Rexlibris Media Group: Teona Răcheriu și lumea ei cu povești la la Radio ProDiaspora

Motto:

„Muncește, luptă și câștigă! Fă oamenii să zâmbească, să râdă și atunci viața va fi mai frumoasă! Muzica mă ajută să cresc armonios. Mi-aș dori ca viața mea să fie o simfonie!” (TR)

De la vârsta de 5 ani, Teona Răcheriu, a fost  remarcată si cooptată intr-o trupa de teatru condusa de Liliana Simeon, în cadrul clubului „Pinochio” din Piatra Neamț. La șase ani a obținut „Trofeul de excelență” pentru rolul principal în „Fetița cu Chibriruri” la Gala Instituțiilor de Arte -Brașov 2013 . Pasiunea pentru teatru și-a pus amprenta în cariera ei artistică. Tot de la șase ani studiază canto cu profesor Bianca Ana Maria Rusu-Ciucanu și cu compozitorul Cristian Alivej la „Ruby Ma’ Music Art”. De la nouă ani a avut-o ca profesor de teatru pe actrița Loredana Grigoriu de la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț. A participat la numeroase concursuri naționale și internaționale: Portugalia, Turcia, Tenerife – Spania, Bulgaria, Belgia (la Parlamentul European-Bruxelles), România, unde a obținut până în prezent peste 150 de trofee la concursuri de canto, teatru, dans de societate și pian. A jucat și în doua filme: „Epidemia” și „Misterul Sofiei”. Va reprezenta România la Campionatul Mondial de Talente „World Championship of Performing Arts” care va avea loc în luna iulie 2019 la Hollywood, California, Statele Unite ale Americii.

Invitată să participe într-un proiect de Teatru Radiofonic „Chirița în balon” (rol principal) de către realizatorul de emisiuni, redactorul Adrian Gelu Radu de la Radio ProDiaspora, proiect ce s-a finalizat cu succes în cadrul Atelierelor Festivalului Internaţional „Festivalul Tinereții” din august 2017, Teona am fost remarcată de doamna Ecaterina Câmpean, director şi realizator de emisiuni la Radio Pro Diaspora, care i-a  propus să realizeze emisiunea pentru copii „Lumea cu povești a Teonei”, emisiune ce este difuzată în fiecare duminică la orele 18:00 (ora României).

Iată ce ne declară tânăra artistă: Am fost foarte emoţionată la început, dar fiind încurajată de doamna Ecaterina Câmpean, îndrumată de domnul Adrian Gelu Radu şi sprijinită de părinţi, am răspuns acestei provocări. Având doar 11 ani nu ştiam mai nimic despre calculator, internet, facebook, înregistrări Acestea erau pentru mine noţiuni abstracte. Ajutată de mama, Zenaida Rotaru, am purces înpreună în tainele acestei meserii. Autodidacte, cu paşi nesiguri, cu o voinţă de fier, călăuzite de bunul Dumnezeu şi cu dragoste imensă pentru ascultător, am început să înregistrăm  poezii, povești, monologuri, învăţături cu morala cât şi piese adecvate. Mărturisesc  la început mi-a fost greu, dar plăcerea de a prevala a făcut să dispară greutăţile  care mau întâmpinat. Acum îmi este mai uşor, am învăţat foarte multe. Dăruirea pentru teatru, dragostea pentru public şi dorinţa de a împărtăşi emoţiile transmise de poveşti, mau făcut mult mai atentă cu cei din jur. Mi-am perfecţionat dicţia, îmi controlez respiraţia După muncă şi răsplată‚ iar rezultatele sunt pe măsură şi satisfacţia este imensă. Acum fac parte din Familia Radio ProDiaspora!

 

Vreau să mulţumesc încă odată pentru dragostea cu care sunt înconjurată la acest post de radio. O familie de vis” în toată splendoarea cuvântului. Oameni deosebiţi ce transmit din suflet pentru suflet. Din noembrie 2017, în fiecare duminică împărtăşesc întâmplări şi năzdravanii din vremuri trecute şi actuale. Doresc ca în viitor Radio ProDiaspora să aibă cât mai mulţi ascultători. Numai aici întâlnim  emisiuni splendide, speciale, antrenante ce te face să vibrezi la intensitate maximă.

 

***

Data de naștere:

8 noiembrie 2006 (12 ani)

Educație și formare:

Liceul de Arte „Victor Brauner” Piatra Neamț. Clasa a V-a Muzică

Studii instrument:

Pian: anul 5 (Profesor Irina Horghidan)

Trompetă: anul 1 (Profesor Ionuț Zama)

Canto :

Anul 6,  Club Ruby”Ma Music Art [ Prof. Bianca Ana-Maria Rusu Ciucanu ]

Anul 4   compozitor prof. Cristian Alivej

Teatru :

Anul 4,  prof. actor Loredana Grigoriu [Teatrul Tineretului – P. Neamt]

Anul1, [ Centrul de Cultura si Arte Carmen Seculare-Neamt , prof. actor Maria Hibovshi]

 

Dans de societate:

Anul 5, Club Lia Art Dance  (Prof Laura Iesovschi)

Limbi străine:

Engleza, franceză și

 Germană – ( Prof. Oboroceanu Elena , Grup  „Harmony”)

Film:

Școala „Pygmalion”, București. Director actor  Stela Popescu

 

Date suplimentare:

Carte preferată: „Grădina tăinuită” de F.H. Burnett

Scriitor preferat: Jules Verne

Activităţi preferate în timpul liber:

Teatru, muzică, dans, pictură

Stil muzical preferat:

Jazz, pop, rock, country, etno

Artişti preferaţi:

Liza Minnelli, Edith Piaf, Aura Urziceanu, Andra, Rod Stewart, Aurelian Andreescu…

Modele de urmat:

Stela Popescu

Teona Răcheriu

Piatra Neamț, România

mai 2019

 

Realizator al emisiunii:

„Lumea cu povești a Teonei”

Radio ProDiaspora:

https://www.liveonlineradio.net/germany/radio-prodiaspora.htm

Lasă un răspuns