Eleonora SCHIPOR: Lecțiile tinerilor specialiști

Anual tinerii specialiști din școlile noastre susțin lecții deschise, fiecare la obiectul lui.

          La CIE Cupca sunt două tinere profesoare care se stăruie să facă față numeroaselor cerințe ce stau în fața profesorilor la etapa actuală. Doamna Lilia Sucevean, profesoară de biologie lucrează deja al 3-lea an la școala noastră. Ea susține deja a doua oară o lecție de acest gen. În anul curent tânăra profesoară a susținut o lecție deschisă integrată la biologie și geografie în clasa a 6-ea cu tema «Biosfera». Doamna profesoară a folosit metodice clasice și moderne – manualul, lectura, întrebări și răspunsuri, fișe, hartă, mijloace tehnice, mass-media. La lecție s-a făcut legătura și cu literatura, arta, cultura… Profesoara s-a prezentat foarte bine, elevii au fost activi, iar lecția a fost interesantă.

          Cea de-a doua profesoară este tânăra specialistă de limba engleză la CIE Cupca Adelina Plevan, care lucrează în școala noastră abia primul an. Ea a prezentat o lecție de limba engleză în clasa a 3-ea, având ca temă «Casa, apartamentul». Elevii au fost activi, au răspuns la întrebări, au tradus cuvinte din engleză în română și în ucraineană, s-au folosit metode moderne, fiind folosit notbookul, gimnastica cu elemente de cântec și poezie, completarea fișelor prin desene și cuvinte etc.

          Le mulțumim ambelor tinere specialiste pentru munca și stăruința depusă și le dorim succese în continuare.

          Sperăm că elevii vor învăța lecțiile, vor face carte în pofida tuturor problemelor zilei de azi, iar părinții îi vor susține și ne vor înțelege.

————————

Eleonora SCHIPOR,

profesoară superioară la CIE Cupca      

Lasă un răspuns