Dorel SCHOR: Leo Ray – o viziune inedită

Iată un artist vizual care creează altfel. Leo Ray este pictor, artist grafician, ilustrator. S-a născut la Vilna, capitala Lituaniei și a devenit cetăţean israelian în anul 1991. A studiat la Academia de Artă din oraşul natal şi e îndrăgostit de desen din copilărie. Mai mult, se poate afirma că ceva din stilul său, din felul cum abordează subiectele confirmă afirmaţia precedentă.
Artistul se inspiră din evenimentele istorice, din literatura contemporană, din întâmplările cotidiene. El combină  toate aceste elemente şi crează un colaj aparent sub aspectul unui joc de copii sau a unei glume. În lucrările sale se regăsesc elemente de abstract, de figurativ, caricatură, caligrafie şi ilustraţie. Nu rare ori şi de pictură în ulei.
Rezultatul acestor stiluri variate, în doze neobişnuite şi al unui limbaj vizual combinat cu o cromatică nostimă, care iradiază, ne captează fără discuţie atenţia.

 

 


Leo Ray descoperă o viziune inedită a artei contemporane. Regăsim în tablourile sale anumite categorii, precum animale, flori, peisaj. Se poate vorbi de modernism şi de impresionism. Atmosfera e întotdeauna de vis, peisajul panoramic, mesajul clar şi amuzant.

——————————

Dr. Dorel SCHOR

Tel Aviv, Israel

2 iunie, 2019

Lasă un răspuns