Veronica IVANOV: Seară românească la Nicosia

Alianța Românilor din Cipru a organizat, în data de 24 noiembrie, o Seară Românescă la Restaurantul Pavilion din Nicosia, dedicată Centenarului Marii Uniri.

Cuvântul de deschidere a fost rostit de pr. Petre Matei, preotul comunității ortodoxe române din Nicosia, trimisul special al Patriarhiei Române în Cipru, care a vorbit despre organizarea unității naționale a neamului românesc.

În deschidere a fost oferit și un premiu special domnului Bambos Christodoulou, soțul doamnei  Christina Christodoulou Todea, președintele Alianței Românilor din Cipru, de către doamna Daniela Ţane Sezonov, atașat cu afaceri în Cipru, ca simbol al respectului, dragostei și omogiului nostru, pentru cel care ne-a fost alături la toate evenimentele dedicate românilor din Cipru.

A fost o ocazie unică să prăznuim această sărbătoare alături de maeștri ai instrumentelor populare românești, reprezentanţi de seama ai folclorului nostru: orchestra maestrului Constantin Mândrişteanu , avându-le că soliste pe Loredana Mândrişteanu, Nicoleta Voica, dar și pe două membre ale Alianței, doamnele Mia Ciontea și Elena Pintiliescu, care au făcut ca inimile tuturor românilor aflați în sală să bată la unison.

Tradiționalele sărmăluțe (de dulce şi de post), precum și cozonacul românesc, nu au lipsit din meniul serii.

Tombola organizată de Alianța Românilor din Cipru a avut numeroase premii, printre care și un bilet de avion Larnaca – București – Larnaca, 4 vouchere de la magazinul românesc “LA GRASU’ LA BĂCĂNIE”, două vouchere set unghii by Mihaela Stoica, bijuterii Swarovski, icoane pe sticlă, pantofi, seturi de birou…

Mulțumim invitaților din România pentru acestă seară de neuitat!

Felicitări organizatorilor!

LA MULȚI ANI, ALIANȚEI ROMÂNILOR DIN CIPRU!

LA MULȚI ANI, ROMÂNI!

LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!

———————————

Veronica IVANOV

Nicosia, Cipru

24 noiembrie, 2018

Lasă un răspuns