Al. Florin ȚENE: „Când spui o minciună, furi cuiva dreptul la adevărul” despre revista FAMILIA

  

       Khaleg Hosseini avea dreptate când a scris aforismul din titlu acestui articol, fiindcă el se potrivește de minune cu neadevărurile ce circulă în presa românească despre desfințarea  revistei FAMILIA din Oradea.

          Am citit cu uimire în diferite ziare și siteuri, inclusiv pe prestigiosul siteu al UZPR-ului articole scrise cu mânie proletară că revista FAMILIA va fi desființată prin hotărârea  lui Ilie Bolojan, fostul primar al urbei de pe Crișul Repede, actualul președinte al Consiliului județean Bihor. Nimic mai fals. Este un adevăr spus pe jumătate. Revista Familia a lui Iosif Vulcan nu se desființează, redacția trece sub oblăduirea bibliotecii Județene  „Alexandru D. Xenopol” Arad, păstrându-se colectivul de redacție, iar partea contabil-administrativă a revistei v-a fi preluată și susținută de sectorul contabil al Bibliotecii arădene.Este o mișcare inteligentă, prin care colectivul de redacție este degrevat de unele obigații și se poate ocupa de redactarea revistei, înbunătățiindu-i calitatea editorială și de conținut.

        „Îmi pare rău că ziariști cu state vechi în domeniu își pun semnătura pe articole voit dezinformatoare, așa cum făceau, probabil, în regimul de tristă amintire. Sau aceștia se încadrează în ceea ce spunea Galileo Galilei: “Toate adevărurile sunt ușor de înțeles după ce sunt descoperite; problema este să le descoperi. “

—————————

Al. FLORIN ŢENE

Cluj-Napoca

 

Lasă un răspuns