Viorel ROMAN: Stat catolic cu popor ortodox

Stat catolic cu popor ortodox, este paradoxul românesc pe care îl analizează critic dintr-o perspectivă istorică și ortodoxă un tânăr cercetător. Mihai Șomănescu, născut în 1983, nu mai crede, și se pare că nu este singurul, în paradigmelor laice, neo-marxiste ale activiștilor de partid și de stat reciclați după anul revoluționar 1989 în adepții democrației catolice, el analizează critic și incompatibilitatea ortodoxiei cu occidentalul și Statul Paralel Ilegitim. Reconquista ortodoxă sau Renaștere națională?

Aderarea României la UE/NATO, la acquis comunitar, la Tratatul Comunității din 1957, Roma, la Tratatul UE din 1992, Maastricht, la jurisprudența Curții de justiție UE etc., impune adaptarea, remodelarea statul neo-fanariot al ortodoxo-comuniști moldo-valahi Ceaușescu, Iliescu, Constantinescu, Băsescu, într-un capitalist, occidental. Firește că atât cele zece porunci biblice, cât și normele, valorile catolice sunt transformate, prezentate, pentru a nu leza sentimente religioase, în drepturile fundamentale ale omului occidental, în standarde de civilizație universal acceptate și invidiate în lumea largă.

Cinci milioane de români, majoritari ortodocși, au votat deja cu piciorele, cum spun americanii, trăiesc, muncesc în occident unde sunt primiți cu brațele deschise și se integrează individual mult mai bine decât refugiații afro-asiatici musulmani și idolatri. Problema este integrarea tuturor românilor în civilizația catolică, occidentală nu numai cea individuală și nu numai de jure, ci și de facto a întregii națiuni, pe care firește nu o poate face nimeni altul decât Partidul ortodox moldo-valah, din anul 1946 la putere, PMR, PCR, FSN, PSD.

http://www.logossiagape.ro/2018/02/13/viorel-roman-razboiul-dintre-statele-paralele/

https://www.academia.edu/35901853/Razboiul_dintre_Statele_Paralele

http://bentodica.blogspot.ro/2018/02/bremen-razboiul-dintre-statele-paralele.html

Miorita USA, Anul XII, Numărul 133, martie 2018, p.7 www.mioritausa.news 

http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2018/01/teocratia-moldo-valaha.html

www.viorel-roman.ro

––––––––––

Dr. Viorel ROMAN

Timișoara, 15 aprilie 2018

2 thoughts on “Viorel ROMAN: Stat catolic cu popor ortodox

 1. Stat catolic cu popor ortodox / opinii
  Alexandru, T.: Nu înteleg: statul catolic cu popor ortodox e România?
  Draga Viorel, ai multă logica si dreptate in ceeace tu scri si te străduiești sa răspândești printre credincioșii ortodocși.
  Nu am înțeles si probabil ca nu voi înțelege niciodată lupta încrâncenata dintre creștini. Bănuiesc ca se bazează pe prostie crasa si de aia nu o înțeleg.
  In schimb ca trăitor atât in lumea/sistemul ortodox mai apoi comunist si iar ortodox, cât si in cele catolic-protestante si musulmane, am observat câteva caractestici/ atribute care, intr-o anumită măsura, caracterizează aceste lumi.
  Creștinismul, fie el catolic sau ortodox, sunt acum “religii ale indulgenței” si si-au pierdut tăria, vlaga. Bine, mai sunt “credincioși” in diverse tari mai înapoiate, mai ales in America latina, Rusia, România etc., dar si in aceste tari lipsește determinarea, puterea, deoarece toți creștinii sunt acum sclavii acelui termen idiot “politic cotect”!
  Nimeni, cu un anumit status social-politic-religios, nu mai îndrăznește sa critice alte religii brutale si expansive (islamul) fără sa riște repercursiunile statului creștin in care trăiesc. De la pierderea slujbei pana la asasinare! Totul cu îngăduință si aprobarea bisericii, a papei dela Roma si a statului (fost) creștin.
  Tinerii, care marea majoritate este reprezentata de idioți educați la telefonul mobil, sunt mai indolenți si mai nepăsători decât orice generație precedenta si hanar nu au si probabil ca nici nu le pasa de ce se va întâmpla cu societatea lor in următoarele decenii. Cine mai este interesat sau cunoaște istoria/ evoluția societății umane?
  Câta ipocrizie si mizerie exista in dialogul uman de acum?
  Uite cât scandal si câte lupte se dau pentru Ierusalim între evrei si palestinieni.
  Câți creștini se revolta sau protestează ca Bizanțului/Constantinopolul, capitala creștinilor aproape o mie de ani, este acum ocupat de turcii musulmani? Toți idioții, inclusiv Merkel si ceilalți președinți si parlamentari ai EU, numesc mândrul Bizanț, “Istanbul”!
  Deci ce mai vrei?
  Încet, încet si cu acceptanța noastră, tinerii noștri tot mai goi in cuget si spirit, vor găsi in islam “o forța călăuzitoare” si determinata sa le umple goliciunea!
  It’s just a matter of time!
  Cu timpul, va dispare si islamul, înăbușit de propriai tâmpenie, dar acest proces va mai dura câteva sute de ani, dacă nu o forța si o inteligenta superioară va limita importanta tuturor religiilor, limitându-le la ceeace ar trebui sa fie: un crez personal, neobligatorriu si fără putere politica sau juridică.
  Creștinii sunt vulnerabili si cei care sunt cei mai expuși acum sunt catolicii/protestanții, naivi creduli si needucati din punct de vedere istoric si demografic.
  Si un papa la Roma care își tot cere scuze la musulmani!?
  In fine, cred ca ortodocșii vor rămâne ortodocși si catolicii, catolici.
  Primul stat musulman european probabil ca va fi Belgia, urmată la scurt timp de Franța si mai apoi de tantalaii de nemți!
  Rusia va rămâne creștin ortodoxa mai mult timp, rușii fiind mai mândrii si mai patrioți decat demagogii de romani, francezi sau italieni.
  Dar in istoria Universului, ce importantă au toate aceste procese nanominuscule?
  Trufasul Homo Sapiens își da prea multă importantă! DG

Lasă un răspuns