Titina Nica ŢENE: Lansarea cărții “Rădăcini, Dorință și speranță “ de Maria Someșan

Marți, 29 octombrie 2019, ora 17, a avut loc la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, din Cluj, sub auspiciile Ligii Scriitorilor Români, lansarea cărții “Rădăcini, Dorință și speranță“ de Maria Someșan, membră a Ligii Scriitorilor.

Într-o ambianță încărcată de spiritualitate, despre carte a vorbit dr.Victor Constantin Măruțoiu, prefațatorul cărții, scriitorul Al.Florin Țene, președintele național al Ligi Scriitorilor, care a subliniat: ” A cincea carte a doamnei Maria Someșan, intitulată “Rădăcini, Dorință și Speranță“, apărută la Editura  ALTIP din Alba Iulia, 2019, se menține pe același palier epic și stilistic ca în romanele ”Dreptunghiul iubirii, adevăr sau iluzie“, “Se poate și mai târziu:  până la capăt”, care se  pot  constitui într- o trilogie, ce îmi amintesc de “Cronică de familie“ de Petru Dumitriu sau de ciclul romanesc al lui Duiliu Zamfirescu.

Cartea structurată în nouă capitole se constituie într-o adevărată saga, numele generic al vechilor legend.  Au mai vorbit despre carte: prof. Lucia Elena Locusteanu, Mihaela Șinca și autoarea. După aceste expozeuri a urmat un intermezzo muzical: la chitară- voce Camelia Hodis și soprana Roman Ioana.

——————————

Titina Nica ŢENE

Cluj-Napoca

Lasă un răspuns