Dorel SCHOR: Arie Lamdan – o expoziție virtuală

   
    Pictorul Arie Lamdan este un artist foarte prolific și un motociclist pasionat. Ce poate face el în aceste vremuri de corona care îi limitează posibilitatea deplasărilor? Pictează. El cultivă cu aceași pricepere și talent câteva stiluri în care se descurcă foarte bine. Si care sunt reprezentate în expoziția la care ne învită, de la  lucrări executate în stilul figurativ, la stilul realist-fantastic, la cel suprarealist sau grotesc. Dar vom găsi și picturi  expresioniste, precum si unele cu aluzii de primitivism.
       S-ar putea spune că obligativitatea de a sta în casă sau în atelier predispune la esențializări cu încărcătură filosofică, la tentația de a picta personaje delicate și elegante, în paralel cu altele mistice sau grotești. Arie Lamdan crează dezinvolt un univers fabulos, dă dovadă de o pricepere exploratoare a culorii și a liniei, rezultând un întreg aspru sau
candid, aparent naiv și sofisticat.
      Interesant că în ansamblu, această expoziție virtuală este generatoare de sentimente optimiste, de care fără îndoială,  avem nevoie în această perioadă. Lucrările lui reflectă experiența sa de viață și, în ultimă instanță, conțin un mesaj curajos.

——————————————

Dr. Dorel SCHOR

Tel Aviv, Israel

Lasă un răspuns