Dorel SCHOR: Roni Levavi un artist multidisciplinar

Muzeul “Han” din Aşkelon găzduieşte expoziţia personală a lui Roni Levavi. Este o expoziţie puţin mai altfel pentru că autorul se prezintă cu lucrările lui din mai multe domenii ale artei plastice, ceea ce permite prezentarea lui ca un talent polivalent, un artist modern şi multidisciplinar. El crează cu tehnici diferite în pictură, în sculptură, în prezentări video sau “construcţii” bazate pe jocuri de lumini.

   Prin aceste surprinzătoare tehnici, artistul încearcă şi reuşeşte să transmită ideile sale către omul şi mediul lui, în contextul în care trăieşte, în relaţii foarte speciale, cum ar fi relaţiile sociale actuale, dar şi relaţii între perioade, printre care întroducerea luminii în viaţa acestuia.

   Sculptura modernă se arată surprinzătoare pentru privitorul obişnuit doar cu vechile forme clasice. Influenţe noi, stiluri noi, materiale noi determină apariţia unor creaţii noi, de o mare varietate, la care se adaugă texturi antitetice, precum şi jocurile de lumini.

 

   Expoziţia sculptorului (nu numai) Roni Levavi ne demonstrează că arta este autonomă şi ne aduce multe noutăţi despre conceptul de formă şi volume.

Sculptura modernă este arhitipală, eclectică, subiectele ei sunt şi ambiţioase şi naive, dar mereu se referă la om şi la alegoria umană.

   Curatoarea acestei expoziţii deosebite este dr. Dalia Haker Orion.

———————————-

Dr. Dorel SCHOR

Tel Aviv, Israel

21 februarie 2019

Lasă un răspuns