Dorel SCHOR: Radu Anton Mayer dezrădăcinat – înrădăcinat

O expoziţie de pictură cu acest titlu incitant s-a deschis la Munchen în capitala Bavariei la Galeria de artă a Consulatului General al României, în cadrul Zilelor Culturii Române, cu lucrări ale pictorului Radu Anton Mayer.

Radu Anton Mayer s-a născut în România. El este considerat printre cei mai importanţi pictori germano-români la nivel naţional şi internaţional, cunoscut ca un permanent novator  al mijloacelor de expresie în artele plastice. Titlul expoziţiei este de fapt emblematic pentru biografia sa, dar şi a altor intelectuali, care au trecut prin dificilul proces de dezrădăcinare în  perioada când au părăsit România comunistă, plecând în necunoscut şi procesul, poate la fel de dificil dar benefic, când au prins rădăcini ei şi creaţia lor, în noua patrie. Unde Radu Anton  Mayer a putut, fără oprelişti ideologice, să facă dovada talentului său şi a creativităţii sale.

 

 

   Acum, împreună cu soţia sa Svetlana, el a stabilit, prin galeria lor de artă “Raduart”, o punte culturală între Germania şi România. El şi-a propus aprofundarea relaţiilor artistice şi culturale, precum şi descoperirea punctelor de contact între tradiţii şi locuitori. Galeria Raduart, care este binecunoscută la Munchen, este o galerie de artă contemporană profilată pe pictură, grafică şi sculptură. În acelaş timp ea a devenit şi o platformă de afirmare a tinerilor artişti de orice naţie.

———————–

Dr. Dorel SCHOR

Tel Aviv, Israel

22 ianuarie 2019

Lasă un răspuns