Valeriu DULGHERU: Febra electorală crește

,,Când vei înţelege că o mulțime de oameni se îmbogățesc prin luare de mită şi influența lor e mai eficace decât munca lor, când vei descoperi că  este răsplătită corupția iar onestitatea devine un sacrificiu  de sine, atunci vei putea  spune, fără teama de a greşi, că soarta societăţii în care trăieşti, este  condamnată”.


  (Ayn Rand, 1950)

 

            În Basarabia acum e tocmai așa cum constată cunoscuta filozof Ayn Rand. Mulți dintre noi au înțeles că în acest colț de țară, aflat de treizeci de ani de orbecăit în căutarea unei ieșiri din junglă oamenii influenți se îmbogățesc prin luare de mită, că acești oameni sunt răsplătiți cu funcții, favoruri, că Legea îl protejează pe hoț și lucrează împotriva celui cinstit. Să-l luăm doar pe inculpatul de bază în furtul Miliardului I. Șor, învinuit de dare de mită în mărime de tocmai 250 mln Eur! (îți imaginezi moș Ioane cu ce bani de buzunar operează acest individ certat cu legea, iar legea lui Plahotniuc îl protejează!) și judecat la 7 ani (pentru furtul a 5 mld de lei!) de închisoare. Stă bine-mersi în jilțul de primar de Orhei, se primblă prin străinătăți, a împânzit Republica cu o rețea de magazine sociale (cel mai mare mecenat!), organizează tot soiul de distracții gratis pentru turmă (pe banii lui?) doar pentru a scăpa de închisoare. Deranjat de poziția civică a Diasporei demonstrată în alegerile trecute Coordonatorul a început campania de dezbinare a ei. Acum, la comanda Șefului (lui Plahotniuc!) Șor face dezbinarea Diasporei prin concertele organizate în Italia. Am văzut stimați concetățeni de-ai noștri cu minte trează și înalt simț patriotic, care i-au boicotat pe organizatorii acestor concerte, au manifestat la Torino cu lozinci „Diaspora nu se vinde!”, cerând tragerea la răspundere a lui Șor pentru furtul Miliardelor. O astfel de poziție civică ne lipsește multora de acasă. I-am văzut însă și pe unii afectați de sindromul Șorhei care dansau și îi aplaudau pe trubadurii regimului (A. Lazariuc, Gh. Țopa) vânduți pentru 30 de arginți. Pentru ei banii contează mai mult decât demnitatea, banii nu au miros. Eu sunt artistă. Nu știu cine este Șor (O, sfântă miopie! Întreg spațiul mediatic românesc din Basarabia, dar și din România unde doamna s-a stabilit cu traiul, vuiește că I. Șor este inculpatul principal în furtul Miliardelor, că numele lui figurează în ambele rapoarte Kroll!). Nu știu cine a furat și pe cine a furat (ar trebui să te mai intereseze și acest lucru!)... Artiștii sunt artiști de când lumea. Eu voi cânta pentru oamenii ceia amărâți (majoritatea celor plecați nu sunt niște amărâți ci mulți cu studii superioare alungați de regimurile care s-au perindat pe parcursul acestor peste 27 de ani în Basarabia și au poziții civice net superioare celei care se consideră artistă!) care au plecat de-acasă pentru o viață mai bună (dar cum rămâne cu cei de acasă (pensionari, copii), de la care s-a furat miliardul și pe care tot ei trebuie să-l întoarcă?)” a declarat A. Lazariuc. Și „artistul poporului” Gh. Țopa s-a lăsat cumpărat pe arginții lui Șor. Dar cum rămâne domnule „artist al poporului” cu chemarea de altă dată „Veniți acasă măi copii!!!”

Dar și pseudopreședintele „întregului popor” I. Dodon este cu pufușor pe botișor. Chiar dacă numele lui nu se va regăsi în Raportul Kroll (când va fi publicat) asta nu înseamnă că e curat ca lacrima. El apare în alte liste de hoți, cum ar fi cazul cu semnarea unui contract cu GAZPROM, prin care a scos din buzunarele noastre milioane de lei. „Creștinul ” Dodon a vândut cimitirul eroilor din Chișinău! Greceanîi, înainte de a cere întoarcerea miliardului, ar trebui să întoarcă milioanele furate la Cojușna. Acum acești indivizi certați cu legea fac tot posibilul pentru a rămâne în continuare la treucă, pentru a reuși să șteargă cât mai mult urmele furturilor, iar moș Ion să-i ajute prin acordarea votului de încredere pentru următorii 4 ani. Conform sondajelor (chiar dacă unele din ele sunt comandate) partidul lui Dodon și el în persoană este cotat destul de înalt pe fundalul unei drepte unioniste extrem de răzlețite. Cu toate acestea ei luptă din răsputeri pentru ași întări pozițiile și a câștiga majoritatea în viitorul parlament (dacă nu de unul singur cel puțin împreună cu partenerul său Plahotniuc). Ei au început campania electorală cu cinci luni mai înainte, încălcând Legea, dar cine să-i tragă la răspundere dacă o mână spală pe alta. Seară de seară televiziunile lui Dodon declară că doar ei (socialiștii antihriști!) ne pot duce în rai. Ei deja și-au desemnat 46 de candidați pentru 46 de circumscripții și lucrează din răsputeri pentru coruperea electoratului pe circumscripții prin tot soiul de „cadouri electorale”: autocamioane primite de la Putin; pachete sociale de la prima doamnă ș.a. Iar dreapta-centru dreapta se scarpină la ceafă. Unii se pregătesc de showul de 1 decembrie. Alții consideră unde atât grabă. Până acum nu a fost creată barem o simplă alianță de partide care măcar pe circumscripții să iasă cu o listă comună de candidați.

            După ce o lună în urmă Plahotniuc a organizat în context electoral un show electoral cu aducerea a mii de oameni de pe întreg teritoriul Republicii, pe care ia fericit cu o nouă „cale pentru Moldova” – cea de a patra cale, iată că și Dodon s-a gândit la un show electoral similar. Acești doi parteneri lucrează în tandem. Astfel duminica trecută, pe 18.10.2018 Dodon a organizat un show roșietic pe Piața Marii Adunări Naționale. A fost un fel de 7 noiembrie întârziat. Anunțat de socialiști drept „mitingul majorității naționale” mitingul anunțat cu pompă de PSRM a reunit mai puțin de 10 mii de oameni. Pentru ca să pară mai mulți, socialiștii s-au împrăștiat pe toată Piața Marii Adunări Naționale, cu drapele roșii, cu un steag enorm cu însemnele PSRM, alături de o flamură roșie enormă. Au ei, acești baistruci, urmași ai comuniștilor staliniști, o patimă pentru culoarea sângelui. Ciuma comunistă a vărsat atâta sânge omenesc încât nu știu dacă mai poate fi iertată vreodată. Când vom ajunge oare la un proces Nurnberg 2 pentru crimele comunismului?

Ca și la mitingul lui Plahotniuc mulți din cei adunați în PMAN nu știau pentru ce au fost aduși: „Am venit un autobuz întreg. Înghețăm de frig, dar să venim pentru…seful Parlamentului (nu știe bietul că șeful parlamentului e din alt partid, aparent concurent!), pentru seful statului…”. Timp de două ore cei aduși în Piață (atât timp au răbdat frigul, umezeala și monologurile monotone de pe scenă cei aduși în Piață de ienicerii socialiști) au ascultat pălăvrăgelile socialiste: „…2019 este anul nostru, este anul poporului…și noi suntem obligați (de cine, de Putin !) să câștigăm după 10 ani de pagube. Noi, moldovenii, suntem răbdători dar ajunge (poate în stilul mentorilor voștri veți pune mâna pe arme!)… Noi trebuie să batem cu pumnul în masă și să spunem ajunge (cui să-i spuneți „ajunge”? Lui Plahotniuc! Dar tocmai el este partenerul vostru principal. La guvernare se află Plahotniuc cu puterea legislativă și executivă, și Dodon cu puterea prezidențială)” a declarat „pseudopreședintele întregului popor” I. Dodon. Vom adopta astăzi decizii importante. Moldova are viitor” i-a ținut isonul Z. Greceanîi. Da, are viitor doar pentru  copiii miliardarilor Plahotniuc, Oleg Voronin, milionarilor Dodon, Greceanâi, Voronin ș.a., nu și pentru cei care îndură foame și frig la țară. „Am venit sa întoarcem țara cetățenilor” a declarat belicos îngâmfatul în pene V. Batrâncea. Întru totul de acord! Luați-o de la Dodon, Plahotniuc, Șor și întoarceți-o poporului. Poporul vă va spune un bogdaproste creștinesc.

Prin prezența sa la mitingul de duminică acest „pseudopreședinte al întregului popor”  Dodon a încălcat constituția, garantul căreia trebuie să fie. Dodon este președinte de partid socialist și își promovează pe toate căile Partidul. Este președinte al Asociației de Șah, în care calitate a plecat recent în Marea Britanie la un campionat de șah.  Este „vladîka bisericii ruse în Basarabia”, doar el apără interesele bisericii ruse în Republica Moldova. Dodon se pregătește intens de federalizarea Republicii care este o dovadă de înaltă trădare. În acest scop a avut deja mai multe întâlniri cu reprezentantul special al lui Putin D. Kozak, da acel Kozak care a încercat să ne bage pe gât în 2003 planul de federalizare al lui Putin. Voronin l-a respins i-ar baistrucul lui, Dodon, vrea să-l realizeze.

Dodon este oricine doar „președinte de țară” nu e.

————————————–

Valeriu DULGHERU

20 noiembrie, 2018

Chișinău-Basarabia

Lasă un răspuns