Marinela PREOTEASA: Realitatea respectă justiția? Justiția respectă realitatea?

Activitatea omului este motorul fericirii dar și al cataclismelor din viața umanității chiar și natura, MAREA NATURĂ i se supune în momentele ei cheie. Deși suntem în 25 februarie 2020 și ne lăudăm cu gura până la urechi că RESPECTĂM DEMOCRAȚIA, CĂ TRĂIM MOMENTELE EI DE GLORIE, nu este așa. Unii vor să ocupe pagina întâi a ziarelor, dumnealor n-au legi de respectat, vor să demonstreze că legile îi respectă pe ei, ca BONUS – mai și reușesc uneori!

La Biblioteca Județeană „Ion Minulescu” mare activitate de alegeri în Asociația „Liga Scriitorilor Filiala Olt”?! „MARE ACTIVITATE?!” Acest fapt este numai pentru ochii cititorilor, pentru cei care citesc pe geamuri când trec prin fața lor, în realitate nu este așa.

Domnul medic veterinar CĂLIN GRIGORE, de mai bine de un an, se joacă vădit cu soarta și realitatea din literatura județului Olt. Deși nu este plătitor de cotizație la Asociația „Liga Scriitorilor Filiala Olt”, deci nu există nicio legătură între domnia sa și asociația în cauză, totuși își permite să organizeze în numele asociației ALEGERI ( deci realizând un lucru ilegal, un fals, se substituie altei persoane domnia sa!) în cadrul Asociației „Liga Scriitorilor Filiala Olt” deși există Sentință judecătorească nr. 5081, încă din 02.12.2019, emisă de Judecătoria Slatina Județul Olt, la o ORDONANȚĂ PREZIDENȚIALĂ , deși are legal organizate alegeri – procesul verbal a fost verificat de oamenii legii în instanță, dragii mei cititori, iată ce și cum trăim!

În fapt, BUICESCU PAULIAN și CĂLIN GRIGORE au chemat în instanță prin ORDONANȚĂ PREZIDENȚIALĂ, pe subsemnata, semnatara articolului și-mi cereau și 200 roni/zi întîrziere până să le dau actele și ștampila asociației. Nu le-a plăcut soluția justiției, Sentința nr. 5081/92.12.2019 emisă de judecătoria Slatina, pentru că le-a fost respinsă cererea!!! Trebuie să căscăm bine ochii, altfel astfel de personaje ne distrug viitorul copiilor noștri, le dau o față ireală vieții cinstite.

Mă întreb cu toată sinceritatea ce s-a câștigat din această risipă de timp și de nervi, din 25 februarie 2020, că în fapt s-a desfășurat o acțiune ilegală pe domeniul public! Când vor da ochii cu urmașii lor – după ce vor ajunge în casele lor, după distracția ce au petrecut-o după așa-zise alegeri, chipurile în numele sărbătorii de DRAGOBETE, le duc cheia fericirii fiilor și fiicelor lor sau îi învață practic „avantajul pititului după cireș?”

Domnul medic veterinar nu vrea să știe de activitatea justiției și chiar și este încurajat de (unii) semeni, acestora le place să trăiască bine în condiții cinstite și adevărate sau sunt tributari bucuriei de moment, flirtează cu nerușinarea spre bucuria nerușinării?!

Acești spectatori activi chiar în spectacolul cel mai real al vieții, după ce află adevărul în loc să se retragă, să părăsească sala, să nu participe la o ilegalitate orchestrată de dl. medic vetrinar tac și se uită în jos ca și cum „s-ar ascunde după cireș” și nu-i observă istoria pentru simplu fapt că „sunt ascunși după cireș”, CE SPECTACOL GROTESC! și ne mai mirăm că unii tinerii văd „valorile cu susul în jos” iar drumul drept este văzut șerpuit și în scări!

Oare nu-și face JUSTIȚIA treaba pentru care există?! ÎȘI FACE DOMNILOR! Dar tot noi „plângăreții” ne facem că nu observăm cum se chinuie să limpezească drumurile, să facă pârtie printre oportuniști, profitori și persoane care se distrează răsturnând valorile ca pe niște jucării stricate! Asta este cheia democrației, domnilor! JUSTIȚIA NE AJUTĂ DAR TREBUIE ȘI NOI SĂ O AJUTĂM – ca să nu mai fie răsturnate valorile de incompetenți mincinoși și profitori! Iată, cum este produsă o ilegalitate foarte ușor, fără ca noi să luptăm cei care suntem prinși în acea realitate! Este de reținut pentru organele locale ca exemplu de a respecta și dumnealor justiția!

Se pare că JUSTIȚIA este a patra putere în stat, dar deocamdată numai pe hârtie! Oameni, precum medicul veterinar CĂLIN GRIGORE o calcă în picioare fără resentimente, fericiți și lacomi să-și satisfacă pornirile lor interioare mai puțin pașnice, mai puțin respectuoase cu semenii!

Iată, cum JUSTIȚIA N-A REUȘIT SĂ FACĂ DREPTATE DEPLINĂ, cum POLIȚIA n-a fost ascultată, cei vinovați au refuzat să vină să dea explicații POLIȚIEI. Atunci, stimați prieteni, concetățeni, stimați români, cum punem umărul la DEMOCRAȚIE? ! CUM!? Este benefic oare pentru noi și urmașii noștri „să ne pitim mereu după cireș?” sau să procedăm precum struțul?! Adică să ne băgăm capul în nisip când trece caravana gălăgioasă sau când trece TĂVĂLUGUL?!

AȘA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU!

–––––––––––––––

Prof-scriitor Marinela PREOTEASA

președintă de drept a Asociației „Liga Scriitorilor” Filiala Olt

membră a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România

Slatina, 26 februarie 2020

 

Lasă un răspuns