,,Istoria Integrală a Basarabiei” de Valeriu Dulgheru

Volumul ,,Istoria Integrală a Basarabiei”, semnat de Valeriu Dulgheru,  apărut în proiectul ,,Românii din jurul României”, avându-l coordonator pe Vasile Șoimaru, Tipografia ,,Balacron”, Chișinău-Serbia, 2016, s-a bucurat de un real succes.

Iubitor de istorie, Valeriu Dulgheru, cu mult curaj și-a expus teoriile începând cu perioada timpurie, de la marele potop biblic la neolitic, continuând cu leagănul poporului pelasgo-tracogeto-daco-valah-român, până la anexarea Basarabiei și perioada secolului XX.

Ca fin observator, istoricul Valeriu Dulgheru a dorit să lase drept mărturie date certe despre Basarabia și istoricul ei. Date concrete, imagini reprezentative.

Bineînțeles, concluzia este simplă. Avem aceleași origini și cum, foarte corect precizează autorul, ,,despre istoria neamului doar pietrele vorbesc’’.

O carte pe care o recomand cu multă căldură. Scriitorul Valeriu Dulgheru merită să fie citit cu multă atenție și de românii din țară…

O personalitate complexă, Valeriu Dulgheru reușește să trezească spiritul național, din dragoste pentru Neamul Românesc!

———————–

Mariana Gurza

Timișoara

Lasă un răspuns