JURNAL ELECTORAL (4) – EU NU MĂ RĂZBOIESC CU ADVERSARII, EU VREAU SĂ CONSTRUIESC PUNȚI DE LEGĂTURĂ ȘI RELAȚII BENEFICE PENTRU PRIMĂRIA CLUJ-NAPOCA

“When one treats people with benevolence, justice, and righteoousness, and reposes confidence in them, the army will be united in mind and all will be happy to serve their leaders’.” (Când cineva tratează oamenii cu bunăvoință, justețe și dreptate și recâștigă încrederea acestora, poporul va fi unit în gândire și își va servi bucuros liderii!) (Sun Tzu, Arta Războiului)

Citesc deseori presa clujeană. Articolele referitoare la alegerile locale. Unele tendențioase, altele mai incisive. Spicuiri despre viața și activitatea politica a colegilor candidați la scaunul de primar. Un primar – tâmplar! Ei, și! O meserie cinstita și frumoasă. Succes distinsule domn! Despre altul se scrie că e „pensionar”!  Pensionarul este un om destept! Are o experiență vastă de viață… Este cetățean al țării sale. Așa cum are dreptul la vot, așa are dreptul să fie ales. Succes distinse veteran! Sunt puși pe primul plan candidații partidelor majore. Ai noștri, ca brazii! Periați, giugiuliți și drăgăliți! Domniile lor sunt cei de la care presa de (cu) tendință se așteaptă să își flexeze mușchii cel mai tare. N-am zis luptă=bătaie! Doar puțină „Panem et circensem”. Că noa, dacă așè vrè mușchi lor! Le doresc mult succes și dânșilor în trânta de toate zilele! Mai sunt si mulți observatori… cu microscop sau cu telescopul pe umăr. Caută bobul în carul cu fân! Câteodată mai inventează, exagerează, mint… pentru a fi interesanți! Pentru a fi băgați în seamă! Căci tot „e” la modă știrile false! Și uite așa campania electorală câștigă culoare… cetățeanul se repede spre urna de vot (oare!?) pentru a-și alege omul potrivit… la locul potrivit. Noroc că au trecut căldurile verii. Vreme propice pentru a merge la vot! Toamna își va număra bobocii și primarii!

Au aparut prin ziare listele oficiale cu candidații la primăria municipiului Cluj-Napoca! Suntem 14! Eu, Daniela Gîfu, pe locul 13! Auleo! O fi bine? O fi rău…? Am auzit ca în Statele Unite ale Americii blocurile „zgârie nori” nu au etajul XIII. Oare de ce? Dar tot nu mă dumiresc! Blocul este declarat cu 50 de etaje, dar de fapt are doar 49 ! Ce mi-e și cu iancheii aștia. Bine că noi românii nu prea credem în ”vrăjeli”, halloween și vrăjitoare. Nici măcar în bramstockeristul „Dracula”. Noi ne mândrim cu domnitorul Vlad Țepeș care a făcut curat în țară și a implementat cinstea și dreptatea. A scăpat țara de hoți! Până și marele Eminescu în invoca în versurile sale: „Unde ești tu Țepeș Doamne…”. Dacă mă ajută Domnul și numărul XIII să devin primar… voi încerca să fac curat prin oraș, să scăpăm de gunoaie, de peturi, de mizerii, de necazuri, greutăți… să construim un oraș prosper, curat și admirat de către toți. Căci iar îl citesc pe marele bard: „Dulce Românie, asta îmi doresc…”!

 

Am să prezint mai jos lista cu canditații urându-le tuturor succes! Mergem înainte cu sloganul: „Să câștige cel mai bun!”.

Citez: Ovidiu CORNEA, 25 august 2020

https://ebsradio.ro/stiri/14-candidati-in-cursa-pentru-primaria-cluj-napoca-aproape-280-000-de-persoane-au-drept-de-vot/

14 candidați în cursa pentru Primăria Cluj-Napoca. Aproape 280.000 de persoane au drept de vot

14 candidați s-au înscris în cursa pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca. Alegerile sunt programate duminică, 27 septembrie, și se vor desfășura într-un singur tur. La Cluj-Napoca vor fi organizate peste 180 de secții de votare.

Aproape 280.000 de persoane au drept de vot la Cluj-Napoca. Dintre acestea, peste 274.000 figurează pe listele electorale permanente, în timp ce aproape 5.500 sunt cetățeni UE cu reședința sau domiciliul în municipiu și care vor putea vota pe listele suplimentare.

Pe lista candidaților la funcția de primar se regăsesc doar reprezentanți ai formațiunilor politice. În schimb, pe lista candidaților la consiliul local, alături de reprezentanții celor 14 partide politice se regăsește și un candidat independent. În funcție de rezultatul alegerilor va fi stabilită și componența forului, care numără 27 de poziții.

Campania electorală va începe vineri, 28 august și se va încheia în 26 septembrie la ora 7.00, cu o zi înainte de alegeri.

*

 1. Emil Boc – Partidul Național Liberal (PNL)
 2. Dan Cristian Codrean – PRO România
 3. Emanuel-Dumitru Ungureanu – Alianța Uniunea Salvați România – Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (USR-PLUS)
 4. Csoma Botond – Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR)
 5. Bogdan Gârbovan – Partidul Verde
 6. Radu Călin Lupaș – Partidul Republican
 7. Sorin-Valeriu Naș – Partidul Forța Națională
 8. Paul Eugen Siserman – Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE)
 9. Adela-Dorina Mîrza – Partidul Alternativa Dreaptă (AD)
 10. Simona-Teodora Roșca-Neacșu – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
 11. Avram Fițiu – Partidul Mișcarea Populară (PMP)
 12. Valentin Claudiu Cuibus – Partidul Social Democrat (PSD)
 13. Daniela Gîfu – Partidul România Mare (PRM)
 14. Petru Mîndru – Partidul România Noastră (PRN)

––––––-

Daniela GÎFU

Cluj- Napoca, 25 august 2020

https://www.facebook.com/daniela.gifu.96

https://danielagifu.com

Lasă un răspuns