Cornel BUCȘĂ BIHOLAR: Și nu uita că te iubesc…Radio ProDiaspora!

Când am cunoscut-o pe Ecaterina Cîmpean eram inginer în Valea Jiului. Ea, la fel! Eu îi livram cărbune de la o întreprindere minieră. Ea testa calitatea cărbunelui… Am rămas prieteni în timp… Mai târziu când m-a contactat pentru a face emisiuni la radio eu eram plecat de mulţi ani în Germania. A fost o provocare… minunată!

Am absolvit Ingineria minieră,  apoi ingineria auto la Stuttgart, în Germania, apoi Psihologia… și mai apoi Jurnalismul… dar prin acest post de radio am readus la viaţă cântecele mele, cândva şlagăre în România şi mai mai multe melodii romantice de pe vremea Cenaclului „Flacăra”. Şi astfel colaborez de peste 8 ani cu Radio ProDiaspora. Mi se pare o colaborare minunată!

Într-o epocă în care orice informaţie e la doar o căutare pe net distanță, sunt mulţi care spun că radioul este deja depăşit. Am considerat mereu că există o diferenţă mare între a te ascunde în spatele microfonului şi a reuşi să fii prietenul ascultătorului, la fel cum e o diferenţă mare între a vorbi din vârful buzelor şi a vorbi din inimă.

Cineva mi-a spus mai demult că atunci când vin la radio trebuie să las toate grijile şi problemele la uşă! Dar din păcate le am şi eu, aşa cum le ai şi tu, și noi toți. Însă atunci când eu vorbesc şi ştiu că tu mă asculţi, acestea dispar şi pentru mine, şi, sper eu, şi pentru tine, stimate ascultător!

Să oferi, să primeşti, să simţi, să iubeşti, să asculţi! Asta înseamnă radio! Poate că unele radiouri sunt într-adevăr depăşite… dar Radio ProDiaspora prevalează și aduce bucurii în sufletele ascultătorilor… De aceea e din ce în ce mai căutat! Depăşeşte barierele, iar eu sunt una dintre vocile care te poartă peste ele…

E uşor şi plăcut să primeşti, dar nimic pe lume nu se compara cu momentele în care dăruieşti şi împarţi cu cineva! Poţi avea oricât, poţi simţi orice, poţi gândi oricum… dar asta nu înseamnă nimic dacă nu ai cu cine să împarţi. Pentru mine radioul înseamnă exact… a împărţi bucuria, sentimentele, muzica mea cu lumea mare!  Radioul mi-a dat ocazia să găsesc, să apreciez şi să învăţ să pun în lumina lucrurile cu adevărat importante. Încerc să văd partea plină a paharului şi să caut statornic să aduc un zâmbet în viaţa oamenilor pe care îi întâlnesc, într-un fel sau altul.

Îmi place să dau veşti bune, dar şi să iau lucrurile aşa cum vin. Iubesc şi păstrez „la loc sigur” momentele frumoase şi întâlnirile cu oamenii frumoşi, le „răsfoiesc” adesea, mulțumind pentru că le-am trăit. Sunt extrem de curios să aflu ce lucruri, ce întâmplări, ce întâlniri, ce oameni… mă mai aşteaptă. N-am încetat niciodată să mă joc, nu m-am mai culcat de ani de zile în nicio seară supărat pe oamenii pe care îi iubesc! Nu am lăsat să treacă nicio zi fără să zâmbesc măcar o dată… dacă nu să râd chiar în hohote! Că doar tot se zice că râsul e o terapie a sufletului necăjit. De fiecare dată când mi-am dorit să văd pe cineva zâmbind, am zâmbit eu primul. Nu-i așa că viața e mai frumoasă când zâmbim?

Cu mult drag.

Și nu uitaţi că vă iubesc!

La mulți ani, draga Radio ProDiaspora!

Al dumneavoastră ROMANTIC 100%,

Cornel BUCȘĂ BIHOLAR

mai 2019

RadioProDiaspora

Studioul Pforzheim (Germania)

Realizatorul emisiunii:

„Portativul stelelor”

Lasă un răspuns