Zamfir Anghel Dan: ADEVĂR ȘI PROBABILITATE

În teoria adevărului orice evident pleacă de la o probabilitate.

      Evidentul este doar o treaptă a adevărului, nu adevărul însuși..

      Nu tot ce este evident este și adevărat. Pentru că orice adevăr pleacă de la o probabilitate și oricând un evident poate fi combătut cu o probabilitate.

       Existența însăși este o probabilitate. Singura constantă este materia și probabilitatea schimbării, transformării ei în alte probabilități.

      Cuvântul este baza lingvistică a teoriei relativității. Evidentul și probabilitatea îmbinărilor lui duc la însămânțarea poveștilor, a poemelor, a cărților, a scrisului ca probabilitate de exprimare a gândirii.

       Asta nu înseamnă că ,,mai întâi a fost cuvântul,,

Mai întâi a fost evidenta probabilității lui apărută în semne și semnale, apoi într-o evoluție de probabilități ce duc mereu spre un evident al exprimării.

       Teoria și practica sunt două probabilități ale existenței evidente. Dar, sunt protagoniștii existenței un evident al planetei ?

       Moartea vine ca o dovadă a probabilității și toată existență viului devine atunci o probabilitate.

       Numerele sunt cea mai evidentă formă de probabilitate inventată de oameni.

Însă, doar evidenta probabilitate a îmbinării lor prin operațiuni duce la evidente de probabilități. Altfel sunt doar niște simple semne și semnale ale exprimării materiei evidente.

       Este iubirea un joc al probabilităților?

                         Nu.

Iubirea este o evidentă a atracției. Atracția dintre un atom de oxigen și doi atomi de hidrogen crează apa evidentă.

     Atracția dintre oxigen și hidrogen este iubire! Restul sunt probabilități.Niciun alt element nu le va tulbura existența evidentă. Deși pot apărea o multitudine de probabilități, apa tot apă rămâne sub diferitele ei forme.

        Omul este o evidentă probabilitate a viului.

El există sub o multitudine de probabilități.

       Existența lui evidentă este doar o măsură a probabilității îmbinării unor circuite, a unor structuri ale materiei evidente.

       Probabilitatea schimbării lui evidente este constanta existenței lui materiale și spirituale.

       Poate omul iubi? Sigur.

Când două constante umanoide se atrag reciproc și realizează o structură, probabilitatea iubirii devine evidentă și nici un alt element nu îi poate tulbura iubirea evidentă.

——————————

ZAMFIR ANGHEL DAN

Lasă un răspuns