Alexandru NEMOIANU: Îndemn

În zilele de 6 și 7 Octombrie,2018,Românii au fost chemați să voteze într-un referendum care avea drept scop definirea familiei ca unirea în dragoste între un bărbat și o femeie. Doar circa 20 % dintre cei cu drept de vot, circa trei milioane și jumătate dintre alegători, s-au prezentat la vot și în proporție de peste 90% au votat în favoarea familiei tradiționale, din veci. Dat fiind faptul că pentru a fi validat era nevoie ca minimum 30% dintre alegători să își exprime voința, referendumul este invalid, a eșuat.

Pentru Neamul Românesc aceasta reprezintă o înfrângere majoră,comparabilă cu ocuparea țării de trupele sovietice și de instalarea prin forță a comunismului. Asemenea dezastre au mai existat în istoria românească și în timp răul lor a trecut. A trecut cu suferință și cu sânge plătit de către un Neam, în esența lui, bun și generos. Câteva lucruri trebuiesc precizate.

În această împrejurare am văzut o clară confruntare între ceea ce este “bun” și ceea ce este “rău”, dezgustător, sinistru. În materie de bine și de adevăr criteriul “majorității” nu are nici o semnificație, nici una. Adevărul este o Persoană, aceiași care este și Calea și Viață. Că oameni, înzestrați cu liber arbitru, cu libertatea de a alege între “bine” și “rău, putem să facem orice opțiune, dar pentru ea vom da seama și în lumea asta și în cea viitoare. Este iarăși necesar să ne uităm cine a stat pentru “bine” și cine a stat pentru “rău”.

Pentru “bine” au stat în primul rând Biserica Ortodoxă Română, maica noastră a Românilor, prin Ierarhii, clerul și credincioșii ei. Toți au luptat din răsputeri, cu vorba și fapta, și de fapt toți cei care practică un minimal mod de viață creștin s-au dus la vot și au votat “da”. Între cei care au luptat pentru “bine” s-au aflat și cei mai buni dintre Românii din orice domeniu de activitate: scriitori, muncitori, țărani, oameni de cultură. Lor le-au stat în ajutor călugării Români de la Sihăstria și Neamț și până la Muntele Athos. Toți cei pomeniți au făcut tot ce le-a stat în putință să stăvilească răul și să apere sfințenia Familiei și Neamul Românesc. Toți cei pomeniți vor continua să facă ceea ce este bine și drept, fără șovăială și în duh de dragoste. Poruncile Bisericii, Trupul mistic al lui Hristos, nu sunt opționale pentru Ortodocși, sunt imperative. Iar Ortodocșii le vor urma.

Răului i-au stat parte forțe enorme. Forțe călăuzite de ideologia satanica a “globalismului”, a așa zisei “societăți deschise”, teoretizată de către Karl Popper și mânată în practică de către Soros Gyorgy. O ideologie care urmărește crearea “omului nou”; fără Credință, fără familie, fără Neam, fără morală; un număr biologic. În mod concret această sinistră lucrare satanică se face prin Organizațiile Ne Guvernamentale, toate oficine finanțate de Soros și eiusdem farinae, abominatia #rezist, asociația Accept (liga sodomită), și “imbecilii utili”, cei care dau crezare și împlinesc toate cerințele organizațiilor pomenite. Ei au avut și au de partea lor o “media” mercenara, fără morală și suflet. Toate cele pomenite, cheltuind o suma uriașă, cu mult mai mare decât cea alocată organizării referendumului, au răspândit otravă. Această otravă s-a făcut prin minciună (gen, ”este o manipulare”, ”vor sa îl scape pe Dragnea”, etc.), prin apeluri la boicotarea votului, prin insidioase apeluri în favoarea sodomiei. Un loc special în promovarea răului revine partidului “Uniunea Salvați România”. Acest partid al dezmatului moral este cel care, în unanimitate, a votat contra tinerii referendumului, un partid care a instigat și a fost vârf de lance la tot acest rău. În termini mai largi acest partid, alcătuit din neica-nimeni, feciori sau profitori ai unor parveniți, toți parte din „neamul prost” toți având eredități pestilentiale, membrii lui au fost “ierarhii” care, acuma două mii de ani, l-au condamnat pe Iisus. Ei sunt cei care au spus”sângele Lui pe noi și copiii nostri”, și ce au cerut vor avea iar și reprezentanții lui în Parlament vor avea un loc special în iad și răul pe care l-au promovat îi va vizită și pe ei și pe urmașii lor, căci”înfricoșător lucru este să cazi în mâinile Dumnezeului celui viu”. Lor li s-au alăturat din răutate și prostie tot soiul de acrituri semi centenare, răzgâiate fără rușine, și inspaimantatoarea gloată fără glas si discernamant. Gloata care a cerut eliberarea lui Baraba. Cu riscul de a repeata, sunt convins că cei care au promovat eșecul referendumului vor fi vizitați de rău: ei și urmașii lor netrebnici. Urmările acestui rău comis vor trece la vremea hotărâtă de Dumnezeu. Dar și aici trebuie să subliniem câteva lucruri.

În primul rând trebuie limpede înțeles că în momentul de față, în Neamul Românesc, creștinii sunt o minoritate și o minoritate persecutată activ. Nu am îndoială că în foarte scurtă vreme vom fi chemați să ne mărturisim credința așa cum au făcut-o martirii și mărturisitorii din toate vremile, cu sânge. În momentul de față creștinii redevin “rămășița păstrată prin Har” de care vorbește Sfântul Pavel în Epistola către Romani.

Sfântul Pavel se referă la cele din vremea Sfântului Prooroc Ilie Tesvitul și la convorbirea ce a avut-o Proorocul cu Dumnezeu. Iată ce spune Proorocul: ”Doamne, pe proorocii Tăi i-au omorât, jertfelnicele Tale le-au surpat și eu am rămas singur și ei caută să îmi ia sufletul/Dar ce-I spune dumnezeiescul răspuns?/Mi-am pus de o parte șapte mii de bărbați care nu și-au plecat genunchiul înaintea lui Baal./Deci tot așa în vremea de acum este o rămășiță aleasă prin har”(Sf.Pavel, Români 11,3-5)

Cei care au stat pentru bine reprezintă această “rămășiță aleasă prin har” a Neamului Românesc. Ei îi revine o obligație enormă: de a sta pentru Ortodoxie, Neam, familie,Tradiție. Fără încetare trebuie să propovăduiască binele, cu răbdare, cu dragoste, cu smerenie. Rezultatul acțiunii lor va fi văzut, căci puterea de contaminare a binelui este gigantic. Nu trebuie să avem frică sau îndoială. În vorbele Poetului: ”Înfrânt nu ești atunci când sângeri/nici ochii când în lacrimi ți-s/Adevăratele înfrângeri/sunt renunțările la vis.”

—————————————

Alexandru NEMOIANU

Istoric
The Romanian American Heritage Center

Jackson, Michigan, USA

8 octombrie, 2018

Lasă un răspuns