Valeriu Dulgheru: Buldogul socialist turbă

imaj-150x150”În vremea putredă și goală / Pe mine, frate, cum să-ți spun,
Pe mine m-au mințit la școală / Că-mi ești dușman, nu frate bun.”

 (Gr. Vieru)

 

După eșecul lamentabil de duminică Dodon este ca o fiară rănită, capabilă de orice. Ați observat marea dezamăgire a lui că PAS nu s-a lăsat amăgită de falsa lui luptă antiplahotniuc și a decis boicotarea referendumului. Întreaga haită sălbatică socialistă s-a năpustit asupra ei, declarând-o complice a lui Plahotniuc (pe Maia Sandu care, probabil, unica a demonstrat prin fapte că este cea mai ferventă luptătoare cu Plahotniuc, fapt ce până la urmă a costat-o președinția!, iar el, Dodon, de atâtea ori a beneficiat de susținerea lui Plahotniuc, inclusiv la președinție!). După dușul rece de duminică kremlinezul Dodon își îneacă amărăciunea prin reluarea vizitelor în ”popor” pentru a îndobitoci în continuare poporul cu falsuri privind dușmanul România care ”vrea să lichideze statalitatea Republicii Moldova”, cu minciuni despre istoria Moldovei și limba vorbită în Basarabia ”argumentate științific” de falși istorici gen Șornikov, Anisimova și Pahomova (realizatorii făcăturii rusești numit film documentar ”Istoria Moldovei”). Amarul vine nu de la eșecul referendumului (se aștepta Dodon la acest eșec!), dar mai mult de la faptul că și-a etalat goliciunea. Corcolit și umflat de presă (posturile lui de televiziune și duzina de posturi rusești!) ca lider național, drept ”președinte al tuturor”, lider absolut în diverse sondaje, iată că după acest referendum lumea a constatat: ”Dar regele e gol!”. Fără susținerea lui Plahotniuc el a acumulat aproximativ atât cât merită acest partid: 80% din cele 17% prezenți la referendum constituie apr. 15%  din votul de susținere (analogia este valabilă fiindcă în Chișinău sunt apr. 50% de alogeni, potențiali susținători ai stângii). Cam atâta au luat și în alegerile parlamentare din 2014, celelalte 10% fiind dăruite generos de Șef prin scoaterea lui R. Usatîi din cursa electorală pe ultima sută de metri. ”Moldova are viitor” scrie cu litere de o șchioapă pe sutele de bannere împrăștiate pe întreg teritoriul Basarabiei. Da, un viitor sumbru între sârme ghimpate, un viitor de bantustan. ”Președinte puternic – stat puternic”. Având împuterniciri limitate câte măgării face el acum, dar ce se va întâmpla cu acest colț de țară atât de prost guvernat când, nu dea domnul, Dodon va deveni ”președinte puternic” cu împuternicirile pe care le are șeful lui Putin?

Dacă doriți să vedeți cu ce se ocupă acest ditamai ”președinte de țară”, cu ce este plină agenda ”președintelui întregului popor” kremlinezului Dodon, întrați pe siturile lui. Ce vedem în agenda lui plină cu tot soiul de călătorii, vizite, efectuate în ultimul timp. ”Am avut o întrevedere cu Ana Popova, șeful serviciului federal al Rusiei pentru protecția consumatorului”; ”Am avut o întrevedere cu deputatul Dumei de Stat a FR Kazbek Taisaev”; ”Am avut o întrevedere cu președintele FR V. Putin…”; Am avut o întrevedere cu ambasadorul FR în Republica Moldova Farit Muhametșin” (sunt de înțeles aceste prea dese întâlniri cu oficialii ruși. Dodon are nevoie de instrucțiuni, sfaturi, consiliere). ”Am avut o întrevedere cu Oleg Horjan (președintele partidului comunist din Transnistria – n.n. Sunt sigur că nu au discutat gravele probleme cu care se confruntă copiii de la unicul liceu cu predare în limba română ”Lucian Blaga”, aflați în cuibul de viespi din Tiraspol. Ca doi șerbi ai aceluiași stăpân Putin probabil și-au coordonat acțiunile pentru viitoarele alegeri parlamentare din 2018!). Nu spune nimic cum a fost huiduit de Diasporă la Padova, pe care l-a vizitat recent. ”Am desfășurat o ședință de lucru cu privire la acțiunea socială națională de susținere a grădinițelor din țară… Am vizitat grădinița de copii din s. Maximovca…”. În interviul dat la această grădiniță Dodon a mai spus o minciună gogonată: ”În Republica Moldova sunt apr. 1400 de grădinițe…Până acum s-au adresat după ajutor 250 de grădinițe pe care le vom ajuta. Până la sfârșitul mandatului meu mă angajez să ajut toate grădinițele…”. Gogoși! În primul rând din cele 1189 de obiective renovate de guvernul României apr. 900 sunt grădinițe. Deci, aceste grădinițe nu mai au nevoie de ajutorul lui Dodon. Observați cu ochiul liber minciuna. Este o pură campanie electorală.

Chiar și la renovarea recentă a grădiniței vizitate din s. Maximovca din informarea afișată la intrare rezultă că din suma totală cheltuită pentru renovare 208749 lei a fost contribuția Guvernului României și doar 37000 lei a guvernului Republicii Moldova! ”Ne vom descurca fără mita românească” declara Dodonul în 2015. Iată cum se descurcă, aruncându-le copiilor niște fărâmituri, grosul nimerind în labele lor păroase. El, boierul socialist Dodon, lăfăindu-se într-un lux, la care nici nu visează copiii și bătrânii cu pensii mizere. A se vedea și ”guleaiul” lui Dodon cu prietenul său deputatul rus Oleg Paholkov (cel care declarase anterior că ”…Moldova a fost eliberată de fasciștii români”) de sâmbătă-duminică recent (18-19.11.2017) la reședința prezidențială de la Condrița (cu tăiere de porci chiar pe teritoriul vilei prezidențiale, cu hârjoneli cu un cvadriciclu prin moșia sa (pădurea președinției!)). Ca o blasfemie în adresa acestui stat a sunat și intonarea imnului Rusiei (statul care ține ocupat o parte din teritoriu!) de către acest Paholkov și un grup de preoți (să înțelegem că este grupul de sprijin în campania electorală a lui Dodon!) chiar în incinta reședinței prezidențiale. Nu ia fost rușine (dar de unde această calitate pur omenească la bolșevicul Dodon!) să viziteze această grădiniță, pentru renovarea căreia statul atât de detestat de Dodon a contribuit cu o sumă de șase ori mai mare decât guvernul Republicii Moldova. Se vede clar cine are mai multă grijă de copiii basarabeni (de diferite etnii!). Moș Ion trebuie să știe cine face adevărată binefacere și cine culege laurii? Să știe că Dodon, vânzătorul de neam, nu-i vrea binele. Este și îndemnul fiilor plecați prin străinătăți pentru tații lor rămași acasă, votându-l pe Dodon. ”Dragul meu și scump părinte / Eu îți scriu, al tău Ion / Mă întreb,…de ce tătaie / Mă tot vinzi pe-acest Dodon!…De dorești să-ți crești nepoții / Lângă tine, sub șopron / Să fiu lângă tine, tată, / Uită! Uită de Dodon!”. Să aducă acest kremlinez trădător de neam Dodon măcar un singur exemplu de construcție sau renovare a unui obiectiv social în Republica Moldova de către Rusia.

De altă parte fără mare fanfaronadă cu un suport esențial de 2,5 mln lei! oferiți generos de Guvernul României la Institutul Mamei și Copilului a fost renovată și utilată Secția de Endocrinologie pediatrică. Trecând pe bul. Ștefan cel Mare se poate observa o adevărată bijuterie arhitecturală – Sala de Orgă renovată, de asemenea, pe bani românești, care în scurt timp va fi dată în exploatare. Anterior pentru renovarea Muzeului Național de Artă, care a devenit o altă bijuterie a Chișinăului prin luxul ei, guvernul României a alocat 1 mln de euro. De asemenea, pe bani românești va fi reconstruit din temelie teatrul ”B.P. Hașdeu” din Cahul care va costa 1,8 mln euro.  Nu mai amintim de cele peste o mie de obiective (în special, grădinițe și școli sătești) renovate din cele 100 mln euro ajutor nerambursabil românesc, podul de la Ungheni, cele vreo 200 de microbuze donate școlilor, mii de burse acordate tinerilor basarabeni pentru studii în România, proiectul SMURD, gazoductul Iași-Chișinău ș.m.a. acte de binefacere. Într-adevăr, sângele apă n u se face. Și atunci ”De ce le este frică de România, de ce urăsc poporul român? Nu este o întrebare retorică. Le este frică pentru că au complexul inferiorității, sunt frustrați, pentru că nivelul de cultură este mic, pentru că se fură liber, n-avem DNA. Acum vă întreb: Quo vadis? (încotro?), domnilor cetățeni? Pe mine m-au mințit la școală… Punem speranța în generația tânără. Ea trebuie să facă istoria” se întreabă și ne întreabă pe noi reputata Ana Bejan,  ex-deputat în parlament (1998-2001), prof., fondatoare a Liceului “Constantin Stere” din Soroca, prima femeie prefect din Basarabia.

Și președintele de jure (nu și de facto!) al psrm tov. (numai doamnă nu poate fi această bolșevică în fustă cu bunici deportați de Stalin în Siberia!) Z. Greceanîi s-a activizat. Ea a repetat declarația că socialiștii vor colecta 1 mln de semnături (la un moment dat vorbeau de 2 mln!) pentru trecerea la republică prezidențială, campanie care se va finisa la 2 februarie, ”ziua statalității Moldova” (de ce 2 februarie? De ce nu 29 februarie? Ce semnificație are această dată? Niciuna. E o invenție bolșevică. Pur și simplu în stilul idolilor lor ei trebuie să inventeze ceva pentru ași ține mercenarii pe baricade. Își dă perfect seama acest Dodon că ”referendum național” inițiat nu are nicio șansă de a ajunge să fie petrecut dar insistă pe acesta pentru a se folosi într-un mod ilegal de posibilitatea de a începe deja campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2018. Și tov. Greceanîi a anunțat că vor convoca congresul psrm, la care vor fi votate candidaturile psrm pentru circumscripții (ce face însă dreapta? Se scarpină la ceafă!). Observați, ei au început deja campania electorală cu un an înainte. Iar Dodon folosește din plin resursa administrativă a președinției oferită generos de Șef în scopuri strict partinice. Nu este exclus nici faptul că activizarea lui Dodon este cerută de patronul lui Putin care-i cere probabil mai multă eficiență în utilizarea banilor pe care ii dă cu nemiluita.

Și mașinăria propagandistică rusească, care a inundat Basarabia, lucrează în continuare pentru propagarea minciunii. Vin cu un caz recent. Ziarul rusesc ”Argumenty i fakty” publică recent o informație cu un titlu cu litere de o șchioapă precum că la întâlnirea cu studenții ULIM-ului ex președintele României Traian Băsescu ar fi declarat:  ”… că mai mult de jumătate de moldoveni trebuie bătuți”. Având inoculată în memorie minciuna sovietică că jandarmii români îi băteau pe basarabeni dezinformatul moș Ion înclină să creadă acestor minciuni. În realitate (filmarea poate fi găsită pe internet) la întrebarea unei studente cum gândește să-i convingă pe adepții lui Dodon să voteze Unirea președintele T. Băsescu a răspuns: ”Adepții dlui Dodon trebuie bătuți la vot”. Observați manipularea. Și așa Dodon cu polittehnologii lui ruși procedează cu mai toate informațiile.

Ce ar trebui să facă dreapta? Să se unească! Și să facă acest lucru cât mai curând. Să demareze organizarea meselor rotunde de creare a Alianței ”Centenarul”. Partiduțe politice de dreapta, luați exemplu de la tinerii unioniști (Tinerii Moldovei, ODIP ș.a.) și, de ce nu, de la socialiști și demarați în comun campania de nominalizare a candidaturilor unice de dreapta pe circumscripții. Trebuie să începem cu toții (partide politice, organizații nonpolitice, ONG-uri, societatea civilă prounionistă) lucrul pentru promovarea acestor candidaturi. Examenul de duminică a demonstrat că stânga poate fi învinsă. Acest lucru îl confirmă și Plahotniuc. „Mai întâi de toate, trebuie să constatăm că acest referendum nu a fost câștigat în mod real de nimeni…Fără să fi fost planificat asta în mod special, dreapta a arătat că poate învinge stânga, dacă are un interes comun. Eu apreciez rezultatul referendumului de ieri ca pe o înfrângere usturătoare a stângii, reprezentată în aceasta situație de PSRM, PCRM și PN, partidele care au îndemnat oamenii să voteze pentru revocarea primarului”, a declarat V. Plahotniuc după referendumul eșuat. Ei bine, eu nu aș fi de acord cu coordonatorul. Este un câștigător cert din această luptă: Plahotniuc. Cu concursul socialiștilor și al altor fracțiuni cu un singur consilier municipal Plahotniuc a câștigat primăria. Gestul lui de boicotare a referendumului a urmărit cert acest scop. Dacă Plahotniuc dorește să fie crezut că este adevărat proeuropean și înclină spre dreapta să-și organizeze ortacii să voteze în parlament introducerea în constituție denumirea corectă a limbii – limbă română, să-l reinstaureze pe D. Chirtoacă în funcție (pe care tot el l-a scos!), cel puțin să accepte introducerea propunerilor opoziției de modificare a Legii privind votul mixt (alegerea în 2 tururi; excluderea cerinței obligatorie privind reședința candidatului în circumscripție ș.a.

Iar noi, cei de dreapta, să demonstrăm că avem acest interes comun – să nu permitem preluarea puterii de către stânga în anul viitor.

—————————————–

Valeriu Dulgheru

Chișinău

24 noiembrie, 2017

Lasă un răspuns