Alexandru NEMOIANU: Disperare neputincioasă

În viața publică românească continuă, prin voința puterii legislative, a Parlamentului ales prin vot liber, acțiunea de așezare a sistemului judiciar în normalitate. Au fost emise legi care stabilesc că autoritatea se cuvine corpului ales și au fost luate măsuri ca oficiile “paralele” să dispară. Această acțiune era de mult necesară dar, mai bine mai târziu decât niciodată. În legătură cu cele pomenite trebuie subliniat un fapt.
După ce, cu voia lui Dumnezeu, comunismul a căzut în Răsăritul Europei, sistemul politic și populația erau traumatizate și confuze. De această stare au profitat cinic Apusul”liberal”. Acest apus “liberal” a manevrat ca în țările est europene să apară oficii “paralele”, independente de puterea aleasă și aflate sub controlul deplin al acestor cercuri de interes, larg definite ca “apusul liberal”. Scopul era cinic și malign.
Datorită condițiilor care existau, transferul de bunuri economice, ”privatizarea”, s-a făcut prin rapt și nedrept.Tot soiul de directorași de întreprindere, brusc, au devenit patroni și proprietari ai țării. Aceștia sunt “neamul prost” care stăpânește țara. Dintre ei s-au ales și “politicienii” care, cel mai adesea, seamăna cu șefi de gașcă, dacă nu cu bulibașe sadea.Toți sunt incorecți, toți sunt aflați în afara legii, toți ar putea fi puși sub acuzație și apoi sub pază. Aici intervine rolul oficiilor “paralele”. Aceste oficii, prin “procurori” naimiti, pun sub acuzare pe cine vor și încă mai exact pe cei care sunt incomozi pentru “apusul liberal”. Repet această stare a existat în tot Răsăritul Europei. Dar țările și popoarele s-au deșteptat și această situație aberantă, fals prezentată de “apusul liberal” ca “independenta judiciarului” (care este cu TOTUL altceva), a luat sfârșit: în Ungaria, în Polonia, în Cehia, în Slovacia. Bun înțeles “apusul liberal” a spumegat cu fiere și tot brusc aceste țări pomenite au fost numite, ”neliberale”, ”putiniste” sau încă mai rău.
Acest proces, de stabilire fermă a principiului suprem al democrației, că autoritatea aparține trupului legislativ ales, Parlamentului, finalmente devine fapt și în România. Dacă acest lucru va fi așezat ferm atunci va putea începe cu adevărat stabilizarea României.
Confruntați cu această situație agenții “apusului liberal” acționează cu furie și disperare care se dovedesc tot mai neputincioase.
Acuzele aduse politicienilor, care promovează înlăturarea aberației oficiilor “paralele”,  au ajuns la limita înjurăturilor directe. Grupurile controlate de către Soros, vârful de lance al “apusului liberal”, adică ONG-urile, abominatia #rezist și jalnica ceata a “imbecililor utili”, cei care din mimetism slugarnic și prostie și-au făcut virtute, se dau de ceasul morții.
Un ultim exemplu îl oferă insultele deschise și apelurile la seditie (răscoală) din ultimele zile.
Grupuri de “imbecili utili”, fragmentul cel mai decăzut, vermina stradală și derbedei sadea, au organizat “demonstrații”.  Acestea nu sunt demonstrații, sunt dezordine stradală și crypto seditie. În cursul acestor dezgustătoare manifestări, de periferie socială sordidă, mulți dintre participanți s-au dedat la acte huliganice mergând până la violență contra autorităților alese. Reacția firească a Jandarmeriei, de a stăvili atari manifestări sordide, a fost catalogată de către derbedimea de serviciu ca…abuz. Acești neisprăviți stradali ar trebui să îi mulțumească lui Dumnezeu că nu sunt în USA. Atunci ar vedea ce înseamnă păzitori ai ordinii fermi!
Dar în condițiile date se cere ca majoritatea responsabilă, majoritatea Românilor, să înțeleagă că aceste emanații sorosiste sunt un pericol la adresa cetățenilor corecți și chiar a Statului Român. Corpurile de ordine ar trebui să își facă datoria cu toată fermitatea. Ajunge!

–––––––––––––

Alexandru NEMOIANU

Istoric
The Romanian American Heritage Center

22 iunie,  2018

2 thoughts on “Alexandru NEMOIANU: Disperare neputincioasă

  1. Appreciating the time and eneryy you put into your blog and in depth information you provide.
    It’s great to come across a blog every once in a while that
    isn’t the same unwanted rehashed information. Excellent read!
    I’ve bookmarked your sitfe and I’m adding your RSSfeeds to my Google account.

Lasă un răspuns