Nicolae NISTOR: Nu schimbați pantofii…

…Leo era tipul omului de succes în afaceri. Nu înțelegea rostul celor care acceptau, sa fie plătiți prost, el credea despre aceștia că sunt proprii lor sclavi ai vieții ! Ne vedeam rar, călătoriile de afaceri îi răpeau din libertățile citadine. Adora arta și cărțile, însa rar îl vedeam la o piesă de teatru! Am aflat ca divorțase de Lena. Concertele de pian îi țineau departe unul de celalalt! Am avut ocazia să-l văd la un simpozion la hotelul din localitate, alături de o domnișorică, căreia îi spune secretară. Era un om fără vlagă chiar cochet în costumul Armani. Am aflat ca viața lui este varză, chiar încurcată, afacerile mergeau prost datorită crizei economice! De copilul lui nu mai știa mare lucru, doar câteva telefoane rătăcite! Poți câștiga, poți pierde banii, prestigiul, dar ce-a mai mare pierdere era familia!

Regreta enorm! Viața te pune pe piedestal și de acolo nu mai vezi normalitatea, firescul cotidian al oamenilor obișnuiți, te rupi de rudele zise sărace, care te alergau pentru a-ți cere ceva. Era mai bine înainte, când avea o viață normală, seara lângă șemineu citea în halatul ales de Lena și privea focul din șemineu, care dansa după clapetele pianului, Lena cânta dumnezeiește, nu mai era ca în anii de aur, dar avea aceea frumusețe și liniște pe care o simți lângă jumătatea care te-a trecut prin tumultul vieții!

Prețuiți ce aveți și mulțumiții lui Dumnezeu că sunteți sănătoși lângă cei dragi! Succesul uneori îți ia ce ai mai bun în viață! Fiți puternici, dar normali. Nu schimbați pantofii pe care îi iubiți, ei vă amintesc cine sunteți!

—————————-

Nicolae NISTOR

5 noiembrie 2019

Lasă un răspuns