căci, ”cel care tace este de acord”. Să căutam să scoatem ca pe gunoi formațiunile politice anti românești și pe aplaudacii lor. Acuma este vremea.
Eu cred că este o nouă împrejurare care va dovedi că, “apă trece și pietrele rămân”.

—————————————

Alexandru NEMOIANU

Istoric
The Romanian American Heritage Center

Jackson, Michigan, USA

29 ianuarie, 2019

 

*Materialele publicate nu reprezintă și punctul de vedere al revistei, responsabilitatea asupra conținuturilor acestora revenind, în totalitate, autorilor.

Lasă un răspuns