George Vlaicu: Spitalul Universitar – Instituție de ocrotire a sănătății sau lagăr de exterminare?!

CROITORU-Alecu-224x300MAESTRUL ALECU CROITORU, unul dintre titanii cinematografiei româneşti, şi nu numai, a fost internat în seara zilei de 20 noiembrie a.c. la Spitalul Universitar Bucureşti la terapie intensivă aflîndu-se într-o stare critică de sănătate.

În dimineaţa zilei de 21 noiembrie a.c. distinsa actriţă Claudia Motea căreia Maestrul i-a fost profesor şi regizor la mai multe filme şi spectacole, l-a vizitat şi a constatat că nefericitul muribund era într-o situţie de igienă deplorabilă. În concret, deşi în salon se găseau mai multe asistente, printre care şi Gabriela Pascu, pacientul era scufundat într-un lichid vâscos transparent, apreciat de această asistentă numită, ca fiind transpiraţie…

La protestele justificate ale actriţei, acea asistentă medicală a recunoscut că nu e transpiraţie şi că nu-şi dă seama ce ar fi acea substanţă vâscoasă în care pacientul era ud de la cap până la mijloc, acesta aflându-se în comă.

Claudia Motea a mai constatat că pacientului nu i se schimbse pampersul, era acelaşi cu care fusese internat. De precizat că de la masa asistentelor şi până la patul pacientului sunt doar câţiva paşi şi ar fi fost foarte bine observat dacă i s-ar fi dat atenţia cuvenită, mai ales că în salon erau doar câţiva internaţi. Protestînd împotriva cadrelor medicale care, cel puţin în acest caz, nu şi-au făut corect datoria, directorul medical de la terapie intensivă, a dat dispoziţie portarilor ca Maestrul Alecu Croitoru să nu mai fie vizitat de Claudia Motea.

După mai multe ore, încercând să vadă personal situaţia celui internat, actriţa a fost violent bruscată şi trântită pe uşa secţiei de către doi portari, spre uimirea şi dispreţul mai multor pacienţi şi vizitatori care au văzut scena.

Prin publicarea acestui material, dorim să atragem atenţia celor în drept asupra condiţiilor în care ajunge ca un om aflat în gravă suferinţă, fază finală, să fie privit, chiar mai puţin decît o cârpă de şters pe jos. E de presupus ca Ministerul Sănătăţii şi Organismele concurente la Actul Medical să preîntâmpine astfel de situaţii şi să sancţioneze cadrele medicale, ce-i drept puţine la număr, care batjocoresc viaţa omului.

–––––––––––

Avocat dr. George VLAICU

Baroul Bucureşti

21 noiembrie 2017

 

Lasă un răspuns