Eleonora SCHIPOR: Rămas bun, iubită școală!

Balul de absolvire este o ultimă lecție petrecută între pereții școlii. O lecție de rămas bun. O lecție puțin nostalgică, festivă, dar și puțin tristă.

            Cei unsprezece ani au zburat repede, au trecut pe neașteptate, și iată cei câțiva elevi ai CIE Cupca au devenit deja absolvenți.

 

 

            În frumoase rochii de gală și costume moderne, fetele și băieții, cu emoții în glas, au recitat, au cântat, în proză și versuri au mulțumit părinților, educatoarelor de la grădiniță, primei învățătoare, dirigintei de clasă, profesorilor, tuturor lucrătorilor, colegilor ce le-au fost alături…

 

 

            Oaspeții, printre care s-au numărat fostul elev, profesor și director al acetei instituții de învățământ, actalmente deputatul poporului din Ucraina, domnul Grigore Timiș, care a venit și cu un frumos cadou pentru școală, soția sa, profesoara Rodica Timiș, fostă directoare a acestei școli, le-au dorit drum bun în viață absolvenților anului curent, îndemnându-i să nu uite de satul natal, de părinți, de școala dragă, de prietenii și colegii din copilărie.

            Au vorbit frumos prima învățătoare, d-na Domnica Ciobotar, diriginta de clasă d-na Olimpia Bojescu, alți profesori, câțiva părinți.

            Tuturor li s-au înmânat atestatele și câteva diplome celor care le-au meritat.

            Ca amintire s-au fotografiat și filmat, apoi au dansat primul vals, urmând toate celelalte dansuri.

            Pe ecranul multimedia am urmărit cu toții fragmente din viața lor de copii și școlari.

            În zorii unei noi zile, absolvenții promoției anului 2019 au plecat la drum.

            Drum bun în viață, dragi absolvenți, și Doamne ajută!

———————————-

Eleonora SCHIPOR,

Cupca, Ucraina

21 iunie 2019

Lasă un răspuns