Dorel SCHOR: Înțelegeri greșite (schiță)

– Ai un sentiment deosebit când, peste ani, te întâlneşti cu foştii colegi de facultate, îmi spune dentistul Kleinergrois. Închipuieşte-ţi că treizeci de ani nu am ştiut nimic unul de altul şi deodată m-am revăzut nu cu unul, ci cu doi colegi, acum medici specialişti. Ne-am bucurat grozav, am intrat la o berică, am stat să mai depănăm amintiri, să aflăm ce mai face Cutare şi Cutare, chestii de astea… Plus întâmplări nostime de la locul de muncă.
– Adică? îl stimulez eu curios.
– Adică chestii adevărate, dar amuzante. Povesteşte Sebastian că într-o vară a avut un pacient care se simţea foarte slăbit, fără vlagă, cu toate că era destul de tânăr şi bine făcut. Omul lucra în construcţii şi, probabil din cauza căldurii şi transpiraţiei se deshidratase. Printre altele, i-a recomandat să stea la umbră şi să bea mult…
– Foarte bine.
– Da, dar după câteva zile, a venit la clinică nevastă-sa cu pretenţii. Pacientul a respectat indicaţiile, nu s-a mai dus la lucru şi se îmbăta de dimineaţa. Golea o sticlă de vodcă la micul dejun şi susţinea că aşa i-a spus doctorul, să bea mult..
– A înţeles greşit …
– Doctorul David ne-a relatat depre un cetăţean care a venit la policlinică trimis de medicul de circumscripţie cu o problemă la tălpi. Când s-a descălţat, medicul a simţit imediat nevoia imperioasă de a deschide fereastra.
– Domnul meu, i-a spus medicul specialist, era bine dacă te spălai pe picioare înainte de a veni la consultaţie…
– Aşa mi-a spus şi doctorul de la circă, dar el e tânăr şi fără experienţă şi nu l-am crezut. Acum înţeleg că e un element bun şi destoinic!
– Şi el a înţeles greşit… Dar tu ce ai povestit?
Kleinergrois îşi drege vocea şi povesteşte cu toată seriozitatea:
– Eu am avut un caz pozitiv, un domn mai în vârstă foarte cumsecade. I-am examinat dantura, care era catastrofală. Aşa că i-am spus, domnule, va trebui să vă facem două proteze, una superioară şi alta inferioară. La care dânsul imi răspunde: Când e vorba de sănătate, eu nu mă uit la bani. Le facem pe amândouă superioare!!

———————-

Dr. Dorel SCHOR

Tel Aviv, Israel

30 noiembrie, 2018

Lasă un răspuns