Dorel SCHOR: Omul potrivit

– În afara comitetului de bloc există un alt comitet care, în ordine ierarhică, este deasupra noastră, ne comunică Boris Glazpapier. S-a hotărât de către organele municipale ca în fiecare cartier să fie ales un comitet lărgit cu competenţe locale mari. Noi va trebui să alegem un reprezentant care să ne reprezinte.

– Păi, e de părere vecinul Biton, cel mai nimerit ar fi Şimon Şeinerovici. Tot nu are el nici o meserie, arde gazul de dimineaţa până seara, timp are berechet, ca să nu mai spun că are papagal şi tot felul de idei, eu cred că ar fi cel mai nimerit.

– Ar fi o ideie, e de acord Eliahu Iliescu. Şimon nu are nici nevastă, nici copii şi nici alte necazuri. E liber… Dacă ar fi în acest comitet, nu-i exclus ca, după un timp, să devină om serios, cu prestigiu şi responsabilitate. Poate cunoaşte acolo o femeie care să-i placă, mai primeşte câte o sarcină, trebuie să dovedească că e om serios şi…

– Voi uitaţi principalul, spune Menaşe. Şimon are în mod natural o calitate care îl face candidatul cel mai nimerit pentru un viitor politician: este mincinos! Ce poate fi mai potrivit decât un mincinos pentru o funcţie municipală, sau politică sau de natura asta!?

– Uite aici greşiţi, ia cuvântul Boris. Eu am o bogată experienţă la sindicat şi la partid. Peste tot e la fel. Am cunoscut deputaţi, politicieni, directori şi tot ce vreţi. La început ei sunt oameni cumsecade şi când promit că vor face ceva, chiar au de gând să se ţină de cuvânt. Numai după acea devin mincinoşi. Funcţia crează organul!

Aşa că nu l-au mai ales pe Şimon Şeinerovici.

Păcat…

———————————-

Dr. Dorel SCHOR

Tel Aviv, Israel

28 decembrie, 2018

Lasă un răspuns