Alexandru NEMOIANU: Votați DA pentru familie, eroismul statorniciei !

Este un lucru adesea ignorat, foarte, prea adesea, minimalizat ba chiar, de foarte multe ori, luat în râs prostesc, faptul că Neamul Românesc este unic, special și, fără exagerare, fără egal. Nu este vorba aici despre lauda fără acoperire sau sforăitor discurs triumfalist. Este vorba de afirmarea unui adevăr simplu și adevărat de când Dumnezeu a adus lumea în existența.

Toți și fiecare, individual și în grup, în față lui Dumnezeu avem valoare egală. Toți și fiecare suntem prețioși și avem de împlinit un rol unic și fără de care lumea nu ar putea di desăvârșită, așa „cum a dorit-o Dumnezeu”.

Cu aceste gânduri înțeleg și faptul că nu suntem la întâmplare, „la voia orișicui și orișicând”.

Trăsătură esențială a fiecărei persoane este libertatea ei de a alege între bine și rău. Alegere care o va așeza în veșnicie și prin care alegere poate pierde, sau câștigă, și lumea această și cea care va să fie.
Dar dacă suntem liberi asta nu înseamnă nicidecum că ne putem realiza altfel decât în legătură cu semenii noștri, în comuniune. Iar aici trebuie reafirmat un lucru care pe Români îi face absolut unici și fără egal: Românii sunt Ortodocși.

Neamul Românesc este singurul vorbitor de limba latină care a stat statornic în credință cea adevărată și unică, în Ortodoxie, în Dreapta Credință și Pravoslavnicie. Această a conferit Românilor originalitate, complexitate și noblețe împărătească. Nu spun că Românii sunt „cei mai buni din lume”. Dar spun cu toată inima că sunt la fel de buni că și cei care se consideră a fi cei mai buni din lume. În față lor Românii nu trebuie să aibă nici un complex de inferioritate, absolut nici unul!

Caracteristicile românești s-au transmis și s-au desăvârșit din generație în generație. Așa cum pe fete purtăm chipul strămoșilor, tot așa purtăm și zestrea lor spirituală, gândurile și dorurile lor. Poate în altă haina și formă, dar aceleași. De ce ne iubim bunicii? Pentru ce au făcut? Nici vorba! Îi iubim pentru că ei ne-au iubit necondiționat, îi iubim pentru că ne-au șoptiți în brațe cum să ne închinăm, îi iubim pentru că ne-au mângâiat pe creștet. Experiență strămoșilor, din generație după generație, s-a așezat în sufletele celor care așa de repede vom trece și acea experiență o vom dărui urmașilor noștri, că și ei să fie tot Neam Românesc. Iar această alcătuire în Neam se transmite și prin limba pe care o vorbim.

Limba nu este doar un subordonat al gândirii, ci este și un stăpân al ei. Este foarte adevărat că omul vorbește după cum gândește, dar la fel de adevărat este că omul cugetă după cum s-au deprins să vorbească strămoșii săi. Pentru a ne exprimă gândurile căutăm expresiile cele mai potrivite, dar limba este o moștenire, cu anume tipare, asociații și modele de exprimare constante și prin urmare îndreaptă gândurile noastre pe căile pe care s-au mișcat și cugetele strămoșilor noștri. În acest fel limba stabilește o legătură de nezdruncinat între fii aceluiași neam, generează o formă mentală naționala. Așa se alcătuiește Neamul și așa se ține. Iar la asta se adaugă o trăsătură esențială românească: statornicia – statornicia în Credință, în Tradiție, în bună cuviință.

Această statornicie, în loc și obicei, s-a păstrat cu jertfă și chin. De nenumărate ori a fost nevoie să plecăm capul și spatele; de multe ori am scrâșnit de dinți și am așteptat ca răul să treacă, de multe ori ne-am prefăcut și am dat sărutare falsă. Dar apă a trecut și pietrele au rămas! Acestea fiind spuse nu trebuie să ne amăgim.

Milă lui Dumnezeu se dă acelora care o merită și se străduiesc pentru ea.

În fiecare generație au existat momente și clipe când Românii au trebuit să lupte și în esență să își câștige dreptul la statornicia în ființă românească.

În momentul de față, în clipă pe care o trăim un asemenea moment stă asupra noastră. Numele lui este definirea conceptului de FAMILIE.

Furia satanică bântuie în lume, atacul asupra sfintei familii este dezlănțuit, dragostea de Mama și Tată se vor a fi înlocuite cu otravă și batjocoră sodomită. Românii sunt chemați să afirme că Familia înseamnă: Mama, Tată și copii.

Nu trebuie să șovăie. Fără familie tradițională statornicia românească nu va mai însemna nimic.

În acest context este absolut tragic cum un mic grup de politicieni, cei care își zic „salvatorii”(Uniunea Salvați România) au avut lipsa de rușine și minimală decentă de a politiciza acest moment crucial și au avut îndrăzneala dementă de a îndemna pe Români să nu aprobe redefinire familiei. Au avut temeritatea și cinismul de a se alcătui că apărători ai sodomismului, ai inversiunii sexuale, al abominatiei pe care și necuratul o disprețuiește. Nu am îndoială că acești netrebnici vor intră repede într-o rușinoasă uitare. Dar până atunci, mă întreb, de ce mai fac umbră pământului asemenea existente inutile?

Sunt absolut convins că Românii vor vota pentru bun simt și pentru statornicie. De acest vot depinde soarta Neamului și în funcție de răspunsul dat vom fi vrednici și în viitor de Milă lui Dumnezeu.

Toți cei care iubesc Neamul Românesc, Pământul Românesc, Credință Ortodoxă și starea de Români trebuie să meargă la vot și să voteze DA, familia este alcătuită din Tată, Mama și copiii pe care li va da Dumnezeu.

TRĂIASCĂ ROMÂNIA!

—————————————

Alexandru NEMOIANU

Istoric
The Romanian American Heritage Center

Jackson, Michigan, USA

17 septembrie, 2018

Lasă un răspuns