ZAMFIR ANGHEL DAN: Marile greșeli ale lumii de ieri, ale lumii de azi, ale lumii de mâine

       – Prima greșeală a fost când a despărțit munca de necesitate și a legat-o de câștig.

       – Bătăușul cel mai puternic ajunge criminal de  oameni, șef de clan, de trib, rege, și munca devine obligația celor fără noroc la vânătoare și cules.

         Nu după mult timp omul uită că libertatea  este o necesitate înțeleasă, nu un desfrâu al dorințelor și poftelor lumești.

         – A doua greșeală este inventarea ,,credinței,, și a preoților care îi prostesc pe cei nevoiași inventând fel de fel de religii care au dus la sacrificii umane, tăieri de  capete, spânzurători, sau arderi pe rug ,,,că nu crezi în crucile lor și că așa le-a zis, zeii, parazeii și dumnezeii.

          Frica, spaima, necesitățile zilnice, moartea, îi fac pe oameni să creadă și să devină o masă ușor de manipulat și păcălit

         – A treia greșeală apare când omul începe să sfredelească pământul influențând așezarea inițială a  structurii planetare.

         Din vânător și culegător devine consumator de metale, hidrocarburi și comori ce aparțineau de masa inițială a planetei

        -A patra greșeală vine când,  Femeia, cea care dă și susține viața viului, devine supusa bărbatului.

         Viul este o dualitate; floarea cuantică cu rod de semințe este, Femeia. Când și de ce universul a permis acest dezechilibru cuantic, el știe.

         Doar când i se va lua povara procreării, Femeia va redeveni ce a fost inițial în univers- partea inițială a Bing-Bangului

        – A cincea greșeală este inventarea războiului dintre om și om.

           Este singura specie din scara materiei inteligente care investește în propia distrugere.

Fiind doar o consumatoare de materie, organică și anorganică, umanitatea se consumă pe ea și tot ce este în jurul ei,,,fără a produce altă materie.

          -A șasea greșeală vine cu înghesuiala în aglomerări urbane

           Polisul, ca  semn de civilizație, este de fapt un focar al conglomeratului unde îmbinarea și consumul ating cota creuzetului.

        – Dar una din cele mai cumplite greșeli ale regnului a fost confundarea legii universale a cuantificării, legea iubirii, cu poftele lui senzuale și inventarea iubirii umanoide.

          Iubirea este orice, în afară de ce își imaginează omul-de unde și deviațiile-gelozie, înșelare, trădare, minciună, bătăi, divorț, crimă și sex.

       – O altă greșeală apare când omul se crede creator artificial de inteligență și încearcă să paseze munca altcuiva decât lui.

       – Una din cele mai neînțelese  greșeli este momentul în care Aliații împart Europa în funcție  de poftele lor. Milioane de oameni au murit luptând ca  Europa să nu fie  cucerită de naziști. O lași apoi pradă bocancului  rusesc,,,,pentru ce,,cu ce  scop?

       – Și greșelile nu se opresc. Crezând că îi păcălesc pe  chinezi, firmele occidentale și au mutat producția în China. China le-a  copita tot și acum le-a  aruncat virusul în nas,la  toți, să se  descurce

         -Nu după mult timp umani-prostia începe să viseze că zboară prin spațiu și se va muta pe alt pâmânt roditor.

         Ce ușor uită umanitatea că ea este doar o simplă particulă în univers primită temporar cu chirie pe singura planetă locuibilă.

——————————

ZAMFIR ANGHEL DAN

Lasă un răspuns