Eleonora SCHIPOR: Doina Bojescu – un nume de rezonanță în spațiul bucovinean

Ziaristă, poetă, prozatoare, pictoriță, redactor-șef al săptămânalului CONCORDIA, o doamnă talentată, energică, amabilă, simpatică… Este doamna Doina Bojescu, o tânără deosebită din Nordul Bucovinei, o speranță a literaturii și culturii române, care deja și-a făcut un nume de rezonanță printre personalitățile de valoare din ținutul nostru.

Membră a Uniunii Ziariștilor și Scriitorilor din Ucraina,  membră a diverselor societăți din regiune și nu numai, autoare a câtorva cărți de valoare, a mai multor desene prin cărțile diferiților autori și a zeci și sute de articole în ziare și reviste.

          Este și o gospodină bună, o fiică exemplară, o soție grijulie, o mamă iubitoare, o femeie deosebită, harnică, pricepută, atentă, binevoitoare…

          Despre doamna Doina Bojescu putem spune multe și toate bune.

          Este o bună prietenă a satului meu de baștină Pătrăuții de Jos, de pe Valea Siretului. A inițiat pe paginile ziarului pe care îl conduce cu atâta pricepere o rubrică deosebită «Veșnicia s-a născut la sat». Primul sat care s-a învrednicit de fi scos în evidență prin evenimentele și oamenii lui deosebiți a fost anume Pătrăuții de Jos. Îi suntem sincer recunoscători pentru acest proiect deosebit, pentru faptul că personal doamna redactor- șef a fost  personal, a stat de vorbă cu oamenii de aici, a înregistrat și fotografiat cele mai importante obiecte și locuri deosebite. Cinci pagini de ziar ne-au fost rezervate nouă pătrăucenilor. Sperăm că alte sate din ținut ne vor urma exemplul.

          Ori de câte ori este invitată la Pătrăuții de Jos, doamna Doina vine cu plăcere și pe urmă cu măiestria-i deosebită oglindește evenimentul în cauză pe paginile ziarului CONCORDIA.

          Azi, 2 februarie, este ziua ei de naștere. La frumosul buchet al vieții mult stimata doamnă Doina Bojescu mai adaugă un trandafir frumos. Este felicitată cu drag și amabilitate de întreaga ei familie, de colegii de serviciu, de toți prietenii, cunoscuții, cititorii și abonații ziarului pe care îl conduce, de mii de bucovineni care o cunosc și o stimează mult.

Sănătate, fericire, succese, bucurii, împliniri și tot binele pământului îi dorim astăzi și întotdeauna.

La mulți ani draga noastră Doina Bojescu!

––––––––––––

Eleonora SCHIPOR

Pătrăuții de Jos, Ucraina

2 februarie 2018

Lasă un răspuns